Nogomet

Čeferin: Naš najbolj pomemben izziv je omogočiti gledalcem, da se vrnejo na stadione

Nyon, 08. 09. 2020 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na skupščini Evropske zveze klubov (ECA) dejal, da bo superpokalna tekma med Bayernom in Sevillo, ki bo 24. septembra v Budimpešti, pilotni projekt v času epidemije novega koronavirusa. Uefa bo po marčevskem izbruhu pandemije gledalcem prvič omogočila, da si ogledajo tekmo na samem prizorišču. Avgustovska turnirja Lige prvakov na Portugalskem in Lige Evropa v Nemčiji sta minila brez gledalcev, smetano pa sta pobrala Bayern, ki je v velikem finalu premagal PSG, ter Sevilla, ki je bila boljša od milanskega Interja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V naslednjem obdobju je naš najbolj pomemben izziv omogočiti gledalcem, da se vrnejo na nogometne stadione. Tekma med Bayernom in Sevillo bo pravi pilotni projekt na tem področju. Upam, da bomo na tej tekmi dobili veliko koristnih in uporabnih podatkov za naslednje tekme, na katerih bodo morali gledalci dosledno upoštevati vse protokole posameznih vlad v boju proti pandemiji," je med drugim dejal Aleksander Čeferin

Superpokalno tekmo med Sevillo in Bayernom si boste seveda lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Arena Puskas v madžarski prestolnici na tekmi letošnjih zmagovalcev Lige prvakov iz Nemčije in evropske lige iz Španije ne bo napolnjena do zadnjega kotička. Na nogometnem objektu, ki lahko sprejme 67.250 gledalcev, bodo tribune lahko zasedene le 30-odstotno. Obe ekipi sta upravičeni do 3000 vstopnic, vsi gledalci na stadionu pa bodo deležni posebnih zdravstveno-varnostnih ukrepov, kot so obvezno nošenje obraznih mask, razkuževanje rok in ohranjanje varnostne razdalje.

Vsem gledalcem bodo pred vstopom na stadion izmerili telesno temperaturo, ob vstopu na Madžarsko pa bodo morali opraviti tudi obvezen zdravniški pregled in priložiti potrdilo o negativnem testu na novi koronavirus, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur ter bo moral biti napisan v angleškem ali madžarskem jeziku.

Uefa bo vrnila denar za televizijske pravice
Predsednik združenja evropskih klubov (ECA) Andrea Agnelli je na virtualnem zasedanju pojasnil, da bo Evropska nogometna zveza (Uefa) zaradi posledic pandemije novega koronavirusa vrnila 575 milijonov evrov lastnikom televizijskih pravic. Vzrok je večmesečni premor zaradi pandemije in tudi manjše število tekem v Ligi prvakov in Ligi Evropa. Po prvotnih pogodbah bi Uefa v minuli sezoni zaslužila 3,5 milijarde evrov, od tega bi 2,55 milijarde razdelila klubom v Ligi prvakov in Ligi Evropa. Obe tekmovanji so prekinili marca in ju nadaljevali avgusta na Portugalskem (liga prvakov) in v Nemčiji (evropska liga). Namesto po dve pa so klubi v izločilnih bojih od četrtfinala naprej igrali le po eno tekmo. Agnelli, predsednik serijskega italijanskega prvaka Juventusa, je tudi poudaril, da bodo evropski klubi v prejšnji in zdajšnji sezoni izgubili približno štiri milijarde evrov zaradi pandemije.

Andrea Agnelli
Andrea Agnelli FOTO: AP

Tekme za zaprtimi vrati so odnesle prihodke od prodaje vstopnic, prav tako pa Agnelli pričakuje manj sponzorskega denarja in denarja od prestopov, "tako da bo sezona zelo zahtevna tako na igriščih kot zunaj njih". Predlagal je tudi, da bi pogovore o reformi lige prvakov od leta 2024 dalje prestavili na leto 2021.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je pred kratkim dejal, da si lahko v prihodnje predstavlja evropska klubska tekmovanja z zaključnim turnirjem, podobno, kot je bilo to letos na Portugalskem in v Nemčiji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žac
08. 09. 2020 18.40
+11
Ne razumem nekaj. Kdaj koli napišem nekaj o Čeferinu, Oblaku in Skomini me napolnite z minusi da ne vem število prebrati. Pa bom še enkrat napisal podobno. Slovenci,bodita ponosni da imata te ljudi,svetovno znane. Pravi ambasadorji Slovenije. Oni so naredili da več kakor politiki o svetovni prepoznavnosti Slovenije. Prav jih občudujem. Vratar kateri velja cca 80 mil,Skomina najboljši svetovni sodnik in še Čeferin. A pljujeta po njima. Vse so si to prigarali z svojim poštenim delom. Kdaj smo mi posedali za točilno mizo,eni so delali in po delu še naprej delali. Globoki naklon.
frnandl
08. 09. 2020 19.28
-4
frnandl
08. 09. 2020 19.30
-4
Žac
08. 09. 2020 20.19
+3
Ne vem kje plačujejo davke. A to da nima Slovenija nic od njih se motis. Marsikdo zdaj ve kje je Slovenija,samo zaradi njih,marsikdo je zaradi njih zdaj zacel lociti med Slovenijo in Slovasko. Doncica nisem omenil zgoraj,bi pa ga moral. Marsikateri prepotentni American tudi zdaj ve kje je Slovenija. Tako da ta gospoda so pravi promotori Slovenije. Direktno in indirektno. Pa si ti misli kaj hoces. In so vredni vsakega spostovanja. Pa jaz nisem Slovenec,ali jih tudi zaradi tega spostujem.
hotchilipoper
08. 09. 2020 18.27
+0
Čeferin bo rešil slovenijo iz krize
Kumul
08. 09. 2020 17.11
+0
V trgovino moram iti. OK razumem. Da pa grem na tekmo s filter/nagobčnikom? To je že posebna patologija...
slikaaaaa
08. 09. 2020 17.29
+3