Nogomet

Chelsea slavil šestič zapored, Tottenham do petega remija, derbi Leicestru

London, 09. 11. 2019 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./M.G.
Komentarji
11

Za uvod v 12. krog angleškega državnega prvenstva sta poskrbela Chelsea in Crystal Palace. Londonski obračun je dobil Chelsea z 2:0, zasedba trenerja Franka Lamparda pa je dosegla šesto zaporedno zmago v Premier League. Nov remi Tottenhama, še peti v tej sezoni, pomagal ni niti nov zadetek Heung-Min Sona. Sobotni derbi med Leicestrom in Arsenalom pripadel lisjakom (2:0).

Chelsea je z 2:0 premagal Crystal Palace.
Chelsea je z 2:0 premagal Crystal Palace. FOTO: AP

Nogometaši Chelseaja so se vrnili k obveznostim v domačem prvenstvu, potem ko so odigrali izjemno tekmo v Ligi prvakov proti Ajaxu. Varovanci trenerja Franka Lamparda so proti nogometašem iz Amsterdama zaostajali že s 4:1, a nato iztržili točko (4:4). Londonski obračun so gostitelji začeli z dobro popotnico petih zaporednih zmag v Premier League, Lampard je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Kepa Arrizabalaga, Reece James, Fikayo Tomori, Kurt Zouma, Emerson, N'Golo Kante, Mateo Kovačić, Willian, Mason Mount, Christian Pulisic, Tammy Abraham.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Crystal Palace je na drugi strani je v tekmo vstopil brez zmage na zadnjih treh tekmah (dva poraza, remi), trener Roy Hodgson pa se je odločil za naslednjo postavo: Vicente Guaita, Joel Ward, James Tomkins, Gary Cahill, Patrick van Aanholt, Andros Townsend, Cheikhou Kouyate, Luka Milivojević, James McArthur, Wilfried Zaha, Jordan Ayew.

tekma

Chelsea je zmagal z 2:0, oba gola sta padla v drugem polčasu. Prvega je v 52. minuti Tammy Abraham, to je bil njegov 10. gol, v 79. minuti pa je končni izid postavil Christian Pulisic. Chelsea je vpisal še 26. točko sezone, kar pomeni, da  ima na tretjem mestu točko več (in tekmo več) od Manchester Cityja, ki ga v nedeljo čaka veliki derbi z Liverpoolom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Son znova med strelci, Tottenham le remiziral
Dobro formo je na tekmi 12. kroga Premier League znova potrdil Hueng-min Son (osmi zadetek na zadnjih osmih tekmah), ki je zadel ob remiju s Sheffield Unitedom (1:1) na Tottenhamovem stadionu. Domačini tako niso nadgradili zadnje zmage v Ligi prvakov, ko so s 4:0 premagali zasedbo Crvene zvezde (tudi s prenosom na Kanalu A in VOYO), in še naprej ostajajo skromni, kar se tiče igre v domačem prvenstvu. V tej sezoni so zbrali le tri zmage, to pa je bil še peti ligaški remi. Nazadnje so Spurs v Premier League zmagali 28. septembra. Tottenham je v močnem nalivu povedel preko Južnokorejca, nato pa je za izenačenje najprej poskrbel David McGoldrick, a so sodniki po ogledu VAR-a zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja pri eni od podaj v začetku akcije, za resničnih končnih 1:1 pa je na koncu z domiselnim strelom poskrbel bočni branilec George Baldock. Sheffield United še naprej preseneča z dobrimi rezultati v novi sezoni in je po nepopolnem 12. krogu na petem mestu s 17 točkami, Tottnenham je s 14 točkami na dvanajstem. 

