Nogomet

Chelsea poraz v finalu pokala ni zmedel, velika zmaga na derbiju s Tottenhamom

London, 27. 02. 2019 23.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so se po porazu proti Manchester Cityju v finalu ligaškega pokala hitro zbrali in prišli do pomembne zmage v 28. krogu domačega prvenstva proti Tottenhamu (2:0). Zadetka sta v drugem polčasu prispevala Pedro Rodríguez Ledesma in Kieran Trippier, ki je v 84. minuti prispeval avtogol.

Chelsea je v londonskem derbiju premagal Ostroge z 2:0.
Chelsea je v londonskem derbiju premagal Ostroge z 2:0. FOTO: AP

Visoke zmage se je razveselil tudi Arsenal, ki je s kar 5:1 odpravil zasedbo Bournemoutha. Zadetki so se razporedili med pet različnih nogometašev: tako so se med strelce vpisali Mesut Özil, Henrikh MkhitaryanLaurent Koscielny, Pierre-Emerick Aubameyang in Alexandre Lacazette. Častni zadetek za goste je na Emiratesu zabil 23-letni vezist Lys Mousset

Ole Gunnar Solskjaer še naprej ostaja pri enem porazu na klopi Manchester Uniteda. V 28. krogu Premier League so vragi slavili na gostovanju v Londonu pri Crystal Palaceu. Na Selhurst Parku je nogometaše iz Manchestra v vodstvo popeljal Romelu Lukaku v 33. minuti tekme, nato pa dodal še zadetek v 52. minuti. Na 1:2 je znižal domači branilec Joel Ward, nato pa je končnih 3:1 v 83. minuti postavil bočni branilec vragov Ashley Young. Ta je izkoristil podajo francoskega vezista Paula Pogbaja.

Liverpool se je pred domačimi gledalci sprehodil do zmage nad Watfordom (5:0), s čimer je ohranil Liverpool prvo mesto na ligaški lestvici. Dva zadetka sta prispevala Sadio Mane in Virgil van Dijk, enega pa je dodal Divock Origi.

Do zmage so se dokopali tudi prvi zasledovalci Liverpoola, nogometaši Manchester Cityja. Ti so pred domačimi gledalci na Etihadu slavili z zadetkom argentinskega napadlaca Sergio Agüero iz enajstmetrovke.

Izidi:
Arsenal - Bournemouth 5:1 (2:1)

Liverpool - Watford 5:0 (2:0)

Crystal Palace - Manchester United 1:3 (0:1)

Chelsea - Tottenham 2:0 (0:0)

Southampton - Fulham 2:0 (2:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
28. 02. 2019 08.05
-13
ko igra Kovacic igra tud Chelsea..po glavnih playmakerih Barcelone,Reala,Intera-Broz,Sevile-Rog,smo zdaj dobili se glavnega playa Chealsja..Mateo je pravi ideolog igre Chealsja
poserjemsenavas
28. 02. 2019 08.08
+7
komaj čakam da grem na morje in vse prinesem s seboj, smeti in kakec pa pustim tam
ManchesterUnited
28. 02. 2019 08.52
+5
Kaj ni kovaćićć igral takrat, ko je United premagal chelsea 2:0?
Hachi
28. 02. 2019 14.52
+3
haha, ti pa si patron. Kovacic je eno veliko razocaranje. sam sem pricakoval bistveno vec od njega. Zdaj pa mi je povsem jasno, zakaj pri Realu ni dobival vec priloznosti. Dejansko igra tako kot nas Krhin. vsaka njegova zoga je nazaj, namesto naprej. proti golu pa si se pogledati ne upa!