Nogomet

Čeferin pohvalil Rashforda in kolege: Ponosen sem nanje

Nyon, 18. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
7

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je ob robu zasedanja izvršnega odbora, na katerem je zveza določila datume in prizorišča za nadaljevanje sezone v evropskih tekmovanjih, pohvalil zvezdnika Manchester Uniteda Marcusa Rashforda za njegov prispevek v boju za pravice otrok iz revnih družin do brezplačne hrane.

Čeferin (na fotografiji) ob nedavnem obisku razstave Nogometne zveze Slovenije v ljubljanskem parku Tivoli.
Čeferin (na fotografiji) ob nedavnem obisku razstave Nogometne zveze Slovenije v ljubljanskem parku Tivoli. FOTO: Damjan Žibert

Napadalec Manchester Uniteda in angleške reprezentance Marcus Rashford je pred dnevi v pismu britansko vlado pozval, naj še naprej tamkajšnjim otrokom iz revnejših družin omogoča dostop do brezplačne hrane. Rashford se je tako odzval na odločitev oblasti, da bodo poleti v tej državi prenehali izdajati bone pomoči potrebnim otrokom za brezplačne obroke. Napadalec rdečih vragov je bil med krizo dejaven na dobrodelnem področju, saj je pomagal zbrati okoli 22,3 milijona evrov sredstev za organizacijo FareShare, ki se bori proti lakoti in skrbi, da otroci po Veliki Britaniji ne živijo v pomanjkanju.

"Videli smo, da je nogomet lahko dober vzvod za to, da se v družbi uvedejo spremembe. Marcus Rashford je z dobrim zgledom poskrbel, da je vlada spremenila svoje stališče," je dejal Čeferin.

'Nogometaši igrajo pomembno vlogo v pomembnih družbenih temah'
Predsednik Uefe je pohvalil tudi temnopolte nogometaše, ki so se pridružili družbenim akcijam in pozivom v boju proti rasizmu, ko so se protesti po smrti Georgea Floyda v zadnjih tednih razširili po vsem svetu.

"Ponosen sem, da tudi nogometaši igrajo pomembno vlogo v pomembnih družbenih temah. Igralci, kot so Raheem Sterling, Marcelo, Jerome Boateng in številni drugi, so dali poudarek akciji Black Lives Matter," je še dodal Čeferin.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdecaZvezda
20. 06. 2020 18.56
-1
Ves večer bo za mene nesrečen,ker sem pogledal ti dve.....na sliki
modelx
19. 06. 2020 10.16
+1
to je realnost brexita - revščina se bo na otoku še povečala.
TheGreatRusia
18. 06. 2020 09.18
+1
TE POCUKRANE AKCIJE SE MI ZDIJO HINAVSKE IN LOBIJSKO MASLO, PA STALNO NEKE "PRAVICE" PA "BOJ PRPTI RASIZMU"??? POJDI V AFRIKO PA DOLI IZVAJAJ TOVRSTNE CIRKUSE
gullit
18. 06. 2020 11.26
+8
ta akcija ni tako pocukrana. Rashford je živel v revnih razmerah, mati samohranilka, mislim da je imela 5 otrok, in velikokrat niso imeli za jesti in je bil odvisen od šplske, javne prehrane. zato zdaj pomaga Rashford. Denar ga ni pokvaril.
obupani jež
18. 06. 2020 09.04
+9
sposobn moški :D bravo čefi
flamengo
18. 06. 2020 11.07
+2
haha. Res je zahvale ni vsak človek sposoben izreči.
flamengo
18. 06. 2020 08.16
-1
Uau, keferin je pohvalil. haha