Nogomet

Chelsea po preobratu v Birminghamu do pomembne zmage, na Merseyside derbiju brez zadetkov

Birmingham/Liverpool, 21. 06. 2020 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Chelseaja so v 30. krogu angleškega državnega prvenstva gostovali v Birminghamu pri Aston Villi in po preobratu v drugem polčasu prišli do zaslužene zmage z 2:1. Strelca za modre sta bila Christian Pulisic in Olivier Giroud, medtem ko je za domače vodilni zadetek v prvem polčasu dosegel Kortney Hause. Na Goodison parku pa sta se pomerila mestna rivala Everton in Liverpool, ki sta se razšla brez zadetkov (0:0).

Tokratni Merseyside derbi na Goodison parku ni navdušil. Predvsem v prvem polčasu smo spremljali zelo dolgočasno predstavo z obeh strani, kjer se je poznala dolga odsotnost z nogometnih zelenic.

Če v prvih 45 minutah nismo zabeležili niti ene omembe vredne akcije, ki bi dišala po zadetku, smo kanček tega dobili v zadnji petini dvoboja. Bližje zadetku so bili nogometaši Evertona, ki so najlepšo priložnost na srečanju zapravili v 80. minuti prek sicer iznajdljivega Dominica Calverta-Lewina, ki je poizkusil z zvitim strelom s peto, a je odbito žogo v vratnico namesto v prazno mrežo poslal nesrečni Tom Davies. Liverpool je več ali manj jalovo napadal, nekako v valovih so varovanci Jürgena Kloppa skušali ogroziti domačega vratarja Jordana Pickforda, ki se je z imenitnim posredovanjem izkazal v izdihljajih srečanja, ko je natančno izveden prosti strel Fabinha s konicami prstov odbil v kot. To je bila obenem najlepša priložnost gostov na tekmi, kar pa je bilo občutno premalo za kaj več kot 'le' točko na Goodison Parku.

Roberto Firmino (Liverpool) tokrat ni bil preveč razpoložen za igro.
Roberto Firmino (Liverpool) tokrat ni bil preveč razpoložen za igro. FOTO: 24ur.com

V obračunu trenutno predzadnjega in četrtouvrščenega moštva angleške Premier lige je imel več od igre londonski Chelsea, ki je sicer po prvem polčasu zaostajal z 1:0, potem ko je za Aston Villo v 43. minuti v polno meril Kortney Hause. Toda že uvodne minute nadaljevanja so nakazovale, da bi modri glede na večjo posamično kakovost lahko preobrnili potek srečanja v svoj prid.

Domači so do vodilnega zadetka prišli bolj po sreči kot po izdelani akciji. Slabo posredovanje gostujočih branilcev ob prekinitvi je namreč izkoristil že omenjeni Hause, a to ni zmedlo varovancev trenerja Franka Lamparda, ki so v drugem polčasu še bolj pritisnili proti domačim vratom, kar se jim je obrestovalo v 60. minuti, ko je predložek z desne strani Cesarja Azpilicuete po podstavljeni levici na drugi vratnici v izenačujoči zadetek pretvoril Christian Pulisic. Komaj se je poleglo veselje gostov ob izenačenju, ko je le tri minute pozneje izkušeni francoski napadalec Olivier Giroud prejel podajo od tokrat izjemno razpoloženega Azpilicuete, zastal je za trenutek ali dva ter sprožil neubranljiv strel z roba kazenskega prostora za vodstvo in obenem zmago Chelseaja v Birminghamu.

Z novimi tremi točkami so se Londončani utrdili na 4. mestu ligaške razpredelnice, ki jim prinaša nastope v skupinskem delu elitne Lige prvakov v novi sezoni.

Olivier Giroud je prispeval zmagoviti zadetek za Chelsea na gostovanju v Birminghamu.
Olivier Giroud je prispeval zmagoviti zadetek za Chelsea na gostovanju v Birminghamu. FOTO: 24ur.com

Angleško državno prvenstvo, 30. krog, izidi nedeljskih tekem:
Aston Villa - Chelsea 1:2 (1:0)
Hause 43.; Pulisic 60., Giroud 62.

Everton - Liverpool 0:0 (0:0)

Newcastle - Sheffield United 3:0 (0:0)
Saint-Maximin 55., Ritchie 69., Joelinton 78.
RK: Egan 50./Sheffield United.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
22. 06. 2020 11.56
+1
Jah pozna se dolga odsotnost. Med angleskimi ekipami mislim da po koroni odstopa man city, ki pa bi tudi lahko igral se bolje proti arsenalu. No to je moje mnenje po prvih tekmah po koroni v PL
AS1983
22. 06. 2020 08.37
Vodilni liverpool kumaj zvlekel tocko, bolj se bo treba potrudit v sredo zvecer