Nogomet

Cerezo kljub težkemu letu ostaja pozitiven: To je bilo najboljše desetletje Atletica

Madrid, 25. 12. 2020 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Enrique Cerezo, predsednik kluba Atletico Madrid, je v pogovoru s španskimi novinarji kljub (tudi za nogomet) izjemno težkemu letu 2020 našel kar nekaj razlogov za nazdravljanje: med drugim je izpostavil, da je za Madridčani najboljše desetletje v zgodovini kluba.

Joao Felix in Enrique Cerezo ob prihodu portugalskega dragulja v madridski klub.
Joao Felix in Enrique Cerezo ob prihodu portugalskega dragulja v madridski klub. FOTO: AP
Atletico Madrid je v zadnjem desetletju enkrat osvojil špansko La ligo (prvič po letu 1996), enkrat dobil Kraljevi pokal, enkrat osvojil španski superpokal, enkrat dvignil lovoriko Lige Evropa, se enkrat veselil zmage na Uefinem superpokalu in dvakrat igral v finalu Lige prvakov (obakrat je izgubil proti Realu). 

Enrique Cerezo je v pogovoru ob iztekajočem se letu 2020 za španski AS še dodal, da upa, da bo družba premagala zdravstveno krizo, ki jo je povzročila pandemija covida-19, saj si želi, da bi lahko navijači kluba znova prišli na tribune in podprli klub na domačem stadionu Wanda Metropolitano. "Nihče si ni mogel predstavljati tako hude zdravstvene, socialne in gospodarske krize, s kakršno se danes soočamo," je izpostavil Cerezo. "Covid-19 je radikalno in travmatično spremenil naša življenja. Pandemija je prizadela celotno človeško populacijo, toda v krizi in v teh dramatičnih trenutkih, ki jih preživljamo, so bile vrednote ljudi in moč našega kluba ključnega pomena za to, da smo lahko nadaljevali," je dodal 72-letni Madridčan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atletico Madrid je 23. decembra letos pozdravil deveto obletnico prihoda Diega Simeoneja v klub. Prav argentinski strateg – 'Cholo' – je poskrbel za najboljše rezultate kluba v več kot stoletni zgodovini. "Simeone je legenda našega kluba. Že kot igralec je dal vse za naše barve in tudi v trenerskem ciklusu je ekipo utrdil med evropsko elito. Smo v najboljšem desetletju kluba in uživamo v njem. Vsi Atleti smo ponosni na Diega in zavedamo se, da nas čakajo še pomembni trenutki," je prepričan Cerezo – in kdo ve, morda že letos, ko se Atletico v španskem prvenstvu zdi izjemno močan. Ker se Barcelona in Real spopadata z določenimi težavami, bi lahko bila sezona 2020/21 znova v barvah rojiblancosov. A sezona je še dolga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
25. 12. 2020 17.01
+1
Tu ni nobene dileme
Vladimir.Krutov
25. 12. 2020 17.31
+0