Nogomet

Cavanijeva mama zahteva opravičilo: Še vedno lahko gre k Atleticu, toda ...

Pariz, Madrid, 04. 02. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po neuspešnih pogajanjih za prestop k Atletico Madridu in kritikah predsednika rdeče-belih Enriqueja Cereza se je vnovič oglasila mama urugvajskega napadalca Paris Saint-Germaina Edinsona Cavanija. Razkrila je, da je v zimskem prestopnem roku poleg Manchester Uniteda in Chelseaja zvezdnik PSG dobil tudi ponudbo novoustanovljenega kluba Davida Beckhama, kljub težkim besedam pa ni povsem zaprla vrat niti Atleticu.

Cavani (v sredini) proslavlja po zadetku Paris Saint-Germaina na tekmi z Montpellierem.
Cavani (v sredini) proslavlja po zadetku Paris Saint-Germaina na tekmi z Montpellierem. FOTO: AP

"Situacija nekaterih igralcev z njihovimi agenti in družinskimi člani se mi zdi sramotna. Nismo tu zato, da bi nas ropali," je bil po izgubljenem mestnem derbiju z Real Madridom (1:0) glede neuspelega prestopa Edinsona Cavanija besen predsednik Atletico Madrida Enrique Cerezo. Cerezo se je ves zimski prestopni rok s sodelavci trudil ugoditi veliki želji glavnega trenerja članskega moštva Diega Simeoneja, a na koncu s Paris Saint-Germainom ni sklenil dogovora glede nakupa urugvajskega napadalca, ob tem pa mu je očitno uspelo ujeziti tudi mamo južnoameriškega zvezdnika.

CAVANI

Berta Gomez je v pogovoru za madridski dnevnik AS dejala, da v primeru poletne selitve njenega sina v Madrid pričakuje Cerezovo opravičilo oziroma popravek kontroverznih izjav.

Mora se opravičiti
"Če je zdaj prestop k Atleticu nemogoč? Ne, toda predsednik Atletica se mora opravičiti. Nismo zamerljivi in vse se lahko zgladi, če popravi svoje besede. Moj sin bo dobil ponudbe, o tem ni dvoma, ker je napadalec, ki dela razliko, to je dokazoval vsa ta leta, a še naprej razmišlja o možnosti odhoda k Atleticu, ker bi rad igral pod 'Cholom' (trenerjem Atletica Simeonejem, op. a.)," je AS citiral Gomezovo.

"Ne razumemo, zakaj je rekel nekaj tako ostrega. To ni bilo primerno. Močno nas je bolelo, ker absolutno ne drži, da je Walter (Fernando Guglielmone, agent in brat Cavanija, op. a.) za prestop zahteval provizijo. Ta gospod bi moral svojim navijačem razkriti pravi razlog, zaradi katerega Cavani ni odšel k Atleticu," je nadaljevala.

"To se je kot prvo zgodilo zato, ker mu PSG ni želel dovoliti, da bi odšel, kot drugo pa zato, ker Atletico nikoli ni dosegel zahtevanega zneska PSG, ko so se lotili pogajanj. Moj sin je storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi odšel k Atleticu. Pritiskal je na PSG in ni igral, da bi mu dovolili oditi, nato pa je bratu sporočil, da je pripravljen na znižanje plače, da bi tako lažje prestopil. Želel je igrati s 'Cholom', to pa je ves čas izkazoval."

Cavani z mamo na fotografiji iz leta 2018.
Cavani z mamo na fotografiji iz leta 2018. FOTO: Instagram

'Inter Miami poslal visoko ponudbo'
Cavanijeva mama trdi, da bi lahko urugvajski reprezentant, če bi si želel več denarja, izbral ponudbe Manchester Uniteda, Chelseaja in Interja Miamija, katerega lastnik je velikan otoškega in svetovnega nogometa David Beckham.

"Edinson si ni želel, da bi bil denar težava, če temu ne bi bilo tako, bi odšel v Manchester United, Chelsea ali Inter Miami, ki je poslal visoko ponudbo zanj. Naj nihče ne pozabi, da je za mojim sinom brezmadežna kariera, je celovit profesionalec, ki mu je pritiskanje na PSG za prestop k Atleticu s tem, ko ni želel igrati, omadeževalo kariero," je še povedala Gomezova.

Morda je zadnji vlak že odpeljal
Cavaniju se pogodba izteče s koncem junija 2020, že zdaj pa je jasno, da bo kmalu 33-letni nekdanji član Danubia, Palerma in Napolija poleti skoraj gotovo dobil novega delodajalca. V evropskem nogometu ‒ iz montevidejskega Danubia je na Sicilijo prestopil leta 2007 ‒ je dosegel kar 339 golov na 549 uradnih tekmah, 198 kot član PSG, kjer je najboljši strelec v zgodovini kluba.

AS dodaja, da kljub spravljivemu tonu njihovega pogovora z Urugvajčevo mamo ostaja veliko vprašanje, ali bo Atletico poleti res še enkrat poskusil pripeljati izkušenega napadalca. Španski reprezentant Diego Costa, ki se mu pogodba izteče leta 2021, se bo po dolgotrajnem okrevanju po novembrski operaciji (hernija diska) namreč počasi vrnil v pogon, poleti pa bodo morali "colchonerosi" Chelseaju plačati 54 milijonov evrov za odkup španskega reprezentanta Alvara Morate, ki so ga Londončani v Madrid posodili pod pogojem obveznega odkupa.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Naglič
04. 02. 2020 18.16
+5
Kaj pa zahteva Cavanijeva sestra?
09ZarMan10
04. 02. 2020 13.51
+16
Škoda, Cavani mi je poleg tega, da je vedno igral vrhunski nogomet , deloval še kot ded. Očitno pa še le ni prebolel mame! Pri nas bi temu lahko rekli mamin sinček. Škoda, da se mame in očetje jemljejo "pravico" dejavneje medijsko posegat v odločitve svojih odraslih otrok. Nekako bi še razumel, da bi bila ogorčena njegova žena ali dekle, toda mama??? Naj raje gleda mehiške nadaljevanke in pusti sinu oblikovanje svoje usode!
AtleticoSLO
04. 02. 2020 12.40
+3
Opravičilo? Se strinjam....Cavani je biser, ki ga potrebujemo...upam na trezno glavo Enrique Cereza
krnekilojz
04. 02. 2020 15.51
+10
Opravičilo? Izsiljevalskemu agentu, beri bratu, se ne bi nikoli opravičil, če je res, kar je predsednik Atletica povedal. Cavani je biser ampak izsiljevati se pa tak klub ne bo pustil. Bolj pa verjamem predsedniku, kot eni mami, ki bo za sina lagala do onemoglosti!
AtleticoSLO
04. 02. 2020 16.15
+3
Jasno je da je Cerezo prav povedal..ampak še vedno se lahko opraviči...Cavani bi bil zelo dobrodošel