Nogomet

Carragher: Ko si igral s Kroosom in Modrićem, si bil na vrhu, zdaj je čas za slovo

Manchester, 07. 05. 2024 13.44 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so si na zadnji prvenstveni tekmi proti Crystal Palacu privoščili novo blamažo. Z visokim porazom 0:4 so vnovič razočarali svoje najzvestejše privržence in si močno otežili položaj v boju za evropsko vozovnico v naslednji sezoni. Trenutno osmo mesto je daleč od pričakovanj, med tistimi, ki so morda še najbolj razočarali, je izkušen brazilski vezist Casemiro, ki je le še bleda senca nogometaša iz najuspešnejšega obdobja madridskega Reala, ko je z Luko Modrićem in Tonijem Kroosom tvoril eno od najboljših zveznih vrst v zgodovini nogometne igre.

Za zasedbo vse bolj izgubljenega Erika ten Haga je bil to še 13. poraz v sezoni, kar ob 16 zmagah in šestih remijih trenutno zadostuje za skromno osmo mesto na lestvici angleške Premier lige. 

Ni treba izgubljati odvečnih besed, kako so otoški mediji pospremili novo blamažo rdečih vragov na gostovanju pri Crystal Palacu, ki je nekdanjega evropskega in angleškega prvaka ponižal s 4:0. V televizijski pogovorni oddaji "Mondy Night Football" na Sky Sportsu je nekdanji član Liverpoola, danes pa strokovni komentator Jamie Carragher z vsemi topovi udaril po izkušenemu Brazilcu v vrstah Uniteda Casemiru, ki je po njegovih besedah zrel za nogometni pokoj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že med polčasom tekme s Crystal Palacom sem večkrat poudaril, da to več nima nobenega smisla. Vem, da Ten Hag na klopi za rezervne nogometaše razpolaga s pretežno mladimi in neizkušenimi igralci, toda ravno Casemiro bi se moral kot eden od najizkušenejših članov ekipe zavedati zahtevnosti položaja, v katerem se nahaja Manchester United," je svoj monolog in pogled na vlogo Casemira začel pripovedovati Carragher in nadaljeval: "Casemiro bi moral zelo resno razmisliti o odhodu v lažjo ligo. Denimo v ameriško MLS ali pa v Savdsko Arabijo. Da ne bo pomote, govorimo o enem najboljših nogometašev v zadnjem desetletju, vezistu, ki je z Luko Modrićem in Tonijem Kroosom svoj čas pri madridskemu Realu tvoril eno od najboljših zveznih vrst v zgodovini nogometne igre, toda tudi sam Casemiro bi se moral zavedati trenutnega položaja. Vedno je bolje, ko nogometaš začuti, kdaj je pravi trenutek za odhod, kot pa da mu še dovčerajšnji oboževalci obrnejo hrbet in brijejo norca iz njega."

Čeprav Carragher ni skoparil s kritikami na račun izkušenega Brazilca, je ob koncu znova izpostavil veliko vlogo Casemira pri oblikovanju zmagovalne generacije Reala. "Še vedno je predober nogometaš, da bi si dopustil tako slabo igro. To je bila igra krepko pod njegovo ravnjo. Toda ponavljam, čas je za slovo od angleške lige. To je prezahtevna raven za Casemira. Ko je igral z Modrićem in Kroosom, je bil v evropskem in svetovnem vrhu, zdaj pa deluje kot povprečen nogometaš," je v svojem slogu zaključil Jamie Carragher. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
07. 05. 2024 21.00
Tukaj nekaj ni ok , po imenih ekipa ni slaba, da o vložku ne govorimo...
cripstoned
07. 05. 2024 16.59
+0
Grande casemiro...vsekakor pomemben član ekipe reala ki je osvojila vse in se vec...
Amor Fati
07. 05. 2024 16.27
-1
Kot, da je nogomet večji od življenja. Ogabno.