Nogomet

Celjani s porazom v Erevanu končali evropsko pot

Erevan, 24. 09. 2020 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Nogometaši Celja so v obračunu 3. kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del Evropske lige gostovali v Erevanu pri tamkajšnji Armeniji Ararat in izgubili po podaljšku z 0:1. Odločilni trenutek na srečanju je nastopil v 6. minuti drugega podaljška, ko je bil pred vrati slovenskega državnega prvaka natančen Sergij Vakulenko.

Slovenski državni prvaki so se za preboj v odločilni krog kvalifikacij merili z armenskimi. Izbranci Dušana Kosića so bili za marsikoga v vlogi favorita, a po (preveč) previdnih in nerazburljivih 110 minutah tekme v Erevanu so nato prejeli usodni zadetek, ki je končal njihovo evropsko pot. Tujcev polna armenska zasedba, šele leta 2017 ustanovljenega kluba, si je tako priigrala boj za skupinski del, zadnja ovira pa bo beograjska Crvena zvezda.

Moštvi sta v prvem polčasu pokazali bolj ali manj previdno predstavo z malo priložnostmi. Velja omeniti nenatančen poskus Matica Vrbanca v 3. minuti, v 20. je Ivan Božić dosegel zadetek iz prepovedanega položaja, v 44. pa je bil Luka Kerin malce prekratek po podaji Amadeja Brecla v kazenski prostor. V 50. minuti pa so prvič na tekmi resneje zagrozili domačini, ko je malce z desne sprožil Furdjel Narsingh in z diagonalnim strelom zgrešil cilj. Celjani so sicer imeli rahlo terensko pobudo, v 63. minuti pa so do strela z glavo spet prišli domači, a je Jeisson Martinez žogo poslal prek celjskih vrat.

Strateg celjskih nogometašev Dušan Kosič je moral priznati premoč armenskemu tekmecu.
Strateg celjskih nogometašev Dušan Kosič je moral priznati premoč armenskemu tekmecu. FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje je bilo tudi bolj ali manj brez razburjenj, ne ena ne druga ekipa nista želeli preveč tvegati, tako da je sledil podaljšek. V tem je najprej v 94. minuti nevarno meril Yusuf Otubanjo, ki je zatem poskusil še enkrat, a spet premalo natančno. V 99. minuti je na drugi strani z glavo neuspešno poskusil Jakob Novak, tako kot na drugi strani v 101. Sergij Vakulenko.

V 111. minuti so domači povedli. Otubanjo je prvi poizkusil, a je Matjaž Rozman žogo odbil, toda na koncu je do nje prišel Vakulenko po podaji z desne strani in zadel z bližine. Izkazalo se je, da je bil to tudi odločilni gol, ki je tako iz Evrope po Olimpiji in Mariboru izločil še tretjega slovenskega predstavnika.

Evropska liga, kvalifikacije, 3. krog, izid:
Armenia Ararat - Celje 1:0 (0:0)
Vakulenko 111.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
25. 09. 2020 08.30
+7
Naj še ni kdo omeni, da se v Sloveniji igra kvalitetni nogomet. Ta nima pojma o nogometu . Naša nogometna stroka in mediji tavajo v zaslepljenosti. Nekaj pa vendar morajo govoriti , kar tako ne morejo prejemati svoje mesečne plače. Kaj Kosič je čez noč pozabil ,kako se igra nogomet. Najboljši trener minule sezone , kaj pa je danes ? Kdo bo še gledal to nogometno sranje .
AS1983
24. 09. 2020 20.34
+13
po osvojenem državnem naslovu je povsem jasno, da je Celje v hudi krizi
PieBaracus
24. 09. 2020 20.33
+10
Slovenski nogomet je cista nula. Prve 3 ekipe izpadli proti polamaterjem. Pohvalno samo Mura, skoda da ji je proti PSV sreca obrnila hrbet
Samuelson
24. 09. 2020 19.55
+5