Nogomet

Čeferin: Starejša gospa s palico se mi je na ulici zahvalila za boj z barabami

London, 01. 06. 2021 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
258

Slovenski odvetnik na čelu Uefe Aleksander Čeferin je v odmevnem intervjuju za britanski Telegraph razkril, da ga je v Sloveniji na ulici ustavila starejša gospa s palico in se mu zahvalila 'za boj z barabami'. "In sploh ne gleda nogometa. Gre za stvar družbe," je o boju z ustanovitelji zloglasne Superlige povedal Čeferin.

Aleksander Čeferin se je ostro zoperstavil zloglasni Superligi, ki je hitro propadla.
Aleksander Čeferin se je ostro zoperstavil zloglasni Superligi, ki je hitro propadla. FOTO: Damjan Žibert

"Prijatelja iz Švice je njegov devetletni sin, ko je prišel iz šole, vprašal: 'Oči, ali smo za Superligo ali proti Superligi?' Njegov oče je odgovoril, da smo proti Superligi. Sin pa je odvrnil: 'Hvala bogu. Vsi v šoli so proti Superligi,'" je z dodatno anekdoto postregel predsednik Uefe, za katerim je izjemno naporna sezona, pa tudi naporen teden, saj je bil prisoten tako na finalu Lige Evropa, Lige prvakov, že sinoči pa si je v Stožicah ogledal obračun Eura U21 med Portugalsko in Italijo. 

Čeferin je v pogovoru za britanski časopis še ocenil, da bo neuspel poskus ustanovitve lige v dobrobit nogometa. "Na nek način je to zelo dobro, da se je zgodilo, saj je bilo vedno v zraku vprašanje – veliki klubi proti vsem ostalim. Šlo je za vprašanje, ali lahko pridem v vašo hišo in vprašam, koliko je vredna? In vi odgovorite: 500.000 funtov. In jaz odgovorim: dam vam milijon funtov, zdaj pa jo zapustite. Toda ne, to je moja hiša," je vse skupaj skušal orisati Čeferin. Dodal je: "Šlo je za veliko stvar in zdaj je grožnja mimo. Z drugega pogleda je sedaj jasno, koliko nogomet Evropi pomeni. Mislim, da so nam ti trije klubi (Real Madrid, Barcelona in Juventus, op. p.), ki še vedno mislijo, da bodo imeli Superligo, pomagali na nek način, saj je zdaj veliko lažje govoriti o solidarnosti in o vsem ostalem, saj jim lahko rečemo: 'Kar pojdite v vašo Superligo, če vam ni všeč.' Ljudje so govorili, da so ameriški lastniki krivi za to, toda ne pozabite, da so edini trije, ki mislijo, da je zemlja ravna, Italijan in dva Španca," je bil znova oster Čeferin. "Pred tem je bilo težko, saj je vedno obstajala neka grožnja, zdaj pa je jasno, da vsak, ki premore kanček razuma, tega ne bo več poskusil. Bilo je težko, stresno za 48 ur, toda dobro je, da se je zgodilo," je pozitivne stvari iz najbolj dramatičnih dni na čelu predsedovanja Uefi skušal najti Čeferin. 

Izpostavil je tudi zmago nogometnega palčka Villarreala nad velikanom evropskega nogometa Manchester Unitedom v finalu Lige Evropa, ki da je tipični primer, zakaj je treba pustiti sanje odprte, da lahko vsak klub osvoji trofejo. "Villarreal je iz mesta s 50.000 ljudmi, a je osvojil Ligo Evropa. To tekmovanje so dobili zavoljo predstav na igrišču. To je jasno sporočilo," je opozoril Čeferin.

Čeferin je priznal, da je tudi neverjeten odziv navijačev z Otoka pomagal pri hitri zajezitvi projekta Superliga.
Čeferin je priznal, da je tudi neverjeten odziv navijačev z Otoka pomagal pri hitri zajezitvi projekta Superliga. FOTO: AP

53-letni Slovenec na čelu Uefe je še zagotovil, da bo Uefi, v izogib takšnim zgodbam, pomagala tudi Evropska unija, ki se je že na samem začetku brez oklevanja postavila na stran Uefe. "Unija bo poskrbela za to, da zaščiti evropski športni model napredovanja in izpadanja," je pojasnil Grosupeljčan, eden najvplivnejših oseb v svetu športa nasploh. 

