Nogomet

Cavani zaradi ukrepov še doma, debitiral bo lahko v Parizu

Manchester, 13. 10. 2020 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Angleški premierligaš Manchester United je potrdil, da zaradi obvezne karantene urugvajski napadalec Edinson Cavani ne bo smel debitirati na sobotni ligaški preizkušnji z Newcastle Unitedom. Bo pa trenerju Oleju Gunnarju Solskjaerju na voljo v torek za prvo tekmo nove sezone Lige prvakov proti svoji nekdanji ekipi Paris Saint-Germainu (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO).

Cavani (na fotografiji) med eno zadnjih tekem v pariškem dresu.
Cavani (na fotografiji) med eno zadnjih tekem v pariškem dresu. FOTO: AP
Po torkovem obračunu med Paris Saint-Germainom in Manchester Unitedom v sredo (ob 20.40) na Kanalu A in VOYO sledi še ena poslastica v Ligi prvakov, kjer bo v Münchnu pri branilcu naslova Bayernu gostoval Atletico Madrid s slovenskim vratarjem Janom Oblakom. Bodite z nami!

Edinson Cavani bo moral v samoizolaciji ostati vse do nedelje, kar pomeni, da novinec v vrstah Manchester Uniteda, kamor se je po koncu sodelovanja s Paris Saint-Germainom preselil na zadnji dan prestopnega roka, ne bo del ekipe, ki bo gostovala na stadionu St James' Park pri Newcastle Unitedu.

"Cavani bo moral zaradi ukrepov COVID-19 ostati v samoizolaciji po njegovem prihodu v državo iz Francije, kar pomeni, da ne bo mogel debitirati na St James' Parku," so pri klubu iz Manchestra zapisali v izjavi za javnost. "Urugvajski reprezentant bo lahko zaigral proti nekdanjemu klubu Paris Saint-Germainu v Ligi prvakov, če bo dovolj pripravljen na akcijo," so dodali.

Zadnjič igral 11. marca
United gostovanje pri Cavanijem nekdanjem delodajalcu, kjer je postal najboljši strelec v zgodovini kluba, čaka 20. oktobra, ko bodo na sporedu tekme prvega kroga nove sezone Lige prvakov. Cavani je v Manchester iz Pariza pripotoval 4. oktobra in mora po trenutno veljavnih ukrepih britanske vlade oziroma zdravstvenih oblastih v samoizolaciji preživeti 14 dni. Trenutno trenira v svojem novem domovanju in čaka na prvo tekmo po kar sedemmesečnem premoru, saj za PSG ni odigral nobene tekme v "pokoronskem" obdobju (Parižani so po odpovedi ligaške sezone osvojili domača pokala in se prebili do finala Lige prvakov), modri dres pa je nazadnje oblekel davnega 11. marca.

Britanski predpisi sicer dovoljujejo izjeme, a je bil Cavani prost igralec in ni bil del kakšnega "mehurčka", ki postajajo stalnica v vrhunskem športu, zato se 14-dnevni karanteni ni mogel izogniti. Urugvajec je sicer že pred časom razkril, da se je z novim koronavirusom okužil med počitnicami na Ibizi, kjer se je okužilo tudi več nogometašev njegovega nekdanjega kluba. United še posebej težko čaka prihod Cavanija na treninge oziroma tekme, sploh po nedavni domači blamaži proti Tottenhamu (1:6), ko so "vragi" ostali še brez izključenega francoskega napadalca Anthonyja Martiala.

Solskjaer (na fotografiji) je z varovanci slabo odprl novo sezono.
Solskjaer (na fotografiji) je z varovanci slabo odprl novo sezono. FOTO: AP
Legendarni vezist Manchester Uniteda Paul Scholes se bo spet preizkusil v trenerski vlogi in bo, zaenkrat zgolj začasno, prevzel vodenje četrtoligaša Salford Cityja. Salford je v lasti legend Uniteda, poleg Scholesa vanj vlagajo tudi Ryan Giggs, David Beckham, Nicky Butt in brata Gary ter Phil Neville, nedavno pa je končal sodelovanje s trenerjem Grahamom Alexandrom. Salford v četrti ligi zaseda peto mesto in le za točko zaostaja za mesti, ki vodijo v višji rang tekmovanja, a so se vodilni v klubu s Scholesom na čelu odločili zamenjati Alexandra, ki je z ekipo dobil le eno od letošnjih desetih prvenstvenih tekem na domači zelenici. Nekdanji branilec škotske reprezentance in član Burnleyja je Salford, klub s severovzhodnega predmestja Manchestra, leta 2019 popeljal v četrto ligo, kjer se "levi" ponašajo z največjim proračunom v tem rangu tekmovanja.

Razkol v slačilnici zaradi vratarja Romera
Pri Unitedu sicer v zadnjih dneh oziroma tednih ni vse tako, kot bi moralo biti. ESPN je poročal, da je več nogometašev članskega moštva nezadovoljnih zaradi trenutne situacije rezervnega vratarja, Argentinca Sergia Romera, mediji pa so poročali o povišanih tonih v slačilnici med Solskjaerjem in portugalskim vezistom Brunom Fernandesom, ki naj bi se sporekla med polčasom tekme proti Tottenhamu.

Romero je po povratku talentiranega Deana Hendersona izgubil status drugega vratarja, ob vztrajanju vodstva kluba, ki je zanj na zadnji dan prestopnega roka zahtevalo precej zajetno odškodnino (več kot 11 milijonov evrov), pa je ostal brez prestopa. Med soigralci izjemno priljubljeni 33-letnik je dobil dovoljenje za krajši oddih v Argentini, od koder naj bi se vrnil v kratkem, a najverjetneje ne bo dobil priložnosti za igro vse do ponovnega odprtja prestopnega roka v mesecu januarju. Solskjaer je ekipo presenetil že z odločitvijo, da Romera ne pošlje v igro na polfinalnem obračunu pokala FA proti Chelseaju in v polfinalu Lige Evropa proti Sevilli, čeprav je Argentinec praviloma branil v obeh tekmovanjih. Norveški trener Romera tudi ni uvrstil v kader za Ligo prvakov, kjer je prednost dobil 37-letni veteran Lee Grant.

'Žalosten dan'
Številni nogometaši naj bi že izrazili svoje nestrinjanje nad ravnanjem z vratarjem, ki na Old Traffordu brani že pet let. Romera si je želel Everton, a ni želel plačati tako zajetne odškodnine, na koncu pa je k ekipi Carla Ancelottija, ki je najprijetnejše presenečenje nove sezone, na posojo prišel švedski reprezentant Robin Olsen (AS Roma). Romero, ki je po prestopu iz Sampdorie leta 2015 zbral 61 nastopov za United in na 39 tekmah ohranil svojo mrežo nedotaknjeno (prejel je 27 golov), ima še enoletno pogodbo, ki jo lahko klub tudi podaljša do leta 2022.

"To je zelo žalosten dan, ker si je želel izkoristiti priložnost za odhod v drug klub," se je v čustvenem sporočilu na Instagramu pred nekaj dnevi razpisala njegova žena Eliana Guercio. "Zelo trdo je vsak dan delal za to, ker daje vse za United, mislim pa, da so se zdaj njegove možnosti za igranje pri Unitedu poslabšale. To se mi ne zdi prav. Ne zdi se pošteno ali profesionalno ali resno, da mu niso dovolili oditi. Zelo sem žalostna zaradi tega," je dodala.

Pasica koronavirus oktober
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.