Nogomet

Inter na krilih izjemnega Lukakuja zopet na prvem mestu, Muriel v 90. minuti rešil Atalanto

Rim, 14. 02. 2021 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.J., J.B.
Komentarji
3

V nedeljski nogometni matineji italijanske Serie A sta se na Olimpijskem stadionu v Rimu pomerila domača Roma in Udinese. Rimljani so upravičili vlogo favorita in Videmčane gladko ugnali s 3:0. Zatem je Atalanta Josipa Iličića, ki je igral do 69. minute, slavila na gostovanju v Cagliariju. Edini zadetek na tekmi je v 90. minuti dosegel Luis Muriel. V večernem derbiju pa sta se v Milanu pomerila Inter in Lazio. S 3:1 so slavili domači, ki so tako skočili na vrh italijanskega prvenstva. Junak tekme je bil z zadetkoma in asistenco Romelu Lukaku.

Paulo Fonseca je še pred nekaj krogi močno visel, sedaj pa je po seriji zmag trdno v sedlu Rome.
Paulo Fonseca je še pred nekaj krogi močno visel, sedaj pa je po seriji zmag trdno v sedlu Rome. FOTO: AP

Pred tem so nogometaši Genoe v 22. krogu italijanske lige v gosteh pri Torinu igrali 0:0. Slovenski reprezentant Miha Zajc je igral celotno tekmo za ekipo iz Genove. Branilec naslova Juventus je v Neaplju proti Napoliju izgubil z 0:1, vodilni Milan pa v gosteh pri Spezii z 0:2. Že v petek sta se Bologna in Benevento razšla z 1:1. 

Sinovi volkulje brez težav
Rimljani so goste iz Vidma hitro "odprli", ko je po podaji Gianluca Mancinija v polno zadel Nizozemec Jordan Veretout. Isti igralec je bil uspešen tudi sredi prvega polčasa, ko je učinkovito zadel z bele pike. Rimljani so prišli do enajstmetrovke po prekršku nad Armencem Henrikhom Mkhitaryanom (2:0). Nogometaši iz italijanske prestolnice so v nadaljevanju prvega polčasa še enkrat zadeli, a je bil gol razveljavljen. Videmčani so bili v prvih 45 minutah v povsem podrejenem položaju in si niso pripravili konkretne priložnosti. V nadaljevanju so se gostje iz naše soseščine le opogumili in bili nevarnejši pred tekmečevimi vrati, Roma pa je bila (preveč) zadovoljna z ugodnim vodstvom in ni več serijsko napadala. Kljub temu so tudi v tem delu tekme zadeli zgolj gostitelji. Pisal se je sodnikov podaljšek, ko je Edin Džeko prepustil žogo Pedru Rodriguezu, nekdanji dolgoletni nogometaš Barcelone pa je učinkovito zadel z roba kazenskega prostora (3:0).

Statistika Josipa Iličića proti Cagliariju
Statistika Josipa Iličića proti Cagliariju FOTO: Sofascore.com

Muriel junak Atalante, Gasperini pa ga bo še naprej držal na klopi
Atalanta se je na Sardiniji dolgo mučila pri domačem Cagliariju. Srečanje je v prvi postavi začel tudi Josip Iličić, ki pa ni bil med nevarnejšimi, tako ga je v 69. minuti nadomestil kolumbijski napadalec Luis Muriel. Prav 29-letnik iz Santa Tomasa pa je bil junak Bergamčanov, saj je v 90. minuti dosegel edini zadetek na srečanju, s katerim se je Atalanta točkovno izenačila z Napolijem in vsaj začasno tudi Laziem pri 40 točkah. Globoko v sodniškem dodatku so sicer domači izsilili enajstmetrovko po domnevnem prekršku nad Danielejem Ruganijem, a je ogled počasnega posnetka razkril, da Marten de Roon ni storil prekrška, tako da je ostalo pri izidu 0:1. 

Trener Atalante Gian Piero Gasperini se po tekmi ni mogel izogniti vprašanju, zakaj Murielu mesta v prvi postavi ne zaupa večkrat. "Saj ne, da ga ne bi želel dati med prvih 11, ampak je tako učinkovit s klopi, da ne vidim razloga, zakaj bi to spreminjal. Ni naključje, da so si ga poleti želeli Juventus in ostali. Še vedno je mlad in se lahko izboljša. Vedno ga je treba imeti pod drobnogledom, da ne naredi česa nespametnega. Tudi tokrat je dobil povsem nepotreben rumeni karton, kar se mu dogaja pogosto. To bo moral še posebej izboljšati," je dejal Gasperini.

Lukaku junak Interjeve zmage za skok na Monte Bianco
Inter je v nedeljski večerni derbi z Laziem vstopil kot favorit in s priložnostjo, da z zmago skoči na sam vrh razpredelnice, na drugi strani pa so Rimljani pred tem v prvenstvu nanizali kar šest zaporednih zmag. Antonio Conte je na rojstni dan Christiana Eriksena Dancu ponudil eno redkih priložnosti, saj je tekmo ob odsotnosti Artura Vidala začel v prvi postavi.

