Nogomet

Chelsea ob zadetku novinca Felixa le remiziral z West Hamom

London, 11. 02. 2023 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

23. krog angleške Premier lige sta otvorila londonska kluba West Ham United in Chelsea. Za goste je svoj prvi gol zadel Joao Felix, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj so domačini prek nekdanjega člana Chelseaja Emersona Palmierija še v prvem polčasu izenačili in neodločen izid zadržali do konca tekme.

Bluese je v 16. minuti po lepi podaji pregrešno dragega Enza Fernandeza v vodstvo popeljal Joao Felix, ki je drugič zaigral v dresu Chelseaja. Prvo tekmo po prihodu v London je namreč zaradi rdečega kartona predčasno izpustil in na naslednjih treh tekmah ni smel igrati. Varovanci Grahama Potterja so v prvem polčasu sicer še dvakrat zadeli v polno, a sta bila zadetka Felixa in Kaija Havertza zaradi prepovedanih položajev razveljavljena. Je pa v 28. minuti regularni zadetek dosegel nekdanji član Chelseaja Emerson Palmieri, ki je s strelom iz neposredne bližine poskrbel za 1:1. Tik pred koncem drugega polčasa pa je Tomaš Souček razveselil domače navijače in Kladiva povedel v vodstvo, a je bilo veselje kratkotrajno, saj je bil podajalec pri zadetku Declan Rice v prepovedanem položaju. Najbolj kontroverzen incident na tekmi se je zgodil v zadnji minuti rednega dela, ko je strel Conorja Gallagherja z roko v lastnem kazenskem prostoru blokiral Souček, a sodniki v sobi za VAR pri tem niso posredovali.

Statistika tekme West Ham United - Chelsea

Vodilno moštvo Premier lige Arsenal pa je na prav tako obračunu dveh londonskih klubov, doživel manjši zdrs v lovu na močno željeni naslov prvaka. Po dominantni predstavi, ki jo je v 66. minuti s svojim prvem zadetkom za topničarje kronal Leandro Trossard, so gostje prek Ivana Toneya v 74. minuti po kontroverznem zadetku izenačili in izid zadržali do konca tekme. Varovanci Mikela Artete so tako še drugič zapored  ostali brez zmage, saj so v prejšnjem krogu izgubili proti Evertonu.

Statistika tekme Arsenal - Brentford

Pravo klofuto pa je doživel Arsenalov mestni tekmec Tottenham, ki je na gostovanju proti Leicester Cityju klonil s kar 4:1. Edini londonski klub, ki se je razveselil zmage pa je Fulham, ki je po zaslugi zadetkov Williana in Manorja Solomona ugnal Nottingham Forest. Wolverhampton je na gostovanju z 2:1 ugnal Southampton, ki mu v bitki za obstanek voda vse bolj teče v grlo. Še tretje tekma, ki se je končala z 1:1 pa je bil obračun Crystal Palaca in Brightona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na večerni tekmi pa sta se Bournemouth in Newcastle United prav tako razšla z rezultatom 1:1. Srake so tako zapravile možnost, da bi se z zmago vsaj začasno zavihtele na tretje mesto.

Rezultati 23. kroga angleške Premier lige:

West Ham United - Chelsea     1:1

Crystal Palace - Brighton     1:1

Arsenal - Brentford     1:1

Fulham - Nottingham Forest     2:0

Southampton - Wolverhampton     1:2

Leicester City - Tottenham     4:1

Bournemouth - Newcastle United     1:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
11. 02. 2023 18.13
+3
Ne vem, kaj so delali v sobi za var. Ocitno so tekmo koncali predcasno. Soucek se je prelevil v vratarja, kamerman 5x ponavlja posnetek, da je igral z roko, a sodniki nemi. Obup
osancta simplicitas
11. 02. 2023 16.57
+2
chelsea dela ekipo za sezono 2023/2024!