Nogomet

Čeferin se je odzval na razkritje Football Leaks: Superliga bi škodila nogometu!

Nyon, 05. 11. 2018 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odzval na razkritja Football Leaks o namerah evropske elite, da ustanovi zasebni klub z operativnim imenom "evropska superliga". Čeferin je prepričan, da takšen sistem ne more delovati, poroča spletna stran nogomania.com.

Aleksander Čeferin ni prepričan v dolgoročno vizijo ustanovitve t.i. nogometne superlige.
Aleksander Čeferin ni prepričan v dolgoročno vizijo ustanovitve t.i. nogometne superlige. FOTO: Uefa

Aleksander Čeferin je bržčas v teh dneh z zanimanjem spremljal razkritja Football Leaksa, ki se še kako tiče tudi organizacije, ki jo vodi. Uefa je namreč neposredno vpletena tako v obtožbe, da je pomagala Manchester Cityju in Paris Saint Germainu izigrati pravila finančnega "fair playa", posredno jo zadevajo tudi namere evropske elite o ustanovitvi posebnega tekmovanja, ki bi se ločil od lige prvakov, sicer paradnega produkta Uefe.

Čeferin je v pogovoru za nemški Kicker zatrdil, da se bo odločno boril proti vsem idejam, ki na kakršen koli način spominjajo na ustanavljanje zasebnih tekmovanj, hkrati pa je izrazil prepričanje, da evropska superliga ne bi mogla biti uspešna že zaradi svojega formata. "Evropska superliga bi škodila svetovnemu nogometu, bila pa bi tudi dolgočasno tekmovanje. Bilo bi bolj dolgočasno vsak konec tedna spremljati tekmo med Bayernom in Juventusom kot tekmo med Juventusom in Torinom. Sam se bom trudil na vso moč proti takšnim idejam," je povedal Čeferin in dodal: "Če govorimo o tekmovanju zaprtega tipa, lahko pozabimo na solidarnost in na razvoj nogometa. Na dolgi rok bi bili klubi poraženci," še doda slovenski pravnik.

