Nogomet

Casillas sporoča Perezu: Militao bi bil zadetek v polno

Porto, 23. 01. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji izjemni vratar madridskega Reala, živa legenda 'galaktikov', Iker Casillas sporoča predsedniku trikratnih zaporednih evropskih klubskih prvakov Florentinu Perezu, da ima Porto v svojem 'dvorišču' v tem trenutku enega najobetavnejših branilcev na svetu. S tem je poslal jasen signal vodstvu svojega nekdanjega kluba, da bi bil Eder Gabriel Militao lahko dolgoročnejša rešitev za ožjo obrambo 'belega baleta'.

"Gre za nogometaša z izjemnim značajem, osebnostjo, če želite. V Porto je prišel lansko poletje za nizko odškodnino, le nekaj mesecev pozneje pa je udarni član naše ožje obrambe," je portugalskim in španskim medijem hitel pojasnjevati vratar Porta Iker Casillas, ki ga je mladi brazilski vsestranski branilec zelo navdušil.

"S Felipejem Augustom tvorita izreden tandem osrednjih branilcev, kar se seveda pozna v čvrstosti naše obrambe. Čeprav je še zelo mlad igralec, premore izjemen nogometni IQ, ima odličen 'tajming' pri postavljanju v različnih situacijah in obenem zlahka 'prebira' tekmečeve namere. Če bo Real v prihodnosti iskal ustrezno rešitev za ožjo obrambo, bi mu toplo priporočil našega Militaa," je jasen signal proti španski prestolnici poslal veliki ljubljenec Santiaga Bernabeua.

Odlični branilec Porta Eder Gabriel Militao je navdušil svojega precej starejšega klubskega kolega, sicer vratarsko legendo madridskega Reala, Ikerja Casillasa.
Odlični branilec Porta Eder Gabriel Militao je navdušil svojega precej starejšega klubskega kolega, sicer vratarsko legendo madridskega Reala, Ikerja Casillasa. FOTO: AP

Iz Sao Paula za 'pičle' štiri milijone evrov
Kako dober posel je uspel vodstvu Porta, se je videlo že dokaj kmalu po Brazilčevem prihodu, saj je z odličnimi igrami in vse večjim zanimanjem nekaterih evropskih velikanov po Casillasovih besedah že 'odplačal' štiri milijone evrov vredno odškodnino Sao Paulu. 

"Ob tem, da je za svojo mladost zelo zanesljiv v obrambi, je tudi zelo vsestranski v svoji igri. Po potrebi lahko zaigra tudi na bočnem položaju ali na položaju obrambno usmerjenega vezista. Pridružil bi se besedam dolgoletnega soigralca in prijatelja pri Realu Ikerja Casillasa, saj sem se tudi sam v tem zelo kratkem času uspel prepričati, da gre za enega najobetavnejših branilcev na svetu. Kdorkoli ga bo želel v prihodnje angažirati, bo zadel v polno," se je Casillasovim pohvalam na račun mlajšega klubskega kolega pridružil tudi novopečeni član Porta, nekoč pa izvrstni osrednji branilec Reala, Portugalec Pepe.

Militao ima s Portom sklenjeno pogodbo do poletja 2023.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
23. 01. 2019 17.39
-2
Za vse te igralce ki so v povezavi za prestop Real večina realovcev tule še slišala ni pa jih že kuje v zvezde 🤣🤣🤣😂😂😂
sportko47
23. 01. 2019 11.27
+1
Crisp očitno se rad sam s sabo pogovarjaš ... ampak ni nujno da mi to vemo ! Zadrž zase !
cripstoned
23. 01. 2019 11.42
+1
vazno je da sem jaz tvoj razlog zakaj si tu....ker je govor o okrepitvah reala ne vidim razloga zakaj ne bi sli malo sirse....
cripstoned
23. 01. 2019 09.07
+4
kmalu naj bi bil prestop militaa v real madrid zakljucen...po cityu, liverpoolu in chelseaju je ocitno namesto anglije fant izbral real madrid....dobrodosel militao...
cripstoned
23. 01. 2019 09.02
+2
real madrid je ze brez ikerja poslal pred nekaj dnevi ponudbo za militaja....definitvno gre za novega thiaga silvo....
cripstoned
23. 01. 2019 09.05
+3
poleg tega real madrid pripravlja 100milijonov eur za dybalo...verjetno bo real madrid letos se posloval z juvetom...po ronaldu za katerega je juve placal malo v primerjavi z realnim dobickom ki ga ronaldo prinese v klub je juve zdaj zagrizel se za marcela....perez bi moral jamesa skompenzirati z dybalo in ne eriksenom...