Nogomet

Cazorla dokazal, da še ni za 'staro šaro', Solari za remi krivi poškodbo Bala

Villarreal, 04. 01. 2019 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala so v zaostali tekmi 17. kroga španske Primere gostovali na Estadiu de la Ceramica in zapravili priložnost, da bi na prvenstveni lestvici skočili na tretje mesto. Domači Villarreal je namreč po zaslugi Santija Cazorle dobil zaslužen remi, tekma se je končala z 2 : 2.

Santi Cazorla je bil z dvema goloma junak domačega Villarreala na tekmi z madridskim Realom.
Santi Cazorla je bil z dvema goloma junak domačega Villarreala na tekmi z madridskim Realom. FOTO: AP

Nogometaši madridskega Reala so prvič po 22. decembru, ko so še tretjič zapored osvojili svetovno klubsko prvenstvo, potem ko so v velikem finalu s 4 : 1 odpravili Al Ain, odigrali uradno tekmo. V zaostali tekmi 17. kroga so gostovali pri letos skromnem Villarrealu, ki se krčevito bori za obstanek med špansko nogometno elito, in ostali brez zmage. Domačini so namreč po zaslugi Santija Cazorle, ki se je dvakrat vpisal med strelce, dosegli pomembno točko, tekma se je namreč končala z 2 : 2. Nekdanji reprezentant Španije, ki se je pred letošnjo sezono vrnil v svoj matični klub, je s predstavo proti aktualnim evropskim prvakom dokazal, da še ni za staro šaro in da so težave s poškodbami, ki so mu skoraj uničile kariero, pozabljene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji član Malage in Arsenala je prvič zadel v četrti minuti, ko je 'dokončal' bliskovit protinapad 'rumene podmornice' in z natančnim strelom v daljši vratarjev kot premagal nemočnega Thibauta Courtoisa. Gostje so nato po zaslugi Karima Benzemaja in Raphaela Varana že po 20 minutah igre povedli z 2 : 1, a zadnjo besedo je imel Cazorla. V 82. minuti je izkoristil podajo Pabla Fornalsa in z glavo iz neposredne bližine še drugič na tekmi matiral Courtoisa. Drugi gol je še posebej navdušil ljubitelje nogometa, saj je gol z glavo dosegel nogometaš, ki je visok vsega 168 centimetrov. Je pa res, da je bil v kazenskem prostoru povsem neoviran, potem ko je popolnoma zaspala obramba kraljevega kluba. Villarreal je tako z drugim zaporednim prvenstvenim remijem skočil iz 'cone izpada', na drugi strani pa je Real s tretjim remijem v sezoni 'obstal' na četrtem mestu. Z zmago bi varovanci Santiaga Solarija skočili na tretjega, po novem spodrsljaju pa se je njihov zaostanek za vodilno Barcelono povečal na sedem točk

SANTI CAZORLA

Solari krivi poškodbe
Gostujoči strateg je bil po tekmi prepričan, da je izid nepošten in da so si njegovi fantje zaslužili zmago. Razloge za oddajo dveh pomembnih točk je našel predvsem v poškodbah ključnih igralcev. Predvsem je izpostavil poškodbo zvezdnika Garetha Bala, ki je odigral zgolj prvi polčas, potem pa ga je zaradi poškodbe stegenske mišice zamenjal močno kritizirani Isco. "Zmago smo imeli v naših rokah in želeli smo 'ubiti' tekmo. Toda vrnili so se in izenačili. Igrali so zelo agresivno, z veliko presinga. Igrali so pred domačimi navijači in potrebovali so to točko," je uvodoma po tekmi dejal argentinski strokovnjak na klopi 13-kratnih evropskih klubskih prvakov. "To, da se je Gareth poškodoval, je ustvarilo velik problem, saj nismo bili več tako nevarni iz protinapadov. Je specialist za takšno igro in res nam je manjkal, a žal je bil udarec v mišico preveč boleč, da bi lahko nadaljeval," je še povedal Solari, ki je imel v mislih 38. minuto, ko je Valižana podrl Javi Fuego in ga očitno tudi poškodoval. 

BALE

Solari je imel nekaj težav tudi v 'strojnici' svojega moštva, saj je bil prisiljen po dobri uri iz igre povleči tudi najboljšega nogometaša v preteklem letu, Luko Modrića. "Luka še vedno okreva po prehladu in danes je dal na zelenici od sebe vse. Vesel sem bil, ker sem mu lahko ponudil dobro uro igre. Takšen dogovor smo imeli pred tekmo," je o hrvaškem vezistu povedal Solari, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanja, da njegovo moštvo v zadnjem obdobju ni tako prepričljivo. "Nismo izgubili nadzora nad tekmo. Bolj se je poznalo to, da nismo imeli več na voljo toliko protinapadov in da nam nasprotniku ni uspelo povzročati težav. Imeli smo dve lepi priložnosti, da bi zabili še tretjič, a sta ju Lucas in Marcelo zapravila," je še dodal Solari.