Imena klubov
Oglasil se je tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki je preprosto dejal, da bi ustanovitev superlige pomenilo manj tekem in hkrati več denarja za klube, ki bi bili člani te lige bogatih in vplivnih klubov. Football Leaks je sicer razkril, katerih 16 moštev naj bi leta 2021 nastopilo v superligi, če bi res prišlo do ustanovitve le-te. Kot ustanovni člani naj bi bili v ligi Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, PSG in AC Milan. Omenjenim ustanovnim članom pa naj bi se pridružilo še pet povabljenih klubov, in sicer Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter Milan in (kasneje ob razširitvi) še Roma. Na te očitke in domneven odgovor sicer iz večine omenjenih klubov še ni uradnih izjav. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
21. 11. 2018 08.28
+1
Trend Če ni si prebral izjavo Kloppa je tvoj ne moj problem , Dejal je, da je liga prvakov , še enkrat ti bom povedal , eno veliko sranje .Angleško res ne znam. Ko sem jaz hodil v šolo so v osnovnih in srednjih šolah poučevali samo nemšćino. Kako si pa ti tako trdno prepričan , da bi bila super liga potop za nogomet. Tudi ustanovitev lige narodov je bila na začetku deležna veliko krtike , danes pa jo celo hvalijo. Pišeš , da so moji komentarji smešeni, res so smešni, niso pa žaljivi, tako kot tvoji . Biti bolje klovn , kot pa biti domišljavec s prazno glavo . Ne vem zakaj nisi dal odgovor na komentar Dolinarja , ki pravi super liga bi uničila Uefo. Če si mojster obračanja besede- veliki manipulant , še ne pomeni, da si zato nekaj posebnega in da odstopaš od drugih. Če ti je to podcenjevanje užitek, nadaljuj s tem in uživaj. Tvoj prepoznavni " logotip" je garancija ,da se bodo tvoja nespodobna in žaljiva dejanja nadaljevala . Včasih bi bilo potrebo malo prijeti za zavoro in se vprašati ali imaš samo ti pravico so svobodnega izražanja in uveljavljati in priznavati samo svoja stališča .
Rolesx
06. 11. 2018 11.54
-2
Čeferini pa že zdaj škodujejo nogometu in športu nasploh!
janezdollar
05. 11. 2018 19.19
+11
Superliga bi uničila skorumpirano UEFO...
Trend01
05. 11. 2018 19.36
+5
Super liga bi verjetno uničila ves resen nogomet v Evropi. Tudi v Španiji, Angliji in zadnje 2 leti tudi Italiji, kjer se še igra nekako konkurenčen in zanimiv nogomet. Teh 16 ekip bi pokupilo vse talente kar jih svet nudi. Imeli bi tudi največji finančni kolač na svetu in razlika med temi klubi in ostalimi, bi le eksponentno naraščala. Si predstavljaš, ko bi lahko Azijci, Rusi, Američani in ostali milijarderji brez problema z dnerajem filali klube? Brez kontrole? Ali misliš, da bodo podobna pravila "salary cap" kot v severno ameriških ligah? Močno dvomim.
Uporabnik1211614
05. 11. 2018 18.12
-16
Čeferin ne navija za NK MB. Bi znalo bit, da jim celo škodi? Verjetno je on glavni kreator kako in komu se sodi v 1.LT?
Trend01
05. 11. 2018 17.52
+9
V tem času je prišlo že do ogromnih sprememb. No, za 24ur je to novo. Skratka; v času po objavi v Der Spieglu, je prišlo do naslednjih sprememb. Iz zadeve se je umaknil največji sponzor te "nove lige". Prihaja iz ZDA, a se ne spomnim imena. Ker je zadeva prišla predčasno ven in, ker zdaj ni tega obljubljenega denarja, naj bi od projekta odstopila Barcelona in Juventus. V kolikor je kdo videl tiste dokumente. Malo čudni so bili. Bianco listi. Le še datum je bilo treba notri vnesti. Celo mesec november je bil napisan. Lastnitvo na bi bilo pa takole nekako: Real cca. 18%. Barcelona okoli 16,5% itd. Ne vem. Vse skupaj je malo čudno in nepregledno.
Trend01
05. 11. 2018 18.04
+6
Trend01
05. 11. 2018 18.05
+4
Lastniški delež po časniku AS pa so sledeči. Vsaj za prve 3: Real Madrid - 18.77%, Barcelona - 17.61%, Manchester United - 12.58%...
Trend01
05. 11. 2018 19.05
+1
V tem času bi lahko že sam našel. Se ti ne zdi? Ajd, naj ti bo. Barcelona vs. Real. LaLiga: 9 vs. 6, Copa: 6 vs 2, Super Copa: 8 vs 5, CL: 4 vs 6, Super Uefa Cup: 3 vs 4 in Fifa WC Cup: 3 vs 4. Štima?
Trend01
05. 11. 2018 19.07
+5
Hmm. To je bil odgovor @ledru, katerega post je izginil.
apodgra
06. 11. 2018 07.19
-2
Uefa in Čeferin in rabita advokata. Manj ekip večja kvaliteta. Naziv lige prvakov ne ustreza , ker v tej ligi igrajo tudi ekipe drugo , tretje ali celo četrto v državnih ligah uvrščene ekipe. Normalno je ,da se bo Čeferin boril proti ustanovitvi te super lige . Samo on ima korist, da se ohrani ta zastareli , preživeti sistem . Klopp je dejal , da je liga prvakov eno samo veliko sranje in tudi je .
Trend01
06. 11. 2018 08.20
+3
Rad bi napisal, da si smešen, a žal nisi. 1x povedan vic je smešen. Ponovitve nič več. In ti pišeš eno in isto že ves čas... Ni liga prvakov, ni liga prvakov, ni liga prvakov... Pa kaj potem kako se imenuje? Tudi vse bivše predsednike držav, se še vidno naziva s "predsednikom". Pa kaj potem. Te tudi to moti? Je le ime. V glavnem so vse ekipe, ki nastopajjo v LP, nekoč bile prvakinje. Torej so "Champions" ali prvaki v nekem obdobju, času. A super liga te pa ne moti? Mogoče le zaradi imena? Ker je bolj upravičeno? Kaj je pa dejansko dejal Klopp in zakaj zavajaš ljudi? Klopp je dejal, da je s tem formatom LP čisto zadovoljen in, da je 'Super League' še oddaljena. In nato je sarkastično dejal: "Fewer games and much more money." Daj, naslednjič napiši tako kot je kdo dejasnko povedal. Če ne znaš prevesti, nam sporoči kje kaj piše. Bomo sami pogledali.
ledr
06. 11. 2018 12.38
+1
Hvala Trend! Ampak ni mi jasno, zakaj je moj post izginil??? A si zaznal v mojem pisanju kake hude žalitve??? Res mi ni nič jasno zakaj?
ledr
06. 11. 2018 12.44
+1
Trend hvala še enkrat, če štima pa ne vem, predvidevam da, če si ti to preverjal. Zato sem te zaprosil...