Nogomet

'Če teh deklet ni poljubil kanček športne sreče do sedaj, naj se to zgodi v nadaljevanju kvalifikacij'

Ljubljana, 23. 09. 2021 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še vedno odmeva odlična predstava in še boljši odpor Slovenk na tekmi kvalifikacij za nastop na nogometnem SP, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija, proti Franciji, ko so naše reprezentantke gol za poraz prejele v izdihljajih tekme v Murski Soboti. Slovenski tabor je prepričan, da je bilo s tem konec smole, ki se naše reprezentance drži v zadnjem času. A igra obeta, zato Slovenke ostajajo optimistične.

Borut Jarc s svojimi varovankami
Borut Jarc s svojimi varovankami FOTO: NZS

Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za goste, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver. Varovanke selektorja Boruta Jarca kvalifikacije nadaljujejo 22. 10. z domačo tekmo proti ekipi Walesa, ki ga bodo gostile v Lendavi. Temu sledi še gostovanje v Grčiji (26. 10.). "Ko ekipa tako v prejšnjih kvalifikacijah proti Nizozemski kot danes proti Franciji odigra tako kvalitetno in si danes za nameček ustvari še toliko 100-odstotnih priložnosti, potem ti težko pade tale poraz. Čeprav je jasno, da Francija ni zastonj 5. ekipa na svetu. Ampak bom rekel takole: če teh deklet ni poljubil kanček športne sreče do sedaj, naj se to zgodi v nadaljevanju kvalifikacij," za spletno stran NZS pravi slovenski selektor Borut Jarc. "Gol na koncu nas je podrl. Minuto do konca nismo uspele izbiti žoge ven iz kazenskega prostora. Kaj naj rečem? Žalostna sem. Razlika v kvaliteti je bila vidna, potegnile smo se nazaj, ob tem pa imele protinapade in si ustvarile še nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristile," je nadaljevala Lara Prašnikar. 

Slovenke vse bolj napredujejo in so vse bližje uglednim reprezentancam, kot je Francija, ki zaseda peto mesto na svetu.
Slovenke vse bolj napredujejo in so vse bližje uglednim reprezentancam, kot je Francija, ki zaseda peto mesto na svetu. FOTO: NZS

"Hvala za čestitke, a smo razočarani. Res smo se borile, srce smo pustile na igrišču, žal pa nam vedno nekaj zmanjka. Preveč priložnosti smo imele, sama sem zapravila še dve, žoga ni hotela v mrežo. Upam, da proti Walesu odigramo boljše in zmagamo. Glavo gor, gremo dalje," je za spletno stran NZS povedala kapetanka Mateja Zver. V skupini I so ob Sloveniji, Franciji in Estoniji še Wales, Grčija in Kazahstan. V evropskih kvalifikacijah sicer igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in Novi Zelandiji.

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz končnice pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023. Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.