Nogomet

Celjani kot prvi v drugi krog nogometnega pokala

Sežana, 15. 09. 2021 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometna kluba CB24 Tabor Sežana in Celje sta odigrala tekmo 1. kroga pokala Pivovarne Union. V Sežani so bili v boju prvoligašev boljši Celjani z 2:0 (1:0) in si zagotovili četrtfinale. Osmerico si je zatem priigral še Kalcer iz Radomelj, ki je z 2:1 (1:1) izločil Krko.

Nadarjeni Tjaš Begić je bil med strelci v Sežani.
Nadarjeni Tjaš Begić je bil med strelci v Sežani. FOTO: NK Celje

V Sežani so Celjani povedli v 44. minuti, potem ko so domači zgolj spremljali Esterja Soklerja, ki je prodrl z leve strani, na koncu pa je matiral še Jana Koprivca z diagonalnim strelom. V drugem polčasu so domači poskušali priti do izenačenja, prevladovali, toda brez želenega učinka. V 90. minuti je po protinapadu celjsko zmago potrdil Tjaš Begić z diagonalnim strelom z leve strani.

V Domžalah so Radomljani gostili drugoligaša Krko in povedli v 21. minuti z golom Oliverja Kregarja. Ta je zadel le nekaj trenutkov po tem, ko je imel na drugi strani izjemno priložnost Gašper Koritnik, a žogo poslal mimo gola. V 33. minuti pa so Novomeščani izenačili, ko je slabo odbito žogo z glavo v mrežo pospravil Ivan Pranjić.

Radomljani so v uvodu drugega dela prek Gašperja Petka zadeli prečko, v 74. minuti pa je Marko Božić domačim le priigral novo vodstvo. A ti so v 80. minuti ostali brez izključenega Roka Jazbeca, ki je kot zadnji mož naredil prekršek in preprečil nevarno akcijo Krke, česar pa Novomeščanom ni uspelo unovčiti.

V četrtek pa bosta še dve tekmi 1. kroga, in sicer se bosta ob 14.00 srečala Gorica in Bravo, ob 16.00 pa Aluminij in Koper.

V pokalu letos le 12 moštev
V tej sezoni pokalno tekmovanje, ki bo prihodnje leto doživelo prenovo, sicer poteka po nekoliko prilagojenem formatu zaradi težav z novim koronavirusom. Večina medobčinskih tekmovanj namreč ni bila dokončana.

Tako se bo v sezoni 2021/22 za lovoriko merilo 12 klubov, deset prvoligašev in najboljša kluba iz 2. SNL v prejšnji sezoni. Osem jih igra v 1. krogu, v četrtfinalu pa se bodo štirim zmagovalcem prvega kroga pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, ki so se v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.

* Izidi, 1. krog:

- sreda, 15. september: 
CB24 Tabor Sežana - Celje   0:2 (0:1) 
18.00 Kalcer Radomlje - Krka

- četrtek, 16. september: 
14.00 Gorica - Bravo 
16.00 Aluminij - Koper

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
15. 09. 2021 21.21
+2
Zanimivi igralci Tabora. Verjetno sami domačini črne barve.