Po zloglasnem poskusu ustanovitve Superlige, ki bi klubom v prvi vrsti prinesla zajeten kupček ustanovitvenega kapitala, se je večina klubov hitro pokesala in z Uefo podpisala sporazum o neodhodu v Superligo. Med njimi sta bila tudi finalist Lige prvakov Manchester City in zmagovalec Chelsea. "Vesel sem, da sta kluba zdaj na naši strani, sta člana Uefe. Ne vem, zakaj bi ju morali preganjati do konca življenja," je še opozoril Čeferin. "Zame je za deveterico ta zgodba zaključena in obravnavam jih povsem enako, kot vse ostale," je še priznal Slovenec, ki tako do klubov, ki so podpisali sporazum, nima zamer.

Čeferin ostaja oster do Barce, Reala in Juveta: Očitno imajo preveč denarja
Teh devet klubov se je hitro povleklo nazaj, se javno opravičilo, sprejelo finančno kazen Uefe, ki bo ta denar namenila v razvoj nogometa otrok. Še vedno pa je Čeferin zelo jezen in sila nerazumevajoč do preostale trojice (Real, Barca, Juve), ki zagovarja Superligo. "Torej so v Superligi in zunaj Lige prvakov, toda še vedno bi radi v prihodnji sezoni igrali v Ligi prvakov. Dejali so, da je z Ligo prvakov konec, toda še vedno želijo igrati v njej? Zdaj nam grozijo, pošiljajo dopise, da nas bodo tožili na takšnem in drugačnem sodišču. Očitno imajo preveč denarja. Morali bi ta denar investirati v ženski nogomet in otroški oz. mladinski nogomet," jim je prek Telegrapha sporočil Čeferin. 

Bosta Barcelona in Juventus (poleg Reala) sploh igrala v Ligi prvakov v prihodnji sezoni?
Bosta Barcelona in Juventus (poleg Reala) sploh igrala v Ligi prvakov v prihodnji sezoni? FOTO: AP