TEKMA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
04. 01. 2019 16.31
+13
Sami izgovori, brezvezni. Slabi so in konec.
poserjemsenavas
04. 01. 2019 16.36
+6
dobiš plus od navijača reala za pošten komentar
šumar
04. 01. 2019 16.20
+9
kje pa je pametni zapiralec haha a danes nima dar govora in kej modrega spet povedat haha bogi ste
Fuzbaler
04. 01. 2019 16.12
+1
Nebi bilo slabo ce bi Barca vrgla kaksen ucek na Villarealovega mladega Nigerijca,ne pa na razvajenega Rabiota. Taksnih ne rabimo.
šumar
04. 01. 2019 16.19
+1
dark horse
04. 01. 2019 16.08
+7
Kripsl omenja koliko kometarjev je pod realovim člankom pozabil je povedati da je več kot 50% njegovih kjer poudarja št 13,33 kot papagaj in živi v preteklosti
Fuzbaler
04. 01. 2019 16.07
+4
Glede na zadnje tekme decembra,Real vcerja niti ni igral tako slabo,kolikor sem gledal. Tudi ce je Villareal na dnu lestvice,se vedno velja za kakovostno ekipo,podobno kot Bilbao. Prvenstvo no se zanimivo,cez vikend derbi Seville in Atletica,kjer lahko Barca se malce odskoci. A odloceno ni se nic.
265004
04. 01. 2019 16.04
+6
Spet na pol sezone skoraj brez možnosti za naslov la lige. Pa to je bla prioriteta.. Še spomladi Leo pride na svoj stadion, še ena petarda in crisp reče da je to pričakoval že od začetka sezone, zapiralc bo pa tulil da hoče na naslovnico....
igyyp
04. 01. 2019 15.28
+17
Modrič prehlajen ;))))))) Kakšna fluskula, on je že 1 leto prehlajen sploh od takrat ko so mu začel nagrade talat, spoka se naj že, pa courtva tudi, pa še kdo bi se našel. Čestitke Villarealu za osvojeno točko. Zasluženo !
Lucky
04. 01. 2019 15.19
+5
Če že gledam kdaj Realovo tekmo, jo zaradi Marcela. To je res igralec, edini, ki bi ga vzel iz te ekipe.
poserjemsenavas
04. 01. 2019 16.35
+1
pojma nimaš, večina golov se dobi na njegovi strani, po njegovih napakah. Za moje pojme je le Varane dosti dober vse ostalo je za drugo ligo
Lucky
04. 01. 2019 18.02
+2
Morda res nimam pojma, ti si pa strucko. Zanimivo bi bilo videt vzporednico, če vzameš ven Varana, ali pa Marcela. Takole po občutku, ima verjetno kar velik presežek dobrih potez v napadu. Kot sem ti napisal, pa Real ne gledam veliko.
resnicaosvobaja
04. 01. 2019 15.10
+7
Cripsi se je nakuhal kot star fižol
šumar
04. 01. 2019 15.08
+7
Dany75
04. 01. 2019 14.49
+8
Skoda zgubljat besede.... loleki vsi poprek,z trenerjem vred ... vodijo,pa ne znajo tega obdrzat oz zabit se enega,pa take zvezde .. za bruhat ....ocitno je blo prevec potice za novo leto... Modric,Kroos,Isco,Lukas,Bale,Benzema ..vsi naj sami dajo odpoved pa grejo iz kluba ... aja,z golmanom vred,pa naj ze Navas zacne branit,in igrat mladina,bo poraz vsaj bolj sprejemljiv!
igyyp
04. 01. 2019 15.23
+5
Se popolnoma strinjam s tabo. Bale itak invalod skozi, Modrič prehlajen, benzema se je včeraj vsaj trudil, belgijec kot vratar, je tam al ne, vse kasira, obramba pa tud poden.
dark horse
04. 01. 2019 14.46
+5
Kam pa je zatvaralo spet poniknil kot že ničkolikokrat v tej sezoni :D :D :D Aja denar šteje on strokovnjak za stave :D
idiu3krasne
04. 01. 2019 14.37
+8
Pa kao svetovni prvaki...čuj to...😂😂😂😂🖐.
cripstoned
04. 01. 2019 14.35
-10
reeeeeealllll maaaaaaaadrid......ponosno za ta klub ...do koncaaaa...
idiu3krasne
04. 01. 2019 16.41
+6
Robert Flisar
04. 01. 2019 14.24
+8