Po nekaj uvodnih priložnostih na obeh straneh smo prvi zadetek na Giuseppe Meazzi videli v 26. minuti. Romelu Lukaku je lepo zaposlil Lautara Martineza, Argentinca pa je v svojem kazenskem prostoru podrl Wesley Hoedt. Dvomov o najstrožji kazni ni bilo, odgovornost je nase prevzel belgijski napadalec, ki je rutinirano zabil za 1:0. Isti igralec je tik pred koncem prvega dela še enkrat meril v polno. Po srečnem odbitku je žogo dobil na robu kazenskega prostora in jo nato z desnico hladnokrvno poslal za hrbet Pepeja Reine. Sodniška zasedba je sprva pokazala, da je šlo za prepovedani položaj, a je ogled počasnega posnetka razkril, da je bilo "vse čisto". Inter je tako na premor med polčasoma odšel z dvema zadetkoma prednosti.  

Romelu Lukaku je pri tretjem Interjevem zadetku vse postoril sam, tako da je Martinez zgolj še potisnil žogo v mrežo in se odšel veselit k domači klopi.
Romelu Lukaku je pri tretjem Interjevem zadetku vse postoril sam, tako da je Martinez zgolj še potisnil žogo v mrežo in se odšel veselit k domači klopi. FOTO: AP

V drugem polčasu se je dolgo zdelo, da Lazio tokrat preprosto nima pravih idej za povratek v srečanje. V 61. minuti pa so Rimljani z zvrhano mero sreče le prišli do znižanja. Sergej Milinković–Savić je s kakšnih 20 metrov izvedel prosti strel in sprožil proti vratom Samirja Handanovića, žoga pa je na poti v gol zadela Gonzala Escalanteja, ki jo je preusmeril ravno dovolj, da je bil slovenski vratar brez moči. Nato so Rimljani prevzeli vajeti igre, imeli terensko premoč in nekaj minut se je celo zdelo, da je le še vprašanje časa, kdaj bodo tudi izenačili. 

Nato pa je v 64. minuti Ciro Immobile zapravil žogo pred vrati Interja, sledil je hiter protinapad Romeluja Lukakuja, ki je bil z žogo premočan in predvsem prehiter za Marca Parola, pred golom Reine pa je nato nesebično zaposlil Martineza, ki je žogo le še potisnil v prazna vrata za 3:1. Ta zadetek je spodrezal krila gostom, ki nato niso bili več tako nevarni in se niso uspeli pobrati. Inter je sedaj na vrhu pri 50 točkah, njegov mestni tekmec Milan pa ima na drugem mestu eno manj. Tretja je Roma, ki jih ima 43.

Statistika Samirja Handanovića proti Laziu
Statistika Samirja Handanovića proti Laziu FOTO: Sofascore.com

Liga prvakov se vrača na Kanal A in VOYO
Po zimskem premoru se bo v torek z osmino finala nadaljevala nogometna liga prvakov. Prve tekme tega dela tekmovanja bodo 16., 17., 23. in 24. februarja, povratne pa 9., 10., 16. in 17. marca. Atletico Madrid Jana Oblaka bo igral proti Chelseaju, Atalanta Josipa Iličića proti Realu Madrid, Leipzig Kevina Kampla pa proti Liverpoolu. V torek bomo od 20.30 na Kanalu A in VOYO prenašali nogometni spektakel med PSG-jem in Barcelono, dan kasneje pa Portom in Juventusom.

Serie A, 14. februar, izidi:

Roma – Udinese 3:0 (2:0)
Veretout 5., 25./11m, Pedro Rodriguez 90.

Cagliari – Atalanta 0:1 (0:0)
Muriel 90.
Josip Iličić je igral do 69. minute

Sampdoria – Fiorentina 2:1 (1:1)
Keita 31., Quagliarella 71.; Vlahović 37.

Crotone – Sassuolo 1:2 (1:1)
Ounas 26.; Berardi 14., Caputo 49. (11-m.)

Inter – Lazio 3:1 (2:0)
Lukaku 22. (11-m.), 45., Martinez 64.; Escalante 61. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

encylolek10
15. 02. 2021 10.54
+0
Ja se strinjam. Naslednjih nekaj tekem bi morali odigrati brezhibno in kiksov drugace bodo hitro zadaj
PieBaracus
15. 02. 2021 09.01
+3
Milan zadnje case ne preprica z igro, ce se proti Interju izgubi se bojim da bo drsel umeri nizje na lestvici, ostali niso dalec zadaj
encylolek10
15. 02. 2021 08.19
+2
Škoda da se je Milanu zgodil zdrs. A bolje da se jim je to zgodilo v zgodnji fazi pa da med sabo razčistijo. Inter pa lepo, sedaj se zacenja pravi boj v Italiji.