Ta jasnega odgovora o tem, ali bodo 'umazani trije' igrali v Ligi prvakov v prihodnji sezoni, še nima. "Zame bi bila idealna situacija takšna, da igrajo vsi, ki so se v Ligo prvakov uvrstili. Toda jasno je, da je nenavadno komunicirati z njimi, če pa so izginili čez noč in do danes še niso prišli nazaj. Vse, kar dobivamo, so neka pisma. Nisem jih prebral, toda naša pravna služba pravi, da gre za pisma groženj na takšen in drugačen način. Ko se pogovarjam z 244 klubi v Evropski klubski zvezi (ECA, op. p.), uporniki niso najbolj popularni na svetu. Tožijo vsepovprek, grozijo vsakomur. Njihov pogled je: 'Igrajmo elitno tekmovanje in dajmo nekaj miloščine vsem.' Nihče noče miloščine," je še orisal Čeferin. Ta je hvaležen tudi navijačem, ki so (predvsem na Otoku) jasno pokazali svojim klubom, kaj si mislijo o Superligi. "Zdaj je veliko lažje, ker smo vsi stopili skupaj in imamo priložnost, da se o vsem pogovorimo. Z določenega pogleda moramo povečati prihodke tekmovanja. Ko navijači vseskozi kričijo: 'Uefa, denar, to in ono' ... toda kar 93,5 odstotka denarja gre klubom, kar je ogromna številka. Po drugi strani si želimo spoštovati evropske lige. Z njimi imamo boljši odnos kot kdaj koli prej. Zdaj je z novo evropsko klubsko zvezo (ECA, op. p.) brez teh treh klubov vse skupaj bolj iskreno. Upam, da nisem naiven, a sem optimističen," je v obsežnem in odmevnem intervjuju zaključil Čeferin.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (258)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
04. 06. 2021 10.26
-1
Neskončen strah preveva svečkarijo spodaj... G. Čeferin prihaja! Treba bo začet delat in plačati za vse lopovščine za nazaj....!
Ficho81
03. 06. 2021 20.27
-2
Upam, da ti je dala kaj od svojih 500€ penzije, ker si v glavi siromak, kot cela tvoja debilna familija z lopovom capom Perotom na čelu
murate
03. 06. 2021 10.48
+2
Čeferin .... upam da me za 4 pike ne moreš tožiti
bogdajmir
03. 06. 2021 09.39
+4
Čeferin: Starki sem pomagal čez cesto. MSM mediji pri nas: Ploskamo Čeferinu in se mu na glas zahvaljujemo.
papi1
03. 06. 2021 08.45
+2
"Odgovor enak prejšnjemu." Res vsaka čast ampak Čeferin se bori za barabe, ne proti.
Paštašutar
02. 06. 2021 15.05
+2
Če bi tetka vedla kolk ma plače,bi jih verjetno dobil s palčko po hrbtu😅
Pa3ot
02. 06. 2021 15.34
+0
Zakaj le?! 🤢😵🤑 Niso vsi rumeno-zeleni zaradi nevoščljivosti,a veste?! ✌️🇸🇮🇸🇮🇸🇮✌️
Al999
02. 06. 2021 14.03
+4
Čeferin laže ko levaki...
Pa3ot
02. 06. 2021 13.22
+2
Hvala bogu. Vsaj nekdo si upa proti tem X-krat večjim lopovom!!! Ampak to seveda ne pomeni nič, kajne rojaki?! Sramota slovenskega naroda ste! Ali pa (tudi verjetno) neslovenci oz. "ne-breze" ampak "šipkov čaj"... 🤔 Da,to bo... ☺️😀😂😂🤣🤣 🍻✌️🇸🇮✌️
flamengo
02. 06. 2021 12.27
-3
Pa3ot
02. 06. 2021 13.10
+2
Uporabnik1913819
02. 06. 2021 11.11
+3
Družija Čeferin je pa res simbol pravičnosti in poštenja...vse možne barabe v Sloveniji ste branili...za uefo si dam pa tudi nekaj odrezat, če je to poštena in pravična organizacija...čas bo pokazal g. Čeferin, kakšna baraba ste...
Pa3ot
02. 06. 2021 13.08
-3
Tako pozitiven osebek pa tako negativen prizvok komentarja. 😂😂🤣🤣 Pa še prosil bi, če bi lahko mi, majhni, navadni ljudje, izvedeli katera organizacija pa je poštena in pravična? Hvala (čeprav predvidevam, da ne bo odgovora) za pojasnilo. 😀😉✌️
Uporabnik1913819
02. 06. 2021 16.07
+4
Način s katerim ste odpisali, ste samo probali odvrniti pozornost od resnice. 1. Nimaš pravice drugega obdolževati, da je baraba, če tvoja družina že 30 let brani barabe in s tem služi kruh. Še več, sam si vodja organizacije, kjer je marskikaj spornega... 2. Sam Uefa ni nič drugega kot monopol, kjer v preteklosti niso zaščitili nogometa in so dovolili, da pride težek denar ( city, psg, chelsea,...), ki je vodil v trend eksponentnega višanja plač, ki je sledilo k splošni situaciji, da so danes klubi kot so barcelona, real madrid, juventus, united...v težki buli. Sam nisem nogometni strokovnjak, tako, da ne mislim biti pamenten, je pa tudi meni, majhnemu poštenemu človeku, jasno, da je Čeferin kot vodja v preteklosti naredil veliko napak. Še več odnos, ki ga ima do ostalih prisitnih v svetovnem nogometu, je živa sramota za našo Slovenijo. 2. Organizacija, ki je poštena, hmmm...to pa res ni tako lahko vprašanje,... žalostno. Če bi dobro premislil, bi jo najdel...
