Nogomet

Čeferin o slovenski reprezentanci: Zamujena priložnost, a hkrati priložnost, da greš naprej

Portorož, 23. 11. 2018 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./A.H.
Komentarji
6

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na konferenci Sporto v Portorožu nekaj besed namenil tudi slovenski reprezentanci, ki je končala novoustanovljeno ligo narodov z izpadom v najnižji rang. Dejal je, da je kljub temu optimist za prihodnost. Poudaril pa je, da naslednja liga narodov verjetno ne bo kvalifikacijska za SP.

Več videovsebin
  • Aleksander Čeferin o težavah slovenske nogometne reprezentance
    00:53
    Aleksander Čeferin o težavah slovenske nogometne reprezentance
  • Iz 24UR: Aleksander Čeferin: Ne hodim na NZS šepetat ljudem v uho
    02:18
    Iz 24UR: Aleksander Čeferin: Ne hodim na NZS šepetat ljudem v uho

"Težko komentiram reprezentanco. Imeli smo veliko težav, poškodovanih igralcev in drugih stvari, ki lahko prizadenejo takšno reprezentanco, kot je naša. Sem pa optimist glede prihodnosti. Vsak tak rezultat je sicer zamujena priložnost, a hkrati priložnost, da greš naprej," je dejal Aleksander Čeferin in zavrnil, da deli kakršne koli nasvete Nogometni zvezi Slovenije oziroma da vpliva nanjo.

"Niti ne morem niti ne želim vplivati. Ljudje, ki nimajo sami predstave, kaj je to Uefa, mislijo, da hodim na NZS in jim šepetam neke nasvete. S takimi ljudmi je brezpredmetno polemizirati. Sem navijač slovenske reprezentance. Predsednik Uefe lahko vpliva, da je vse korektno, ampak vse drugo je stvar NZS. Oni odločajo in so odgovorni, kaj se bo zgodilo. Prepričan pa sem, da bo šlo na bolje," meni Čeferin.

Aleksander Čeferin je najbolj odmeven gost letošnjega Sporta v Portorožu.
Aleksander Čeferin je najbolj odmeven gost letošnjega Sporta v Portorožu. FOTO: Damjan Žibert

Uspeh lige narodov
Še enkrat več je povedal, da je bila premierna izvedba lige narodov zelo uspešna. "Dosegla je bistveno večji uspeh, kot smo sprva mislili. Je super uspešno tekmovanje, ko se bo prijelo še kot 'brand', bo samo še bolje," je Čeferin povedal o ligi narodov in že v razpravi v šali dodal, da so bili z njo zadovoljni praktično vsi, le Slovenci ne.Na vprašanje, kako pa bo z naslednjo izvedbo, ki bo sovpadala s kvalifikacijskim ciklom za SP 2022, pa je odvrnil: "Verjetno tista liga narodov ne bo kvalifikacijska za SP."

Kaj vse je še povedal predsednik evropske nogometne zveze pa lahko preberete tukaj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FC Chelsea2
23. 11. 2018 21.52
+1
O kakšnih zamuenih priložnostih govoriš? Predvsem bi bilo pametno, da bi povedal, da za ta polom si ravno ti kriv pri tebi se je vse začelo in končalo pri tvojem nasljedniku in tam kjer smo si zgolj in samo ti kriv to je to.
FC Chelsea2
23. 11. 2018 21.53
+0
in da še dodam pri tebi se je tud začela tale kraja sodnikov iz tekme v tekmo in pomoč Olimpiji ja to je predvsem tvoja zasluga. In tudi danes ni seveda nič drugače.
FC Chelsea2
23. 11. 2018 21.51
+1
O kakšnih zamuenih priložnostih govoriš? Predvsem bi bilo pametno, da bi povedal, da za ta polom si ravno ti kriv pri tebi se je vse začelo in končalo pri tvojem pajdašu in tam kjer smo si zgolj in samo ti kriv to je to.
Scipion
23. 11. 2018 15.28
+8
Mijatović odstop
korintos23
23. 11. 2018 15.41
-1
Maribor?an 1
23. 11. 2018 15.28
-2
Dajte nehat ta nogomet več nima srca kaj šele prave ljudi...