Solari,je sam kriv,da se je tekma končala,kako se je.Razumem po eni strani,ko igralca daš noter v 85 minuti,da s tem malo čas vlečeš,ko vodiš,a dati igralca noter v 85 minuti pri rezultatu 2:2,pa ne razumem,kaj trener pričakuje,da lahko igralec v zadnjih petih minutah naredi.Kakorkoli že v obeh primerih in ko igralca daš noter že proti koncu tekme,je nespoštovanje.Jaz nikoli ne bi mogel igralca,dat v igro,ko tekma že gre proti koncu,daj ga v igro,da se še lahko naigra,ne pa,da statira samo,in moraš res imet osebnost,na visoki ravni,da to preneseš,saj eni igralci tega ne morejo-spomnimo se samo zadnjega SP v Hrvaški reprezentanci.Solari je prvi kriv za ta rezultat,kot drugo pa igralci,ne vem kje je logika igrat na rezultat,real vodi 2:1,a vejo,da so obupno slabi {mogoče vejo vsi-samo pri realu ne},da na vsaki tekmi popapajo gole,in lahko je to 7 ligaš.a oni igrajo na rezultat,samo poglejte,15 minut preden so dobili drugi gol,so tam na sredini si podajali žoge,do sredine,nazaj vratarji in to je šlo v nedogled,a gola niso hoteli pogledat,a ko so dobili drugi gol,pa juriš proti nasprotnikovemu golu.Zakaj še prej niso dali tretji gol in bi potem lahko mirno pripeljali tekmo,do konca.Kaj pa se tiče nekaterih igralcev,kot je Bale,čimprej se ga rešit,ker glede na njegovo plačo in kaj pokaže na igrišču,si ne zasluži,in sedaj se je spet poškodoval in samo je poškodovan...Potreben je remont in mislim,da če do zdaj ne Perez uvidel,da tako več ne gre naprej...Prvič moraš pripeljat trenerja,ki ima jajca,niti Lopetequi niti Solari ga nimata...Od benzemaja nič od nič,in jaz bi ga že ob polčasu menjal a ga Solari ne upa vzet iz igre..Isto se je včeraj zgodilo s Liverpoolom,igrali so na rezultat,prvo na 0:0,a potem fasali gol,potem malo pošpešili in izenačili in potem spet igra na rezultat in spet fasali drugi gol in povratka več ni bilo...In sedaj je 4 točke razlike med njima...A ni lepše,da greš na zmago brez taktiziranja,kaj je lahko Liverpool počel,saj je City mogel napadat saj oni so zaostajali 7 točk.A ne pool igra na neodločeno,a ni bi bilo lepše igrat na zmago in bi namesto 4 imeli sedaj 10 toč prednosti,a gospod Kloop misli,da so tile 4 točke dovolj,če še ne ve city je v zadnjih 4 tekmah zakockal 9 točk...
265004
04. 01. 2019 15.53
+4
Robert tako kot si opisal igra samo Barca in po tem je znana. Torej ne glede na rezultat napada...In zato je nogomet Barcelone tako privlačen. Real tega ne zna tako da....
Umberto
04. 01. 2019 14.03
+2
Kdo je Santi? 😂
cripstoned
04. 01. 2019 12.03
-23
kako lepo je brati komentarje hejterjev real madrida....na koncu sezone je prav zaradi tega vse toliko bolj slajse....mogoce letos ne bo pokala ampak vazno da ste dobili malo svetlobe v ta temna zivljenja....ne pozabite pa da odpisujete real madrid....klub ki ste ga ze tolikokrat odpisali pa je na koncu demantiral vse.....ne pozabite....hvala za pozornost...
Kollerik
04. 01. 2019 12.38
+11
Res je veliko svetlobe kar naenkrat, kar čez okno poglej... :)
cripstoned
04. 01. 2019 12.59
-14
tako je pri nas ze 5 sezon...ne glede na vreme zunaj.....
Kollerik
04. 01. 2019 13.00
+5
265004
04. 01. 2019 11.53
+15
Zapiralc kje si!!!!!!! Dedek Cazorla ti je prinesel naslovnico......kje si duhec?????
StarDeluxe
04. 01. 2019 11.19
+12
V novo leto po stari poti...royal in njegovi zvesti navijači.
cripstoned
04. 01. 2019 12.01
-21
tako kot je to ze stalnica....na koncu maja pa v veselje nekdo pa v jok za pol leta...v novo sezono pa z novim vzdevkom in 3 profili....hahhahaah
poserjemsenavas
04. 01. 2019 11.19
+14
Z takšno igro in pristopom bo Real težko kaj osvojil. Pa saj je že čas, da pušnejo na celi črti. Mogoče bo potem Perez dal glavo iz peska in zamenjal 3/4 moštva. Prava muka je gledati takšno igro, prestaviš na tekmo Liverpool - City pa ne morš verjet, da je to enaka igra - nogomet. Tam jih je vsepovsod polno, vsi se odkrivajo, nihče na mestu ne čaka žoge, podaje močne in točne.... Jao jao Real, pod kritiko.