Uporabnik1913819
02. 06. 2021 16.24
+3
Pa še to, moje ime je bodimo pozitivni ne pa bodimo naivni, bodimo levi, bodimo desni, vse samo da ni janša, vse samo, da ni levi... Žalostno, kaj je z vami Slovenci...namesto, da bi bili mala Švica nismo nič drugega kot stari dobri Balkan.
Aijn Prenn
02. 06. 2021 08.38
-1
Aleksander, ko se boš enako zavzeto zoperstavil sokrajanu, te čaka spomenik poleg prešernovega. Na njem bo pisalo: "Premagal princa teme! Slava mu!" ;-))
Belabreza
02. 06. 2021 08.22
-1
Gospod Čeferin, če pridete v Slovenijo in naredite red na vladi, vam bodo hvaležni tudi mlajši moški, ženske in tudi mladina. Pogumno in brez milosti nad to belogardistično bando.
Pa3ot
02. 06. 2021 12.58
-1
Vsaka čast! Edini pameten komentar! 👏👏👏 (Majhno darilce 💐 +🍾 ; ☺️😉) Res bi moral reševati še te probleme s to 'umazano' vlado in njenimi podrepniki, ki se, nekaj njih, opazi že v tej "komentar coni"! A nič ne de, če ne drugače,bo narava (karma) poskrbela, da bodo tudi te ri.., pardon, poslednje plati sedle na 'svojo kahlo'. 😁🤣😂 Zatorej "čin čin"🥂,🍻"salute" 😀😉✌️🇸🇮
julij19
02. 06. 2021 08.18
-1
Ma daj Čeferin,kdo pa si ti v svetovnem nogometu?Že ko si prilezel na nogometno zvezo Slovenije,so ti povedali da si nevednež kaj se nogometa tiče,zdaj ko si z vsemi prevarami prilezel na UEFO,pa misliš da so spemenili mnenje.O nogometu veš toliko,kot tista izmišljena gospa z palico,če pa je že bila,pa škoda da te ni kresnila po betici.O nogometu veš samo to,kolko si tista dva dneva pobiral žoge ob igrišču,ker igrati si smel samo na pomožnem igrišču vaške skupnisti,zdaj pa pametuješ.
Aijn Prenn
02. 06. 2021 08.42
+1
Za Čeferina se približno ve kdo in kaj je v svetovnem nogometu. Kdo si pa ti??
caspera1
02. 06. 2021 08.47
+1
Ojoj, Julij. Najmanj toliko ve o nogometu, da mu je to ustrezna podlaga za kvalitetno opravljanje njegove funkcije.
Kollerik
02. 06. 2021 10.46
-1
julij19 je vendarle nekdo! Je majceni, droben in dokaj nepomemben vojaček twita velikega :)
SVOBODA 2020
02. 06. 2021 12.56
+1
Pa3ot
02. 06. 2021 13.24
+1
Rodion Raskolnikov
02. 06. 2021 08.09
+8
Govori se, da je imela starejša gospa zraven poleg palice tudi maltežana z rožnato pentljo!
Rodion Raskolnikov
02. 06. 2021 08.09
+4
Pa3ot
02. 06. 2021 13.57
-1
Doctore111
02. 06. 2021 08.07
-3
ah dej no Čeferin ne bodi naiven. Nihče te ne mara, saj si prilezel gor z goljufijo.
Nimiuseen
02. 06. 2021 08.34
+0
Lepo si opisal puklastega. Samo pri priimku si se zmotil.
caspera1
02. 06. 2021 08.49
+1
Doctore, to pa ni slovenski ribnik. Ne blamiraj se.
Pa3ot
02. 06. 2021 13.30
-1
A si ti tud notr padu? 🙂 Ne sodi drugih po sebi! 😀 Raje nazaj v brlog, saj se vidi, da si zelen. Le zakaj,a?!?🤔 Od zavisti!!! 😂🇸🇮✌️
Rodion Raskolnikov
02. 06. 2021 08.07
+2
A je imela starejša gospa res palico, da ni bila bergla?
Pa3ot
02. 06. 2021 14.00
-1
A da ni mogoče imela podmornice pod roko,kaj misliš?🤔 Če si seveda sposoben?! 😉 🇸🇮✌️
Ponosno na DESNO
02. 06. 2021 08.04
+4
Starejša gospa s palico se mi je na ulici zahvalila .... da podpiram desno politično opcijo, ker ti levaki so zgubil vsak kanček zdravega razuma.
Hrabri-mišek
02. 06. 2021 08.31
-4
Pa pripelji zraven se tega ki je dal minus, ce slucajno ni domobranec ali jansist da se njega naucim in ga malo prevzgojim.
ochi
02. 06. 2021 08.02
-3
po moje ga je zamenjala z janšo.
travc
01. 06. 2021 21.56
+0
Pa3ot
02. 06. 2021 13.32
Barikus
01. 06. 2021 21.55
+5
Čeferin, profesionalni manipulator in lažnivec !
Pa3ot
02. 06. 2021 13.34
-1
Barikus, profesionalni nevednež in zavistnež !🍌 😂😂😂🤣🤣☺️ 🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮✌️