Nogomet

Arsenal le še tri točke Za Chelseajem, Tottenham pet

Liverpool, 01. 05. 2022 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V angleški ligi se vse bolj zapleta tudi boj za tretje in četrto mesto in s tem uvrstitev v ligo prvakov. Tretjeuvrščeni Chelsea je v 35. krogu nepričakovano z 0:1 izgubil proti Evertonu, kar sta izkoristila njegova mestna tekmeca.

Arsenal se mu je štiri kroge pred koncem z zmago nad West Hamom z 2:1 približal na tri, Totteham pa z zmago s 3:1 nad Leicesterom na pet točk zaostanka.

Dvoboj med Evertonom, ki se bori za obstanek in bi lahko postal najslavnejše ime, ki je kadar koli izpadlo iz premier lige, in Chelseajem je odločil gol Richarlisona v prvi minuti drugega polčasa. S tremi osvojenimi točkami so Liverpoolčani sicer ostali v coni izpada, še naprej so na 18. mestu, a za 17., ki zagotavlja obstanek, ob tekmi manj zaostajajo le še dve točki.

Za Chelsea, ki je bil v prvem delu v podrejenem položaju, v drugem polčasu pa zapravil nekaj lepih priložnosti, Mason Mount je med drugim v enem poskusu zadel obe vratnici, poraz, šesti v prvenstvu, zaenkrat ni usoden. Če pa bodo Londončani v zadnjih štirih krogih nadaljevali s spodrsljaji, pa še lahko ostanejo brez lige prvakov.

Son Heung-min
Son Heung-min FOTO: AP

Arsenal in Tottenham mu namreč dihata za ovratnik. Arsenal je namreč dobil londonski derbi proti West Hamu, Rob Holding ga je v 38. minuti popeljal v vodstvo, še pred odhodom na odmor je izenačil Jared Bowen, odločilni zadetek pa je v 54. minuti dosegel Gabriel Magalhaes.

Nove točke je vknjižil tudi Tottenham, potem ko je danes s 3:1 premagal Leicester, ki je zaradi nastopa v polfinalu konferenčne lige spočil kar osem igralcev. Domače je v vodstvo v 22. minuti z glavo popeljal Harry Kane, v drugem delu je dva gola dosegel Heung-min Son, obakrat mu je asistiral Dejan Kuluševski, poraz pa je v sodnikovem dodatku le ublažil Kelechi Iheanacho.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- nedelja, 1. maj:

Everton - Chelsea                            1:0 (0:0)

Tottenham - Leicester                   3:1 (1:0)

West Ham - Arsenal                        1:2 (1:1)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
02. 05. 2022 08.59
+1
Arsenal bo med top4 v premierligi