Nogomet

Casillas dviguje prah: 'Vrnil bi se v Real in v reprezentanco'

Porto, 16. 11. 2018 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi vratar španske izbrane vrste, član Manchester Uniteda David de Gea, je pod drobnogledom španskih medijev in navijačev reprezentance vse od minulega svetovnega prvenstva, Madridčanova predstava na zadnji tekmi Lige narodov v Zagrebu, Španci so izgubili z 2:3, pa ni prav nič utišala dvomljivcev. Medtem se selektorju Luisu Enriqueju že nekaj časa odkrito ponuja legendarni Iker Casillas ...

Casillas (v rumenem dresu) na tekmi tekoče sezone Lige prvakov proti Schalkeju v Gelsenkirchnu.
Casillas (v rumenem dresu) na tekmi tekoče sezone Lige prvakov proti Schalkeju v Gelsenkirchnu. FOTO: AP
V glasovanju na spletni strani madridskega športnega dnevnika AS so bralci z več kot 50 odstotki glasov podprli Casillasa za mesto št. 1 v vratih Španije, sledi član Chelseaja Kepa Arrizabalaga (39 %), medtem ko je več glasov kot De Gea (4,75 %) dobil celo Pau Lopez (Betis/4,92 %).

Iker Casillas je bil pri Portu v letu 2018 v izjemni formi. Zmajem je pomagal do prvega državnega naslova po petih letih, odlične predstave pa kaže tudi v novi sezoni v portugalskem prvenstvu in Ligi prvakov. Casillas, ki je že pred časom spregovoril o želji, da bi pri 37 letih še kdaj oblekel dres z državnim grbom, je tudi v najnovejšem intervjuju za televizijo Movistar+ spregovoril o svojih željah pred upokojitvijo, potem ko je leta 2015 zapustil Real in okrepil Porto.

CASILLAS

"Menim, da sem storil pravi korak. Če bi ostal v Realu, potem mislim, da bi me doletel še slabši konec, kot me je," je v pogovoru z legendo belega baleta Jorgejem Valdanom povedal Casillas, ki se je od Reala poslovil po seriji nesporazumov s trenerjem Josejem Mourinhom. Klub je nato na hitro sklical novinarsko konferenco in vratarju brez prisotnosti katerega od vidnih posameznikov Reala omogočil nastop pred mediji.

'Ne morem pozabiti, kje sem zrasel'
Beli balet je v Keylorju Navasu hitro našel izvrstnega naslednika, a Casillasov naslednik v reprezentanci David de Gea v vratih furije preživlja težke čase: po tem, ko je bil tarča nekaterih kritik že pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva, jih na ruskem mundialu ni uspel utišati. Španci so se poslovili na prvi stopnički izločilnih bojev, De Gea pa tudi v novoustanovljeni Ligi narodov ni prepričal ‒ Hrvati so mu na četrtkovi tekmi v Zagrebu zabili tri gole in globoko v sodnikovem podaljšku odnesli zmago s 3:2.

"Bi se vrnil, če me pokliče reprezentanca? Z veseljem! Če me pokliče Madrid? Seveda, ne morem pozabiti, kje sem zrasel," je v pogovoru še povedal Casillas, ki v vratih Porta prejme gol na vsakih 135 minut, medtem ko De Gea pri Man. Unitedu žogo iz svoje mreže pobira vsakih 62 minut ...

KEYLOR

DEGEA

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 11. 2018 16.04
+1
Eden resničnih velikanov španskega nogometa, do katerega sem vedno čutil spoštovanje in ga še sedaj....Casillas.
ehjaehja
17. 11. 2018 11.14
+1
zasluži si še eno priložnost vsaj v reprezentanci:) Real pa itak ne more rešiti problema kdo bo branil v njihovih vratih:))