Nogomet

Čech zanikal govorice: Odločil se bom po finalu

London, 22. 05. 2019 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Petr Čech se po tej sezoni poslavlja od aktivnega igranja nogometa. Angleški mediji so v zadnjem času poročali, da je s Chelseajem že dogovorjen za mesto športnega direktorja v naslednji sezoni, kar pa je 37-letni Čeh na Twitterju zanikal. Kot sam pravi, je 100-odstotno osredotočen na zadnjo tekmo v karieri.

Čechu je letos nekajkrat pripadla celo vloga kapetana Arsenala.
Čechu je letos nekajkrat pripadla celo vloga kapetana Arsenala. FOTO: AP

Petra Čecha z Arsenalom v tej sezoni čaka še finale Lige Europa. Usoda je hotela, da bo na zadnji tekmi legendarni vratar branil ravno proti svojemu nekdanjemu klubu Chelseaju. 124-kratni češki reprezentant bo po končani aktivni karieri skoraj zagotovo delo nadaljeval v nogometu. Najbolj verjetno pa je, da se bo vrnil prav na Stamford Bridge, poročajo angleški mediji.

Zaradi tega so se na družbenih omrežjih že pojavila vprašanja, kako profesionalno je morebitno dogovarjanje Čecha, ki pa ga je sam na Twitterju odločno zanikal: "Kljub nekaterim novicam moram še enkrat poudariti, da se bom o prihodnosti odločal po zadnji tekmi. Zdaj sem 100-odstotno osredotočen na finale Evropske lige."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na vprašanja v zvezi s tem je moral na zadnji novinarski konferenci odgovarjati tudi strateg topničarjev Unai Emery. Čech je namreč na evropski sceni letos branil na skoraj vseh tekmah, medtem ko je v Premier League večino tekem branil Nemec Bernd Leno. "Z obema bom govoril pred samo tekmo, šele nato se bom dokončno odločil. Vsi v klubu si želimo, da se Čech od bogate kariere poslovi z lovoriko. Ali bo tudi v finalu stal med vratnicama, bomo še videli," je bil skrivnosten španski strateg.

Arsenal

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.