Nogomet

Čeferin: Nima smisla ustvarjati sistema, ki ga ni mogoče učinkovito nadzorovati

Nyon, 26. 08. 2020 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po besedah predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina je do morebitne uvedbe zgornje meje plač v profesionalnem nogometu še zelo daleč. A kot je dejal Slovenec v pogovoru za nemški Sport Bild, je nekaj zanimivih idej. "Obstaja nekaj zanimivih idej, vendar potrebujemo več časa, da se pogovorimo in analiziramo njihovo izvedljivost, preden bomo posredovali nadaljnje podrobnosti," je v intervjuju dejal prvi mož Uefe.

Aleksander Čeferin in Sergio Ramos
Aleksander Čeferin in Sergio Ramos FOTO: AP

"Nima smisla ustvarjati oziroma zahtevati sistema, ki ga ni mogoče učinkovito nadzorovati, zato morajo biti najprej vse predlagane rešitve funkcionalne," je med drugim še dejal Aleksander Čeferin. Dve pravni mnenji nemškega zveznega parlamenta sta pred kratkim sklenili, da bi bila omejitev plač igralcem povsem možna. A Uefa je tista, ki bi morala določiti pogoje za omejitev milijonskih plač. V boju za več finančne pravičnosti v evropskem nogometu je Čeferin dejal, da se mu zdi tudi ideja o tako imenovanem luksuznem davku za klube, ki se ne držijo finančnih pravil, "zanimiva". "To je treba načeloma preveriti," je dejal šef Uefe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pogovoru o morebitni reformi Lige prvakov od leta 2024 pa Slovenec poziva k preudarnosti. "Liga prvakov je najboljše klubsko tekmovanje na svetu, zato ne bi smeli verjeti, da je potrebna korenita prenova," je dejal Čeferin, še posebej glede predlaganih sprememb skupinskega dela tekmovanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
26. 08. 2020 20.19
Vprasajte ga zakaj ni man city kaznovan kot bi moral biti za zacetek
dadinho10
26. 08. 2020 12.39
-1
mu zdi tudi ideja o tako imenovanem luksuznem davku za klube, ki se ne držijo finančnih pravil, "zanimiva" ce vpeljes ffp, potem je edina stvar, ki je ne smes imeti, denarna kazen. zakaj? zato, ker tisti, ki sedaj vlagajo v klube, kitajsci, rusi, arabci, seiki itd, so vsi neki milijarderji in imajo denar. ce reces psg, da lahko kupi messija za 200 milijonov, ce bodo placali kazen v visini 50-ih milijonov, bodo to takoj naredili. ce pa dobijo kazen prvo registracije igralcev, nato pa izklucitvijo iz tekmovanj, potem ne bodo prekoracili. ampak je problem, ker je vsem institucijam v interesu dati denarno kazen, ker tako same sebe financirajo. drugo je, ko klubom ne dovolis iti v minuse itd, ampak cityju, psg, pa se komu dat denarno kazen, je za njih pravljica.
jesenvoyo
26. 08. 2020 12.10
+4
Dokler se ne bodo ljudje odločali za manjše izdatke za nogomet v katerem se obračajo milijoni bo stanje tako kot je. Tako pa so pripravljeni odšteti zadnji cent za nogomet.
martinov
26. 08. 2020 12.07
+8
Prodaja in nakup prostitutk za užitek je kazniva ! Prodaja in nakup športnikov, tudi nogometašev, pa še ne, čeprav večina navijačev, v vsej evforji, doživlja vsemogoče vrhunce, tudi orgazmične ! Potrebna je prepoved vsemogočih nakupov ! IGRALEC LAKO DOBI SAMO DVAKRATNIK POVPREČNE PLAČE! V DRŽAVI, KJER IGRA ! Prekupčevanje z " belim blagom" oz. športniki bi najbolj prizadelo njihove agente, oz. njihove "sponzoruše", makroje, oz. zvodnike !
fairplayy
26. 08. 2020 11.57
+5
mislim da bi imeli 10 000 eur na mesec dovolj ali ne? Da so vsaj z dr izenačeni razen če mislite da so 10 x bolj zaslužni
IS58
26. 08. 2020 12.03
+5
Zakaj 10000eur-ov, lahko bi imeli 9999eurov, pa bi bilo veliko. Niso nadljudje, pač imajo preddispozicijo za igranje nogometa, drugi košarke, tretji je mojster v košnji trave, četrti .........
dadinho10
26. 08. 2020 12.29
+0
zasluzni? to je zelo relativna zadeva? zakaj mi, kot slovenija, trenutno imamo na svetu "le" dva vrhunska nogometasa, jana oblaka in josipa ilicica? eto, se daj zraven kampla, ki je te igral 1/2 lp.... mislis, da ostali ki trenirajo, nimajo zelje, da bi igrali pri barci, realu, bayernu, juventusu, cityju za 5-6 milijonov na leto? in zakaj jim ne uspe? ker so slovenci, ali ker so preleni? probaj ti svojega otroka dati noter, pa bos videl koliko je to enega odrekanja, tudi stroskov, energije, da sploh prides do 18. leta in neke profesionalosti. potem pa sele se zacne s klubom, ki te bo placal in kje naj bi igral.
NisteResni
26. 08. 2020 21.39
+0
Zakaj 10.000e, vreden si tolk, kot se te pripravljeni placat... Sploh pa imena kot so CR, Messi, Neymar, Salah, Hazard, Lewa privablajo publiko, zard dolocenih akterjov klubi tok denarja obrnejo in pol nj ta akter za drobiz igra? Ce bi s tvojim imenom sluzil miljone a bi se prodal za 10.000e
lustracija
26. 08. 2020 11.53
-2
Kaj tolk forsirate tega negativca?
dark horse
26. 08. 2020 11.51
+3
Itak da če podmazejo Čeferin da boš obrnil ploščo. Tako kot je ffp sam sebi namen uposteva se ga pa ne