Nogomet

Triler Cityja in Tottenhama navdušil, zmagovalca pa ni dal

London, 03. 12. 2023 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
6

14. krog angleškega prvenstva je zagotovo zaznamoval dvoboj Manchester Cityja in Tottenhama, ekipi sta se merili na Etihadu, na koncu pa zmagovalca nismo dobili. Rezultat tekme je bil namreč 3:3, so pa ljubitelji nogometa zagotovo prišli na svoj račun. City je tako povečal zaostanek za vodilnim Arsenalom na tri točke, padel pa je iz drugega na tretje mesto. Pred tem so se nogometaši Chelseaja in Liverpoola že veselili zmage. Londončani so s 3:2 ugnali Brighton, rdeči iz Manchestra pa so po preobratu prišli do zmage z rezultatom 4:3 nad Fulhamom.

Statistika tekme Manchester City - Tottenham
Statistika tekme Manchester City - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Son Heung-Min je na derbiju Londončane že v šesti minuti povedel v vodstvo, toda le tri minute pozneje je dosegel še avtogol. Izid prvega polčasa je postavil Phil Phoden, Giovani Lo Celso je po podaji Sona v 69. minuti izenačil, ko je Jack Grealish v 81. minuti dosegel tretji gol za City, je bilo videti, da bodo točke ostale doma. Da niso, je v 90. minuti poskrbel Dean Kuluševski.

Liverpool je bil proti Fulhamu že v izgubljenem položaju. Gostje so v 80. minuti povedli s 3:2, toda v vodstvu zdržali le sedem minut. Wataru Endo je štiri minute pozneje, ko je vstopil v igro, izenačil, zmagovalca pa je le minuto pozneje odločil Trent Alexander-Arnold. Varovanci Jörgena Kloppa tako še naprej zaostajajo točko za vodilnim Arsenalom.

Statistika tekme Liverpool - Fulham
Statistika tekme Liverpool - Fulham FOTO: Sofascore.com

V zadnjem času vroča Aston Villa, ki bi prav tako lahko prehitela City, pa je padla na trdna tla. Na gostovanju pri Bournemouthu je igrala 2:2, lahko pa je zadovoljna s točko, saj je dvakrat zaostajala, poleg tega pa si je izenačenje priborila v 90. minuti, ko je nov gol dosegel Ollie Watkins.

Chelsea je s 3:2 doma ugnal Brighton, čeprav je ves drugi polčasu igral z igralcem več. Pred izključitvijo Conor Gallagherje v 45. minuti je vodil z 2:1, Enzo Fernandez je nato v 65. minuti s svojim drugim golom, dosegel ga je z enajstmetrovke, vodstvo povišal, gostje so se še približali na gol zaostanka, izenačiti pa jim ni uspelo.

V londonskem obračunu sta se West Ham in Crystal Palace razšla z izidom 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi:

- sobota, 2. december:

Arsenal - Wolverhampton                    2:1 (2:0)

Brentford - Luton                                     3:1 (0:0)

Burnley - Sheffield United                   5:0 (2:0)

Nottingham Forest - Everton              0:1 (0:0)

Newcastle - Manchester United        1:0 (0:0)

- nedelja, 3. december:

Bournemouth - Aston Villa                  2:2 (1:1)

Chelsea - Brighton                                   3:2 (2:1)

Liverpool - Fulham                                  4:3 (2:2)

West Ham - Crystal Palace                   1:1 (1:0)

Manchester City - Tottenham             3:3 (2:1)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
04. 12. 2023 08.58
+3
Zanimivo je to da je Hooper sodil tisto famozno tekmo med Spursi in Liverpoolom in smo vsi videli kako je obsodil. Polno napak vse v škodo ene ekipe in namesto da zasluženo zmaga Liverpool zmagajo z njegovo pomočjo Spursi . Zdaj pa za nagrado spet dobi derbi in zanimivo spet Spursi . Zdaj ali je tako nesposoben ali pa zelo navijaški
Maxx365
03. 12. 2023 21.40
+6
To, kar je piskal sodnik ob koncu v škodo MC-ja je kriminal in totalno brez občutka za igro.
TvojPrijatelj
03. 12. 2023 19.45
-7
Podarjena točka Man Cityju. Son, igralec Tottenhama, je dal DVA zadetka in eden izmed teh dveh je bil pripisan Man Cityju. Sramota. To je več od začetniške sodniške napake, samo pravemu klubu je treba zadetek pripisat.
kameltrajbar
03. 12. 2023 19.35
+4
svinjarija od sodnika. .... 😒
Sisli288
03. 12. 2023 19.27
+4
Angleški sodniki so spet pokazali kako nesposobni so. Vrjetno da postaneš sodnik moraš dostaviti potrdilo da si mentalno zaostal.
cripstoned
03. 12. 2023 18.27
+4
Premier league je letos nora...neverjetno kakšne tekme gledamo...polne preobratov...z naskokom najboljša liga že nekaj casa...