Domača scena

22. sedež v četrti vrsti

Gradec, 29. 04. 2024 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
16

Ko kariera nogometaše popelje v tujino, se življenje spremeni tudi njihovim srčnim izbrankam. Učenje tujega jezika, usklajevanje svojega dneva z njegovim, včasih pa tudi pričakovanje novega življenja, ki nastane iz ljubezni. Skupaj z dekletoma dveh slovenskih nogometnih reprezentantov smo večer preživeli v Avstriji.

Ko smo začeli snemati prispevke za novo nogometno oddajo Vsi za naše!, ki bo slovensko nogometno reprezentanco v velikem slogu pospremila na Euro 2024, smo med prvimi obiskali Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata. Reprezentančna soigralca sta soigralca tudi na klubski ravni. Kruh si služita v tujini, novega življenja pa si nista ustvarila predaleč. Jon, ki je Ljubljančan, do svojega novega doma potrebuje le dve uri vožnje, še krajšo pot pa ima Tomi, ki ga od rodne Murske Sobote deli le dobra ura. Fanta sta se namreč preselila v Gradec, tam pa sta se jima nato pridružili tudi njuni dekleti.

Spodbuda s tribun

Februarsko tekmo z dunajskim Rapidom, kjer sta skušala priti do treh točk, ki bi njun Sturm Graz spravile na vrh lestvice prve avstrijske lige, smo si ogledali skupaj z Veroniko in Lauro. Sedimo v četrti vrsti, ki ponuja dober pogled na dogajanje na zelenici. Igralci namreč dobijo klubske kartice, ki njihovim bližnjim omogočajo stalne sedeže na domačih tekmah. V vrsti za nami sedijo precej razvneti Sturmovi navijači.

Z Veroniko in Lauro v četrti vrsti
Z Veroniko in Lauro v četrti vrsti FOTO: 24ur.com

"Včasih nisem razumela, kaj govorijo, zdaj pa mi je smešno," se smeji Jonova Veronika, ko začnejo sodnika obkladati z raznimi vzdevki. Medtem ko se njen fant trudi na igrišču, se spominja začetkov njune zveze. Poznata se že od otroštva, bila sta namreč sošolca od 1. do 5. razreda osnovne šole. Otroška ljubezen pa se takrat še ni razvila: "Oba sva bila taka tiha," pravi.

Je pa Jon stvari vzel v svoje roke ob koncu osnovne šole. Morala bi zaplesati na valeti, vendar je načrte prekrižal turnir v Španiji. Veronika si je našla drugega soplesalca, usoda pa je imela svoj načrt. Jon si je poškodoval gleženj in ni mogel zaigrati. Veronika ni želela pristati na zamenjavo soplesalca, razen če bi se to z njim dogovoril Jon sam. Ta je na valeto nazadnje prišel z berglami.

Začetek njune zveze je sovpadel z njegovim odhodom v Nemčijo. Pred desetimi leti se je Jon iz Domžal odšel kalit v drugo ekipo Borussie Dortmund, nato je podpisal pogodbo s Huddersfield Townom, kar je pomenilo, da je Veronika svojo službo začela usklajevati s potovanji v Anglijo in nazaj, takrat je vrsto let sodelovala pri muzikalu Mamma mia. Pravi, da jo žalostijo vprašanja, kaj pa zdaj počne v Gradcu, češ, ali ga samo čaka, da pride domov. "Pri moji službi še težje usklajujeva urnike," zmaje z glavo Veronika, ki je osebna trenerka, inštruktorica, pripravlja spletne vadbe.

Poleg klubskih obveznosti Jona junija čaka še reprezentančna pot v Nemčijo, Veronika pa zagotovo odhaja vsaj v München, kjer se bo Slovenija 20. junija pomerila s Srbijo.

V pričakovanju prvorojenke

Njegov soigralec Tomi pa bo poleg nogometa v tistih dneh zagotovo mislil še na druge stvari. Njegovo dekle Laura je namreč noseča, obisk štorklje pričakujeta julija. Deklica bo, ime pa je izbral Tomi, nam je razkrila. Ne bosta pa ga še javno obelodanila, pravi.

