Nogomet

Chelsea rutinirano prek Lilla v četrtfinale Lige prvakov

Lille, 16. 03. 2022 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši londonskega Chelseaja so tudi na povratnem obračunu osmine finala Lige prvakov proti Lillu upravičili vlogo favoritov (2:1) in se s skupnim izidom 4:1 uvrstili med osem najboljših nogometnih kolektivov na stari celini. Domače je v vodstvo iz najstrožje kazni v 38. minuti popeljal Burak Yilmaz, za modre je v izdihljajih prvega polčasa najprej izenačil Christian Pulišić, končni izid pa je v 71. minuti postavil Cesar Azpilicueta.

Londončani so v povratni obračun osmine finala Lige prvakov proti francoskemu Lillu vstopili z dvema zadetkoma prednosti s prve tekme (2:0).

Statistika tekme Lille vs. Chelsea
Statistika tekme Lille vs. Chelsea FOTO: Sofascore.com

Strateg Chelseaja Thomas Tuchel se je odločil, da bo na klopi za rezervne nogometaše pustil belgijskega reprezentančnega napadalca Romeluja Lukakuja kot tudi odličnega Nemca Tima Wernerja, v začetni enajsterici pa sta se znašla Cesar Azpilicueta in Christian Pulišić. Uvodnih četrt ure igre je pripadlo domačim, ki so s kontinuiranimi napadi vršili pritisk na gostujočo obrambno vrsto, a brez pravega učinka. Povedano drugače: Lille si v tem času ni priigral omembe vredne priložnosti za dosego zadetka. Tudi aktualni evropski klubski prvak na drugi strani ni imel kaj prida od igre, velja omeniti zgolj lepo kombinacijo Jorginha in Kaia Havertza v 25. minuti, ki pa ni imela pravega zaključka.

Domači so se favoriziranemu tekmecu odlično upirali, poizkušali so na vse pretege priti do vodilnega zadetka in ga tudi dočakali v 38. minuti, potem ko je po igranju z roko v lastnem kazenskem prostoru Jorginha glavni delivec pravice Davide Massa s posredovanjem VAR tehnologije upravičeno pokazal na belo točko. Izkušeni turški nogometaš v domačih vrstah Burak Yilmaz je rutinirano izvedel najstrožjo kazen za posledično vodstvo Lilla z 1:0.  

Toda veselje v domačem taboru ni dolgo trajalo; Londončani so vzpostavili ravnotežje in postajali vse bolj nevarni pred tekmečevimi vrati, kar je v tretji minuti sodnikovega dodatka lepo izkoristil Jorginho, ki je z natančno globinsko podajo lepo zaposlil vtekajočega Christiana Pulišića, ki je hladnokrvno zadel za izenačenje izida na 1:1.       

Bojevitih vložkov na povratnem obračunu osmine finala elitne Lige prvakov med Lillom in Chelseajem ni manjkalo.
Bojevitih vložkov na povratnem obračunu osmine finala elitne Lige prvakov med Lillom in Chelseajem ni manjkalo. FOTO: AP

Chelsea rutinirano med osem
V nadaljevanju se razmerje moči na zelenici ni bistveno spremenilo; medtem ko je Chelsea izkušeno ohranjal rezultatsko prednost, je Lille na drugi strani z (občasnimi) hitrimi protinapadi skušal ogrožati gostujoča vrata. Domači so v 63. minuti izpeljali lepo akcijo na desni strani, ko je Yilmaz poslal visok predložek v kazenski prostor modrih, tam pa je najvišje skočil Xeka, a je Edouarda Mendyja na koncu rešila vratnica.

Oba stratega sta s številnimi menjavami skušala ohranjati svežino in še nekoliko dvigniti ritem igre. V 71. minuti so gostje izvedli lepo akcijo po levi strani, rezervist Mason Mount je ostro podal v kazenski prostor Lilla, kjer je vse skupaj natančno spremljal Cesar Azpilicueta, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zadeti za vodstvo Chelseaja z 2:1.

To je bil tudi končni izid povratne tekme, modri pa so zasluženo napredovali v četrtfinale najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu s skupnim izidom 4:1. 

Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma:
Lille - Chelsea 1:2 (1:1)  / (0:2)*
Yilmaz 38.; Pulišić 45.+3, Azpilicueta 71.

Začetni enajsterici:
Lille: Jardim, Celik, Djalo, Botman, Gudmundsson, Fonte, Bamba, Xeka, David, Yilmaz, Andre. Trener: Jocelyn Gourvennec.

Chelsea: Mendy, Rüdiger, Alonso, Christensen, Jorginho, Silva, Kante, Kovačić, Pulišić, Azpilicueta, Havertz. Trener: Thomas Tuchel.

Opomba:
* - izid s prve tekme

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.