Derbi vročim lisjakom
Nogometaši Leicester Cityja so v sobotnem derbiju 12. krogu zanesljivo premagali zasedbo Arsenala in vpisali še četrto zaporedno ligaško zmago. V prvem polčasu so nogometaši Leicestra na domačem stadionu King Power prevladovali (posest žoge 54:46 %) in si ustvarili več zrelih priložnosti za zadetek, a do tega niso uspeli priti, tako da se je polčas zaključil z izidom 0:0. V 15. minuti bi sicer lahko gostje iz Londona povedli preko Alexandra Lacazetta, a je meril za las mimo vrat lisjakov. Ayoze Perez bi lahko zadel za Leicester v 26. minuti tekme, ko je njegov poskus letel prek Arsenalovih vrat. James Maddison je v 42. minuti nevarno sprožil s prostega strela, a je njegov strel končal na vrhu mreže topničarjev.

Leicester - Arsenal

Leicester je prevlado nadaljeval tudi na začetku drugega polčasa, ko je v 49. minuti s strelom s kakšnih 12 metrov okvir vrat zadel 22-letni nigerijski vezist Wilfred Ndidi. Arsenal je v hudem nalivu zatresel mrežo domačinov v 55. minuti tekme, a je bil pred strelom Pierra-Emericka Aubameyanga v prepovedanem položaju, tako da so sodniki njegov zadetek razveljavili. Premoč so lisjaki le uspeli potrditi v 68. minuti, ko se je pod gol podpisal Jamie Vardy. Ta je izkoristil nesebično podajo Yourija Tielemansa in popeljal Leicester do vodstva z 1:0. Delo je v 75. minuti dokončal  Maddison, ki je po podaji Vardyja z natančnim strelom z razdalje matiral nemočnega Bernda Lena. Letos izjemno vroči Leicester City se je pred nedeljskim derbijem Liverpoola in Manchester Cityja zavihtel na drugo mesto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga ima tretji Chelsea. Arsenal za lisjaki po tretjem porazu sezone PL zaostaja devet točk.

Izidi:
Chelsea - Crystal Palace 2:0 (0:0)

Tottenham - Sheffield United 1:1 (0:0)

Leicester City - Arsenal 2:0 (0:0)

lestvica

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
10. 11. 2019 07.50
+1
City letos nebo prvak, sploh ce danes zmaga liverpool, kandidata za naslov sta se leicester in chelsea, ostali so predalec zadaj
prava resni.ca
09. 11. 2019 20.19
+8
Chelsea letos je res simpatična ekipa!
nisde357
09. 11. 2019 19.59
+12
Vsaka cast Lampie. Klub z transfer embargom in skoraj da ne samimi mladimi igralci tako lepo in uspešno igra. Res sem presenečen. Samo tako dalje.
Iniesta
09. 11. 2019 17.40
+13
Frankovi mladci razturajo 👍
mariomandzukic
09. 11. 2019 17.16
-9
od kar je Lampard za glavnga playa postavl Kovo in mu dal v roke dirigentsko palico chelsi igra kot prerojen
Iniesta
09. 11. 2019 17.42
+7
Sisli288
09. 11. 2019 18.15
+8
Glavni play je mount mu pa kova vsekakor vrhunsko pomaga, je pa kova tudi v obrambi z svojo vztrajnostjo In hitrostjo dodatna vrednost, ker se ke vrnil pa kante imata pa se ostala dva vezna vec maneverskega prostora za organizacijo. Vprasanje pa je kaksnjo vlogo bo imel kova ko se vrne jorginho in sedaj ko je kante zdrav
mariomandzukic
09. 11. 2019 18.39
-14
Kante sciti ledja Kovi,med tem ko kova kreira,dribla..najvec driblingov od vseh nogometasev Chelsja v tej sezoni nas Kova...res je 2 Hrvata Pulisic in Kovacic sta glavna igraca Chelsja
Kollerik
09. 11. 2019 15.56
+26
Čestitke F. Lampardu, kaj je naredil iz tega kluba. Ubijalsko!
ehjaehja
09. 11. 2019 20.15
-4
že razmišljaš da zamenjaš klub a ?🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂
prava resni.ca
09. 11. 2019 20.20
+6