Nogomet

Chelsea brez milosti do Ancelottija: 'poker' golov v mreži Evertona, United boljši od Cityja

London, 08. 03. 2020 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 29. krogu angleške Premier Leagu sta se na Stamford Bridgeu pomerila domači Chelsea in Everton iz Liverpoola. Gostitelji, ki se krčevito borijo za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, so pot do zmage tlakovali že v prvem polčasu, ko so vodili z 2:0. V nadaljevanju so modri gostom zabil še dva za končnih 4:0. V derbiju kroga sta se na Old Traffordu udarila Manchester United in Manchester City. Boljši so bili gostitelji, ki so varovance Pepa Guardiole ugnali z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: AP
Londonski Chelsea je v letu 2020 zmagal le dvakrat. Varovanci trenerja Franka Lamparda močno visijo tudi v Ligi prvakov, kjer so že po prvi tekmi na Stamford Bridgeu v izgubljenem položaju, saj proti Bayernu zaostajajo z 0:3. Zato pa se bodo do konca sezone v angleškem prvenstvu bržkone krčevito borili za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov v naslednji sezoni. Glede na to, da se Manchester Cityju obeta prepoved nastopanja v Evropi bo kot kaže tudi peto mesto dovolj za preboj v LP. Italijanski strokovnjak Carlo Ancelotti se je z Evertonom vrnil na Stamford Bridgea, a tokrat ne bilo časa za obujanje spominov, ko je bil trener Chelseaja. Domači, ki so v koledarskem letu 2020 zmagali le na dveh tekmah, branijo četrto mesto, gostje pa so po prihodu Italijana na klop zelo odločeni, da sezono zaključijo na mestih, ki vodijo v Evropo. Dvoboj so veliko bolje odprli gostitelji, ki so tekmece pritisnili na njihovo polovico, uvodni nalet pa je tudi prinesel konkreten rezultat. Po podaji Španca Pedra je z roba kazenskega prostora natančno meril mladi angleški reprezentant Mason Mount.

Olivier Giroud in Willian
Olivier Giroud in Willian FOTO: AP

Že po dobrih dvajsetih minutah je bilo že 2:0, tokrat pa se je med londonske strelce podpisal razpoloženi Pedro. Liverpoolčani so bili tokrat povsem neprepoznavni in predvsem zelo nedisciplinirani v obrambi, tako da so domači trdno držali konce igre, predvsem pa rezultata v svojih rokah. Everton, ki je na zadnjih trinajstih tekmah v Premier League izgubil le dvakrat, je imel v prvem polčasu le eno izrazito priložnost, a so domači ohranili mrežo nedotaknjeno. Ko je že na začetku drugega dela Brazilec Willian odlično "potegnil" z roba kazenskega prostora in neubranljivo zadel za 3:0, je bilo že bolj ali manj jasno, da bodo Londončani prišli do dragocenih treh točk v boju za Ligo prvakov. Še posebej, ko se je Francoz Olivier Giroud že v naslednjem napadu po kotu najbolje znašel v gostujočem "petercu" in Londončani so vodili že s 4:0.  

Izida:
Chelsea - Everton 4:0 (2:0)
Mount 14., Pedro 21., Willian 51., Giroud 54.
 

Manchester United - Manchester City 2:0 (1:0)
Martial 30., McTominay 90.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
10. 03. 2020 09.13
Kaj pa članek o temu kako bo v soboto L'pool postal prvak hitreje kot kateri koli drugi klub na otoku?
Iztok Draksler
09. 03. 2020 10.04
+5
koncno dober nakup....manchestra uniteda..Fernandes.....koncno....en nakup..ki je v reden svpjega denarja...koncno..ne pa pogba...pogbaja prodat....
mpk2
09. 03. 2020 10.40
+4
Upam da saboterja Pogbaja ne vidimo nikoli več! Naj se kar Real in Barca stepeta zanj...
Brgolino
08. 03. 2020 20.42
+9
Bravo united...premagati instant klub je pa neprecenljivo
AS1983
08. 03. 2020 17.14
+15
Lampard kar dobro vodi svoj chelsea, po moje bojo tudi drugo sezono v ligi prvakov
mpk2
09. 03. 2020 10.39
+0
Imajo srečo, saj letos tudi 5. mesto vodi v LP! ;-)