Par sta dve leti. Povezal ju je skupni znanec, ko je Laura, sicer Korošica, še živela v Mariboru. "Večer je minil, kot bi mignil, in od takrat sva nerazdružljiva," se zasanjano spomni prvega zmenka. Zdaj približno leto dni živi pri Tomiju v Gradcu, njegovo pogosto odsotnost ji krajšajo obiski doma ali prihodi prijateljic, s katerimi skupaj odštevajo dneve veselega pričakovanja. "Življenje nogometaša je pač tako, da je ogromno prilagajanja, to sem vedela," je stvarna.

Tekma z Rapidom se medtem zaključi z remijem, fanta se skupaj s soigralci odpravita krog po igrišču, dekleti pa vstaneta s svojih stolov v četrti vrsti in jima ponosno mahata ter pošiljata poljubčke. 

Nocoj bo na sporedu šesti del oddaje Vsi za naše!. Nogometne heroje bomo na Euro pospremili tako, kot se spodobi – in kot še niste videli. Zato vas vsak ponedeljek zvečer vabimo v družbo Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić na POP TV in VOYO.  Nocoj bo najprej na sporedu priljubljena nadaljevanka Skrito v raju, nato prva epizoda biografske serije o legendarnem srbskem pevcu Tomi Zdravkoviču, potem pa na vrsto pride še Vsi za naše!.

Šesta epizoda v sklopu oddaj Vsi za naše! bo posvečena našemu obisku Gradca. Skupaj s Jonom Gorencem Stankovićem in Tomijem Horvatom ter novinarko Tanjo Volmut smo se sprehodili po mestnih ulicah, pripovedovala sta nam, kakšno je življenje v Gradcu, pri večerji seveda ni šlo brez znamenite avstrijske specialitete, dunajskega zrezka. Tam poudarjajo, da se ta izraz lahko uporablja samo, kadar gre res za teletino ... Puranji ali svinjski zrezek za "dunajca" ne prideta v poštev.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Kravanja
01. 05. 2024 09.13
Hahahah spletna trenerka,po domače ne delam nič!!
Sickk 2
29. 04. 2024 19.03
+1
Me zanima, ce bi sedele tuki, ce bi bli smetljari namest nogometasev...
KLarc11
29. 04. 2024 16.47
+6
“Par sta ze dve leti.” Ja v Grazu mogoce res 😁😁😁
slimy12
29. 04. 2024 16.38
+7
kdaj gresta pa delat?
pennywajz
29. 04. 2024 18.03
+3
Petarda10
29. 04. 2024 16.30
+14
Tablontna, ne rabimo kej prevec ugibat zakaj je z njim
Uporabnik1888402
29. 04. 2024 16.18
+2
Ce bi bil novinar, se tri sluzbe bi istocasno opravljal ...
Pig Brother
29. 04. 2024 15.49
+13
zakaj se tle gre?? Nisem razumel članka
Amor Fati
29. 04. 2024 15.28
-4
Sej jima nič ne manjka. Če se počutita udobno v svoji koži, sta že zmagali.
Nace Štremljasti
29. 04. 2024 15.19
+16
močna tema hujša kot v rogu
Rožice so zacvetele
29. 04. 2024 14.54
+28
Ta prva je še kar normalna, una zraven pa že standard klon z žnabli. Kakšne bodo te zmazki pri 60?
Pojma_Nimaste
29. 04. 2024 15.01
-14
Rožice so zacvetele
29. 04. 2024 15.28
+21
No, ni res. Danes so že 20 letnice nikakve, 60 letnice pa kar fajn ženske. Te pa že sedaj niso nekaj...
Rožice so zacvetele
29. 04. 2024 15.50
+19
Danes so ženske r 60, ki pazijo na postavo in urejene top...večina zanemarjenih 20 letnic se še primerjati ne more z njimi.
cefre
29. 04. 2024 16.03
+12
Ne more biti kaj prida, če si že v rosni mladosti spreminja "žnable", tiste, ki se pustijo naravi so pa lahko "v redu" pri šestdesetih!