Nogomet

Olimpija do prve zmage v DP, uspešna tudi Celje in Mura

Celje, 27. 09. 2020 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo z 2:0, strelca za gostitelje sta bila Kuzmanović in Pungaršek. Mura je gostovala v Kopru in zmagala s 3:1 in še brez poraza v prvenstvu ostaja na vrhu lestvice. Olimpija je v Stožicah gostila Domžale in vknjižila vse tri točke (3:2).

Olimpija je tekmo z Domžalami pričakala z nizom sedmih tekem brez zmage v domači ligi, upoštevajoč še prejšnjo sezono. Tudi sama igra v prejšnjih tekmah ni bila spodbudna, a izbranci Dina Skenderja so tokrat pokazali malce boljši obraz in tudi po zaslugi dveh zadetkov Đorđeja Ivanovića prišli do prve zmage v sezoni. Na drugi strani so Domžalčani prekinili niz dveh zmag oziroma treh tekem brez poraza v ligi. Olimpija je dvoboj proti Domžalam igrala brez kaznovanega Mirala Samardžića, pri Domžalah pa so zaradi poškodb in drugih vzrokov manjkali Marco Da Silva, Arnel Jakupović, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Žiga Repas, Sven Šoštarič Karič in Jošt Urbančič. 

Ljubljančani so povedli že v četrti minuti, ko je Đorđe Ivanović unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zaradi domnevnega odrivanja Endrija Čekičija (ta si tako kot Nejc Vidmar in Ante Vukušić želi zapustiti klub) zakrivil Andraž Žinič. V naslednjem napadu je bil blizu izenačenja Dario Kolobarić, a mu iz bližine iz težkega položaja ni uspelo žoge usmeriti v mrežo. So pa Domžalčani izenačili v osmi minuti, ko je z volejem z enajstih metrov zadel Janez Pišek. Nova lepa priložnost je sledila v 12. minuti, poskusil je Čekiči v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Grega Sorčan. Je pa slednji spet klonil v 19. minuti. Timi Max Elšnik je lepo podal v kazenski prostor z leve strani, Ivanović pa je povsem neoviran z glavo zadel za 2:1. Deset minut pozneje pa nov zadetek Ljubljančanov, po podaji z leve strani Senijadu Ibričiću ni uspelo izbiti žoge, z glavo jo je podaljšal do spretnega Radivoja Bosića, ki je zadel iz bližine.

Uvod drugega polčasa ni bil tako razburljiv, Matej Podlogar je po uri igre poskusil v kazenskem prostoru iz težkega položaja, a zadel le zunanji del mreže. V 72. minuti pa so Domžalčani zmanjšali zaostanek, po kotu in izbiti žogi je močno sprožil Pišek, žoga pa je končala pred vrati in nogami Damjana Vukliševića, ki jo je le še potisnil v mrežo. V 85. minuti je imel izjemno priložnost za izenačenje Kolobarić, Žiga Frelih pa je pravočasno reagiral in blokiral strel. Štiri minute pozneje pa je pri Olimpiji Uroš Korun za malo zgrešil cilj s prostega strela. Olimpija bo v 6. krogu v nedeljo gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Gorico.

Nogometaši Olimpije so premagali Domžale.
Nogometaši Olimpije so premagali Domžale. FOTO: Aljoša Kravanja

Celje boljše od Brava
Celjani so gostili tekmeca, s katerim so v prejšnji sezoni trikrat igrali 2:2, enkrat pa zmagali z 2:1. Popotnica za ta obračun za izbrance Dušana Kosića ni bila najboljša, v domačem prvenstvu so doslej osvojili vsega dve točki, v četrtek pa so v Armeniji po 120 minutah izpadli iz evropskih tekmovanj. Obenem so zaigrali z rahlo spremenjeno postavo, ki pa je vendarle slavila prvo zmago v domači sezoni. Bravo je na drugi strani niz brez zmage podaljšal na tri tekme.

Čeprav so Celjani tokrat pogrešali bolna Mitjo Lotriča in Jakoba Novaka ter poškodovanega Josipa Ćalušića, se jim to v uvodu tekme ni poznalo, saj so bili prav oni tisti, ki so nanizali nekaj nevarnih akcij, najprej je v deseti minuti za malo zgrešil Nino Pungaršek, v enajsti so se preveč zapletli, na koncu pa žogo poslali mimo gola, v 15. pa niso znali kaznovati napake Igorja Vekića, ki je žogo iz kazenskega prostora oddal tekmecu. V 19. minuti pa so le tudi zadeli. Po desni strani so prodrli do kazenskega prostora, Vekić je podajo Ivana Božića (ta si je poškodoval roko ob koncu polčasa) v sredino odbil, a točno do Mića Kuzmanovića, ki je dosegel svoj prvi gol v dresu Celja za vodstvo z 1:0. Po zatišju, kar zadeva nevarnejše akcije, so v 42. minuti prvič resno zagrozili tudi Ljubljančani, pri katerih je spet igral Martin Kramarič. Do strela je prišel Mustafa Nukić v kazenskem prostoru, Matjaž Rozman pa se je izkazal s posredovanjem, tako kot v 45. po poskusu Roka Kidriča z glavo.

