Nogomet

Camoranesi pred nadaljevanjem sezone: Miren sem

Maribor, 09. 02. 2021 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni slovenski nogometni podprvaki so pred nadaljevanjem sezone v PLTS v najboljšem položaju izmed vseh klubov. Vijoličasti imajo po jesenskem delu sezone tri točke prednosti pred prvim zasledovalcem iz Ljubljane in so, ne samo zato, brez dvoma glavni kandidati za naslov prvaka. Mariborčani spomladanski del odpirajo v Domžalah.

Mauro Camoranesi
Mauro Camoranesi FOTO: Aljoša Kravanja

"Miren sem," v pričakovanju otvoritve spomladanskega dela za uradno spletno stran kluba iz štajerske prestolnice pravi trener Mauro Camoranesi. Pogled na igrišče na zadnjem treningu je bil povsem drugačen kot denimo pred tednom ali dvema. Tudi štab se dopolnjuje: po vrnitvi Marka Šulerja so zdaj v Turčiji še trije člani vijol’čne odprave, Andres Yllana, Miguel Enrique Albino in Janko Veselič. "Tudi vmes se ob vsem, kar se je dogajalo, nismo želeli pritoževati. Brez prilagajanja v teh časih preprosto ne gre, gremo korak po korak in se vračamo v realnost. Vedno več nas je na treningih, moštvo se dopolnjuje, kmalu se bo tudi strokovni štab. Imamo 19 igralcev, ki so med kandidati za prvo tekmo. Le Amir Dervišević in Gregor Bajde še nista nared."

Ilija Martinović bo, kot poročajo na uradni spletni strani mariborskega prvoligaša, izpustil premiero zaradi štirih rumenih kartonov, za nastop je predviden Luka Koblar. "Dobro je oddelal priprave in prav je, da dobi priložnost. Pogovoril sem z vsemi obrambnimi igralci, vedo, kaj se od njih zahteva. Zadovoljstvo v vseh pogledih mi prinaša tudi spoznanje, da fantje lahko igrajo na različnih igralnih položajih. Na desni strani manjkata Milec in Klinar, tako da je v prednosti zdaj Felipe Santos. Čaka nas zahtevna tekma, Domžalčani so dolgo časa skupaj, ekipa ni doživela sprememb v primerjavi z jesenskim delom. Imeli so dobre rezultate na vmesnih preizkušnjah, toda priprave so le priprave. Zares bo šlo v sredo. Prva tekma po dolgem času vedno prinaša posebne občutke, naš cilj pa je jasen - želimo nadaljevati, kjer smo ostali jeseni," pravi Argentinec na mariborski klopi.

Ažbe Jug
Ažbe Jug FOTO: Damjan Žibert

Med vratnicama, kot piše na uradni spletni strani vijoličastih, ni dileme, prvi izbor je Ažbe Jug. "Priprave so bile zanimive, specifične, a nas je vse skupaj utrdilo in še bolj povezalo. Prilagajamo se že, odkar smo se znašli v spremenjenih razmerah. Bistvena ugotovitev pred začetkom prvenstva je, da smo dobro pripravljeni, kar je opazno na treningih, to so potrdile tudi vmesne pripravljalne tekme. Želimo začeti nov del prvenstva z zmago. Vemo, s kakšnim ciljem vstopamo v spomladanski del, z željo po naslovu prvaka. Toda z mislimi bomo le pri vsaki naslednji tekmi. Zavedamo se, da moramo oddelati naloge z dovolj agresivnosti in motivacije, da izrazimo kvaliteto v pravi obliki in pridemo do uresničitve cilja."

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
09. 02. 2021 21.32
-1
Ha ha ,dobra ,ta je k kurent.
S Bandit
09. 02. 2021 19.29
še malo pa več nebo....
pepe K bolcev
09. 02. 2021 18.55
Kar uzivaj! Dokler se lahko...
SamoPovemMojeMnenje
09. 02. 2021 18.35
+3
maribor bo prvak. konec zgodbe.
Realni
09. 02. 2021 18.12
+5
En klub, ena čast . Če si ti miren sem tudi jaz . Zaenkrat.