Nogomet

Čeferin jasen: Uefa ne razmišlja o selitvi finala Lige prvakov

Litija, 13. 05. 2023 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nataša Gavranić, J.B.
Komentarji
6

Litija je v petek gostila malonogometni spektakel z dobrodelno noto. Velika imena iz Slovenija in Hrvaške so zbirala denar za štiriletno Karolino, ki za zdravljenje zahrbtne bolezni potrebuje drago zdravilo. Zraven je bil tudi prvi mož Uefe Aleksander Čeferin, ki je pred našim mikrofonom komentiral aktualno dogajanje na prvih polfinalnih tekmah Lige prvakov in dodal, da o spremembi kraja ali datuma finalne tekme ne razmišljajo, kot so to zmotno poročali nekateri svetovni mediji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zvezdniki na dobrodelnem nogometnem dogodku
    02:44
    Iz 24UR: Zvezdniki na dobrodelnem nogometnem dogodku
  • Pogovor Nataše Gavranić z Aleksandrom Čeferinom na dobrodelnem dogodku v Litiji
    03:02
    Pogovor Nataše Gavranić z Aleksandrom Čeferinom na dobrodelnem dogodku v Litiji

 

"Naša dolžnost je, da to naredimo. Tako slovenski kot hrvaški nogometaši niso potrebovali več kot deset sekund, da so se pridružili. Vsi so to naredili z veseljem in tudi osebno bodo pomagali," je o organizaciji dobrodelne tekme, na kateri so med drugimi bili Mišo Brečko, Milivoje Novaković, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban in Mario Mandžukić, najprej povedal Aleksander Čeferin.

Predsednik evropske nogometne zveze pravi, da se v Nyonu (na sedežu Uefe, op. a.) že čuti vznemirjenost pred bližajočim se finalom Lige prvakov, ki ga je označil za največji posamični športni dogodek na svetu. Katera kluba se bosta uvrstila vanj, bomo izvedeli sredi prihodnjega tedna. "Inter si je pridobil morda celo odločilno prednost, seveda pa je vse možno. V dvoboju Manchester City – Real Madrid je po moji oceni še vse odprto, 50:50," je prvi polfinalni tekmi komentiral Čeferin. 

Real Madrid in City sta se razšla brez zmagovalca (1:1), dan kasneje si je Inter proti mestnemu tekmecu Milanu z zmago (2:0) priigral lepo prednost. Zmagovalca se bosta za najprestižnejšo lovoriko v klubskem nogometu pomerila 10. junija v Istanbulu. 

V zadnjih dneh so številni svetovni mediji poročali, da obstaja možnost selitve finala, ker bodo v Turčiji v času do finala potekale predsedniške volitve, zaradi česar naj bi bilo povečano varnostno tveganje. 55-letni odvetnik je to teorijo označil za smešno: "Včasih ne veš, ali bi se smejal ali jokal. Nekdo napiše, da nekaj razmišljamo, in potem kar naenkrat, ne da bi preverili pri nas, to objavijo vsi svetovni mediji. Torej, mi se nismo pogovarjali niti o prestavitvi datuma niti o prestavitvi kraja dogodka. Tisti, ki je to prvi objavil, si je gladko izmislil." 

Istanbul bi moral finale nazadnje gostiti leta 2020, a ga je Uefa zaradi pandemije koronavirusa preselil v Lizbono. Največje turško mesto bi moralo odločilno tekmo nato gostiti leto kasneje, a je znova prišlo do zasuka. Takrat je vloga gostitelja pripadla Portu, da so se lahko finala udeležili tudi navijači, česar tedanji protikoronski ukrepi v Turčiji niso dovoljevali. Kot vse kaže, pa bo Istanbul letos le dočakal tekmo, zaradi katere bodo oči svetovne nogometne javnosti 10. junija uprte v olimpijski stadion Atatürk.

Deklici Karolini lahko z donacijo pomagate tudi vi, in sicer z nakazilom na račun društva Viljem Julijan: 

 

TRR: SI56 0400 0027 

Sklic: SI00 120523
Namen: Dobrodelna nogometna tekma - za Karolino

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
13. 05. 2023 16.09
naj vam raje poslje vse nogometne sodnike na solanje v tujino, da se ne bo tako ocitno videlo "neznanje"
NDM
13. 05. 2023 14.47
+1
naj bo v ljudskem vrtu finale, da bodo kako se igra nogomet. ker je zadnje case bolj plehko. strokovni stab se raje kregajo....
oježeš
13. 05. 2023 14.27
+2
Zakaj pa je treba zbirati denar, zavarovalnice ga pa zapravljajo za čisto bizarne zadeve. Ko gre za bolnike, naj zavarovalnice raje tekmujejo med seboj katera bo boljša pri pokrivanju stroškov, ne pa samo, koliko bodo pokasirali.
vrtnar _
13. 05. 2023 13.29
-1
HALAcR7
13. 05. 2023 10.53
-5
Realu je vseeno kje bodo igrali finale
Macola.
13. 05. 2023 09.56
-6
Hvala ,da imamo zopet članek o gospodu Čeferinu vsako soboto..😁