20°C

Camoranesi in Bogatinov odpuščena

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /STA /
KOMENTARJI
16
Vodstvo Maribora je odpustilo trenerja Maura Camoranesija. Poleg Argentinca je v slovo pomahal tudi športni direktor Oliver Bogatinov. Novi šef stroke je nekdanji dolgoletni igralec Marko Šuler, ekipo pa bo na sredini tekmi 23. prvenstvenega kroga PLTS v Sežani vodil pomočnik Saša Gajser, o novem trenerju pa se bodo v klubu odločili v najkrajšem možnem času.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kot je mariborski klub sporočil na spletni strani, so po tehtnem premisleku in osrednjem vodilu, ko je v ospredju predvsem skrb za dobrobit ter nadaljnji razvoj kluba, upravni odbor sprejel sklep o dveh spremembah. Oliver Bogatinov tako ni več športni direktor, Mauro Camoranesipa ne trener Maribora. Obenem so se za sodelovanje zahvalili tudi preostalim članom strokovnega štaba, ki jih je izbral zdaj že nekdanji trener - Andresu Robertu Yllani, Migueli Enriqueju Albinu, Fernandu Danielu Nowickiju in Victorju Palaciosu.

"Smernice delovanja, ki jih je vodstvo kluba zastavilo ob začetku sodelovanja, niso bile izpolnjene. Znašli smo se v rezultatski krizi, ki traja in trenutno ne zaznavamo znakov sprememb. Zavedamo se specifičnosti priprav, toda ne glede na okoliščine ni opazne nadgradnje dela. Na igrišču ni prisotne energije moštva, zaznati je krizo odnosov v slačilnici, kar je posledica nekomunikacije med igralci in strokovnim štabom. Odločitev je sprejeta z namenom, da se 15-kratni državni prvak vrne k utečenim vrednotam, na katerih smo gradili vrsto let," sporočajo v Mariboru.

Maribor je prejšnji konec tedna doma izgubil s Celjem z 0:1, po seriji neuspešnih tekem (pred tem je trikrat igral neodločeno) pa je tudi izgubil vodstvo na lestvici PLTS.

Zdaj vodi tradicionalni tekmec Maribora Olimpija - naslednji slovenski derbi bo na sporedu že v soboto v 24. krogu - z 42 točkami. Maribor je drugi s 40, Mura pa tretja s 37.

Mauro Camoranesi
Mauro CamoranesiFOTO: Aljoša Kravanja

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Koronavirus pasica november