Nogomet

Cesarjevi varovanci dobili tekmece v boju za EP

Ljubljana, 08. 12. 2021 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V švicarskem Nyonu, na sedežu Evropske nogometne zveze, je potekal žreb kvalifikacij mladinskih reprezentančnih tekmovanj. Nova generacije mladinske reprezentance Slovenije je dobila tekmece v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023.

Slovenci so bili pred žrebom postavljeni v drugi najkakovostnejši boben, ples kroglic pa jih je uvrstil v zadnjo skupino 13. Četa selektorja Boštjana Cesarja se bo za napredovanje pomerila z reprezentancami Nizozemske, Severne Irske in Moldavije.  V preteklosti smo bili vajeni, da se prvi del kvalifikacij igra jeseni, v letu 2022 pa so kvalifikacijskim turnirjem namenili časovni okni med 30. majem in 14. junijem ali 19. in 27. septembrom.

V elitni del kvalifikacij se bosta prebili prvouvrščeni reprezentanci vsake skupine, v igri za zaključni turnir na Malti pa bo ostala tudi tretjeuvrščena ekipa z najboljšim rezultatom proti prvi in drugi ekipi svoje skupine.

Aleksandar Radosavljević
Aleksandar Radosavljević FOTO: NZS

Kadeti tudi s Portugalci
Po mladincih je nasprotnike v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023, ki ga bo gostila vzhodna soseda Madžarska, dobila še prihajajoča generacija kadetske izbrane vrste. Slovenski upi so bili uvrščeni v skupino 1, v njej pa se bodo zoperstavili reprezentancam Portugalske, Ferskih otokov in Kazahstana. V nadaljevanje kvalifikacij se bodo ob prvi in drugi ekipi uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe 13 skupin. Pri tej razvrstitvi se upošteva zgolj rezultat s prvo in drugo reprezentanco skupine. Gostitelj in termin igranja kvalifikacijske skupine bo znan naknadno, po dveh etapah kvalifikacij pa bo na zaključnem turnirju ob gostiteljici Madžarski zaigralo še 15 najboljših reprezentanc.

Kadetska reprezentanca bo popoldne dobila še tekmece v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so jeseni premagali Ferske otoke, Kosovo in Avstrijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.