Nogomet

Celjani tesno premagali Radomlje

Celje, 24. 05. 2020 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski nogometaši so v pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije v nedeljo igrali z drugoligašem Kalcerjem iz Radomelj in zmagali z 2:1 (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Celju so igrali dvakrat po 60 minut, za gostitelje je prvi gol dosegel Luka Kerin v 14. minuti, drugega pa Jakob Novak v 117. Za goste je v 35. minuti izenačil Jaka Štromajer. Ta konec tedna so tudi nekateri drugi nogometni prvoligaši po dolgem premoru, nazadnje so igrali 8. marca, odigrali prve pripravljalne tekme za nadaljevanje sezone. Vodilna Olimpija je igrala proti Aluminiju in zmagala z 1:0, potem ko je z bele pike zadel Endri Čekiči.

Mariborčani so pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića v Ljudskem vrtu po podaljšani, 120-minutni tekmi premagali Nafto s 3:1. Lendavčani so povedli, Mariboru pa so nato zmago priigrali Alexandru Cretu, Rok Maher in Felipe Santos. Domžale so z 1:0 odpravile Roltek Dob, potem ko je najstrožjo kazen ob koncu tekme unovčil Janez Pišek, Bravo pa je s 6:0 odpravil Brinje Grosuplje, Martin Kramarič, Mustafa Nukić, Roko Baturina, Aljoša Matko, Almin Kurtović in Žan Trontelj so bili strelci. Na tekmi med Rudarjem in Muro so igrali dvakrat po 60 minut, s 4:2 pa so bili boljši Sobočani. Za zmagovalce so zadeli Fejsal Mulić, Kai Cipot, Andrija Bubnjar z bele pike in Kevin Žižek.

V 26. krogu, prvem po koronakrizi, bosta 5. junija na sporedu tekmi Aluminij - Mura in Celje - Rudar, 6. junija bo obračun Tabor - Olimpija, 7. junija pa še Bravo - Triglav in Domžale - Maribor. Na lestvici po 25 od 36 krogov vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
24. 05. 2020 16.51
+1
Celjanom bi privoščil, da končno enkrat osvojijo prvenstvo. Pred prekinitvijo so dobro igrali, bomo videli, kako bo naprej.