Nogomet

Čeferin: Verjamem, da bo Nemčija potrdila sloves izjemne gostiteljice

Nyon, 28. 09. 2018 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je obelodanil težko pričakovano novico, da bomo z uvedbo videotehnologije od prihodnje sezone priča zgodovinskemu trenutku tudi v evropskih klubskih tekmovanjih, je predsednik Uefe Aleksander Čeferin sporočil tudi ime gostiteljice evropskega prvenstva leta 2024. Izbor je padel na Nemčijo, kar so številni sprejeli z velikim odobravanjem.

In ne le to: prvi mož evropskega in po mnenju mnogih kar svetovnega nogometa Aleksander Čeferin je s svojimi dejanji vnovič potrdil, da želi v obdobju svojega predsednikovanja nogomet 'očistiti' nečednosti iz preteklosti.

Tako je bilo tudi z izborom gostiteljice evropskega prvenstva čez šest let. Nemčija je dolgo časa namreč veljala za absolutno favoritinjo, toda nesoglasja med nekdanjim nemškim reprezentantom turških korenin Mesutom Özilom in predsednikom nemške nogometne zveze Reinhardom Grindlom o nogometaševem očitku o rasizmu, so puščala nekaj možnosti tudi Turčiji, da kljub pomanjkljivi infrastrukturi, nenehnim nemirom v državi in nestabilnemu gospodarskemu stanju organizira omenjeno tekmovanje.

Aleksander Čeferin je na položaju prvega moža evropske nogometne zveze v zadnjih dveh letih postavil izjemno visoke standarde, ki jih bo v prihodnje zelo težko preseči.
Aleksander Čeferin je na položaju prvega moža evropske nogometne zveze v zadnjih dveh letih postavil izjemno visoke standarde, ki jih bo v prihodnje zelo težko preseči. FOTO: Damjan Žibert

Kampanja transparentna, volitve demokratične
Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije je po izboru poudaril, da ga zelo veseli dejstvo, da je bila volilna kampanja maksimalno korektna z obeh strani, ki jo je argumentirano, s končnim izborom gostiteljice, potrdila tudi Uefa. "V prvi vrsti bi želel poudariti, da je bila celotna procedura transparentna, glasovanje pa demokratično. Vsaka demokratična odločitev je vselej pravilna odločitev," je dejal zadovoljni Aleksander Čeferin, ki že komaj čaka, da bo čez šest šest let lahko užival v izjemnih nogometnih predstavah v Nemčiji.

"Prepričan sem, da bo Nemčija potrdila sloves odlične prirediteljice največjih nogometnih tekmovanj. Ni dvoma, da bomo priča izjemnemu športnemu dogodku," je še pristavil Čeferin, ki med drugim podpira odločitev angleške nogometne zveze za pridobitev organizacije svetovnega prvenstva leta 2030. Ni odveč omeniti, da sta ugledna člana izvršnega odbora Uefe – nekdanji prvi mož Manchester Uniteda David Gill in odhajajoči šef londonskega Arsenala Ivan Gazidis – podprla slovenskega nogometnega funkcionarja pri njegovih prizadevanjih, da bi Nemčija dobila organizacijo EP 2024.

Trdno v sedlu
Položaj Aleksandra Čeferina kot predsednika ene najvplivnejših evropskih korporacij je trdnejši kot kdajkoli prej. S poštenimi nameni in odkritimi odnosi do vseh, pomembnejših in manj pomembnejših deležnikov, si je v zadnjih dveh letih pridobil neomajno spoštovanje članov izvršnega odbora Uefe kot tudi njenih članic (zvez). Ob novih volitvah za predsednika Uefe, ki bodo na sporedu februarja prihodnje leto, je Čeferinova transparentna drža dodatna prednost pred morebitnimi protikandidati.  
  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
29. 09. 2018 08.25
-1
Ne vem zakaj bi on verjel ,da bo Nemčija opravila svojo zaupno nalogo .Ko da drugi v to ne verjamejo. S to izjavo je dal misliti , da so drugi v to sprejeto Uefi-no odločitev ,sprejeli z zaskrbljenostjo . Ko so Nemci organizirali takšna in podobna tekmovanja na visokem nivoju , se še on ni rodil . Izkušeni , natančni in strokovno podkovani, bodo to nalogo opravili z odliko .
andrejak28
28. 09. 2018 17.53
+4
Kdo drug kot nemci lahko organizirajo kaj prfektnega