Nogomet

Dvoboj polfinalistov Lige prvakov v FA-pokalu dobil Chelsea, poškodba De Bruyneja

London, 17. 04. 2021 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v polfinalu angleškega FA-pokala premagali zasedbo Manchester Cityja (1:0) in se uvrstili v veliki finale, ki bo 15. maja prav tako na Wembleyju. Thomas Tuchel še najprej nadaljuje preporod modrih, s katerimi se je uvrstil tudi v polfinale elitne Lige prvakov. Dodatna slaba novica za sinjemodre je poškodba Kevina De Bruyneja.

Nogometaši Manchester Cityja, ki v angleškem prvenstvu zanesljivo korakajo k novemu naslovu prvaka, so pristali na trdnih tleh na polfinalni tekmi angleškega FA-pokala na Wembleyju. Ob omejenem številu gledalcev so izgubili proti Chelseaju, ki se tako veseli napredovanja v veliki finale. Ta bo na sporedu 15. maja letos. Drugi polfinale bo na Wembleyju že jutri, ko se bosta udarila Leicester City in Southampton. 

Tokrat je za zmago Chelseaja poskrbel maroški napadalni vezist Hakim Ziyech, ki na zadnjih petih tekmah modrih prav veliko priložnosti za igro ni dobil. Tokrat je začel v prvi enajsterici, trenerju Tuchlu pa se je oddolžil za zaupanje z golom v 59. minuti tekme, ko je v gol pretvoril nesebično podajo nemškega napadalca Tima Wernerja. V 80. minuti so sinjemodri zahtevali enajstmetrovko, potem ko je v kazenskem prostoru Chelseaja igral z roko, a je glavni sodnik Michael Dean po ogledu posnetka ocenil, da ni šlo za najstrožjo kazen. Chelsea je do konca zdržal vse nalete Guardiolove čete – v 93. minuti so zadetek Christiana Pulišića sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja – in se veselil uvrstitve v veliki finale FA-pokala.

Statistika Ziyecha na tekmi s Man Cityjem
Statistika Ziyecha na tekmi s Man Cityjem FOTO: Sofascore.com

Poškodba De Bruyneja
Slaba novica za trenerja Pepa Guardiolo je prišla na začetku drugega polčasa, ko se je poškodoval Kevin De Bruyne. Ta je bil v dosedanji Ligi prvakov najbolje ocenjeni nogometaš sinjemodrih po algoritmih Sofascore, njegova morebitna odsotnost na polfinalnih tekmah Lige prvakov pa bi bila zagotovo velik udarec za sinjemodre, ki so letos ob dominantnih predstavah v angleškem prvenstvu na stavnicah prepričljivo celo glavni favoriti za zmago v Ligi prvakov. 

Polfinale Uefine Lige prvakov

Prva polfinalna tekma Lige prvakov bo za Manchester City na sporedu že čez 11 dni, ko bodo gostovali pri PSG-ju, ki v zadnjem obdobju kaže izvrstne predstave. Vse polfinalne tekme si boste v Sloveniji lahko ekskluzivno ogledali le na Kanalu A in VOYO. 27. aprila bo na sporedu prvi polfinalni obračun te sezone, ko si bosta nasproti stala Real Madrid in prav današnji zmagovalec Chelsea. 

FA-pokal, polfinale, Wembley:
Chelsea - Manchester City 1:0 (0:0)
Ziyech 59. 

Statistika tekme Chelsea - Manchester City
Statistika tekme Chelsea - Manchester City FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
18. 04. 2021 13.40
+1
Taksen Čelsi ima lepe moznosti proti Realu ... edino malce vec izkusenj jim manjka ... Tuhel opravlja imenitno delo, priloznost v napadu bi moral dati svetovnemu prvaku Žiruju, ki je zal zelo podcenjen igralec ...
cripstoned
18. 04. 2021 09.04
+2
blefercek pep in njegove milijarde ter obljube....brez xavija, inieste, puyola, messija in ostalih bi bil povprecen trener....zdaj je izgubil se de bruyneja...v kolikor se de bruyne ne porajta jih bo psg zdrobil koliko so dolgi in siroki...kar se tice pa chelseaja pa samo cestitke...tuchel je povsem preporodil ekipo in tudi real madrid se zdalec ne bo imel lahkega dela...
Ka pa mislis
17. 04. 2021 21.37
+2
proracun za obrambo: 1.Usa 2.Man city 3.China
McGregor---
18. 04. 2021 16.33
+1
Proračun za napadalce pa manj kot Vatikan ali San marino 😏
Pa kaj
17. 04. 2021 21.24
+3
še ene par milijardic, pa bo pepko..
HALAcR7
17. 04. 2021 21.14
+3
Pepćek še enkrat dokazal da je najbolj overrated trener,,djaba mu milijarde,,če nezna,,,
madridista07
18. 04. 2021 12.38
+0
Od halerja ati s tisto ekipo bi tudi ti trgal. 😉
Fuzbaler
17. 04. 2021 20.51
+3
Chelsea veliko boljši od Cityja. Meščani so bili povsem nenevarni.
Sortegilio
17. 04. 2021 20.41
+3
Bravo Chelsea. Tuchel > Lampard.