Nogomet

Cesar predstavil svoj prvi seznam

Ljubljana, 25. 05. 2021 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska reprezentanca do 18 let bo v začetku junija v Svetem Martinu na Muri odigrala prijateljski tekmi z reprezentancama Savdske Arabije in Hrvaške. Novi selektor Boštjan Cesar je v ta namen predstavil svoj prvi seznam vpoklicanih reprezentantov. Igralci prihajajo iz dvanajstih različnih klubov, največ iz Domžal. Med reprezentanti so tudi štirje nogometaši, ki se dokazujejo pri tujih klubih, in sicer Domen Zajšek (Roma), Enej Marsetić (Parma), Žan Jevšenak (Benfica) in Matjaž Samo (SPAL).

Boštjan Cesar je bil pred časom gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal.
Boštjan Cesar je bil pred časom gost spletne pogovorne oddaje Fuzbal. FOTO: 24ur.com

Prijateljska tekma med Slovenijo in Savdsko Arabijo bo 5. junija ob 18.00, obračun s Hrvaško pa tri dni kasneje ob 15.30. "To bo neke vrste uvod v novo obdobje, tako za fante kot zame. Pomembno je, da se čim bolje spoznamo in vidimo, kako zadeve stojijo. Fantje že dolgo časa niso imeli pravih reprezentančnih tekem zaradi epidemioloških razlogov, tako da bosta obračuna s Savdsko Arabijo in Hrvaško zelo koristna. Čaka nas nekaj kvalitetnih treningov, kjer bomo skušali oblikovati temelje za prihajajoče izzive in oktobrske kvalifikacije," je ob predstavitvi seznama za uradno spletno stran NZS dejal dolgoletni kapetan slovenske reprezentance in aktualni mladinski selektor Boštjan Cesar.

Seznam vabljenih igralcev:
Domen Zajšek (Roma / ITA), Lan Erjavec (Mura), Tio Cipot (Mura), Nejc Dermastija (Ilirija), Srđan Kuzmić (Ilirija), Alen Čaušević (Ilirija), Tom Kljun (Celje), Nejc Klašnja (Domžale), Mark Strajnar (Domžale), Žiga Žiberna (Domžale), Nick Perc (Domžale), Gašper Černe (Domžale), Samo Pridigar (Maribor), Angelo Timotej Rec (Maribor), Gal Gorenak (Maribor), Anže Kolar (Radomlje), Nejc Skok Jekovec (Triglav), Enej Marsetič (Parma / ITA), Žan Jevšenak (Benfica / POR), Matjaž Samo (SPAL / ITA), Marcel Ratnik (Olimpija), Nemanja Gavrić (Olimpija), Žan Baskera (Olimpija)

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
25. 05. 2021 12.09
+2
Čudna so ta trenerska pota slovenskega nogometa. Saj nimam nič proti Cesarju, ker je veliko dal slovenskemu nogometu samo, kolikor jaz vem, človek nima še niti dneva trenerskih izkušenj? In brez vsakršnih trenerskih izkušenj v Sloveniji z lahkoto postaneš selektor neke reprezentance. In Cesar ni edini! A se komu zdi to normalno in logično?
Optimisty
25. 05. 2021 14.34
-2
nekje je treba začeti in edino pravilno za človeka ki ima toliko izkušenj in bogato kariero...ima priložnost da se izkaže čeprav ni lahka naloga...ima pa vse kompetence za to delovno mesto
ledr
25. 05. 2021 14.43
+2
Očitno nimaš pojma o trenerskem delu, če misliš, da je nekdo dober že zato, ker je bil dober igralec. To, da je nekje treba začeti, je logično ampak vedno se začne nekje na začetku ne pa, da brez vsakršnih izkušanj takoj postaneš selektor??? Selektor lahko postaneš, ko si se v trenerskem poslu že nekje zelo izkazal. To je lahko le nagrada za zelo dobro delo....
Optimisty
25. 05. 2021 15.03
-1
kako naj se izkazes če še nisi dobil priložnosti..kot pravim nekje moraš začeti da se lahko izkazes...cesar začenja pri mlajši generaciji kar je prav kot nek začetek....glede pojma o nogometu te lahko šolam če želiš... to izgleda nekako tako ,končaš študij dobiš diplomo in potem iščeš službo kjer vsak delodajalec zahteva cca 4 leta izkušnje...smešno ane obenem pa misija nemogoče
gullit
25. 05. 2021 16.37
+2
Vprasanje za miljon dolarjev. Imata oba prav. Recimo Katanec je bil zelo uspešen brez trenerskih izkusenj. Mislim da je treniral Gorico pol leta. Pa pogledamo Acimovica ki pa je pogorel na domačem ep, ki potrjuje da ni rečeno da je dober nogometaš lahko uspešen trener brez izkusenj.
ledr
25. 05. 2021 20.24
Od kdaj se pa šolanje za trenerja "začne" v državni reprezentanci??? A ne obstajajo za to klubska tekmovanja in v okviru teh mlajše selekcije??? Tako, da tisto okrog "šolanja o nogometu" zadrži zase, ker si se že zdaj dovolj osramotil in, kot vidim, nisi ravno superioren v nogometnem znanju...