V 50. minuti so Ljubljančani izvedli prvo nevarnejšo akcijo v drugem polčasu, Vanja Drkušić je bil premalo natančen. Malce pozneje znova poskusil Nukić, spet pa je dobro reagiral Rozman. Na drugi strani je v 54. minuti Luka Kerin sprožil čez gol z leve, tako kot pozneje z glavo Dušan Stojinović. V 67. je Rozman obranil strel Žana Trontlja z desne strani, Vekić pa je moral posredovati po novem Kuzmanovićevem poskusu v 71. minuti. Bravov vratar je izvrstno posredoval tudi v 75. minuti, ko je Gašper Koritnik poskusil iz bližine. Minuto zatem pa je mojstrsko z volejem z 20 metrov zadel Nino Pungaršek za 2:0.

Michele Šego je poskusil zmanjšati zaostanek v 82. minuti, toda Rozman je znova žogo odbil čez vrata. V 90. minuti sta imela izjemno priložnost za potrditev zmage Kuzmanović in Filip Dangubić, a je prvemu strel obranil Vekić, drugi pa je žogo poslal čez prečko. Celje bo v 6. krogu v nedeljo gostilo Tabor, Bravo pa Muro.

Nogometaši NK Celje.
Nogometaši NK Celje. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so Sobočani, ki bodo en mesec pogrešali Matica Maruška zaradi poškodbe stegenske mišice, v četrtek igrali naporno tekmo proti slovitemu PSV in končali evropske nastope, so v domačem prvenstvu še naprej na vrhu. S četrto zmago in remijem so pred vsemi tekmeci, so pa prvič v domači sezoni prejeli zadetek. Koprčani po drugi strani ostajajo pri eni zmagi in skupaj petih točkah.

Tekma na Bonifiki se še dobro ni začela, ko je Mura že vodila z 1:0. Od začetnega žvižga je minilo 37 sekund in že je Kevin Žižek žogo poslal v mrežo. In to zelo atraktivno. Po podaji Žige Kousa z desne strani je z volejem zadel za 1:0. Mura je bila boljša v uvodu tekme, toda predvsem Dare Vršič je pokazal, da lahko zagrozi, posebej v 13. minuti, ko je zadel vratnico, in v 20., ko se je moral izkazati Matko Obradović. Toda po zgrešenem strelu Andrije Filipovića v 33. minuti so črno-beli podvojili prednost v 35. minuti, takrat je Ivan Vargić po strelu Luke Bobičanca žogo odbil, a je ta končala pri Ninu Kouterju, ki jo je poslal v mrežo.

Takoj v uvodu drugega polčasa so v 47. minuti Sobočani še povečali prednost. Po kombiniranju v kazenskem prostoru je najprej Žižek žogo poslal v vratnico, odbito žogo pa je Filipović pospravil v mrežo. Deset minut pozneje pa je kot prvi Obradovića v tej sezoni slovenske prve lige premagal Nardin Mulahusejnović, potem ko je iz bližine unovčil podajo Stefana Stevanovića, ki je imel na desni strani ogromno prostora. V 64. minuti je na drugi strani Filipović znova poskusil, z roba kazenskega prostora je oplazil prečko koprskih vrat. Malce pozneje je s prostega strela od daleč za malo zgrešil Bobičanec, isti igralec je nato še enkrat močno sprožil s prostega strela, takrat je bil na mestu Vargić. Koper bo v 6. krogu v soboto gostoval v Kidričevem, Mura pa v nedeljo pri Bravu.

Izidi:
Celje - Bravo 2:0 (1:0)
1:0 Kuzmanović (19.), 2:0 Pungaršek (76.)
Koper - Mura 1:3 (0:2)
0:1 Žižek (1.), 0:2 Kouter (35.), 0:3 Filipović (47.), 1:3 Mulahusejnović (57.)
Olimpija  - Domžale 3:2
1:0 Ivanović (4./11 m), 1:1 Pišek (8.), 2:1 Ivanović (19.), 3:1 Bosić (29.), 3:2 Vuklišević (72.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.