Nogomet

Chelsea strl odpor Crystal Palacea, City od zaostanka do zmage nad Evertonom

London, 27. 12. 2023 23.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Svetovni prvaki, nogometaši Manchester Cityja, so očitno spet ujeli zmagovalni ritem. Potem ko so na prejšnji tekmi, zadnji pred nastopom na svetovnem klubskem prvenstvu, proti Lutonu prekinili niz štirih tekem brez zmage, so v 19. krogu prišli do druge zaporedne. V Liverpoolu so s 3:1 premagali Everton in to na enak način kot na prejšnji tekmi.

Do točk so prišli po preobratu, tekmec je tudi tokrat dobil prvi polčas z izidom 1:0, v nadaljevanju pa so varovanci Pepa Guardiole rezultat spreobrnili v svojo korist. To so jim zagotovili goli Phila Fodena v 53., Juliana Alvareza v 64. minuti z enajstmetrovke ter Bernarda Silve v 86. minuti.

City se je z zmago prebil na četrto mesto, za vodilnim Liverpoolom, ki ga lahko v četrtek spet prehiti Arsenal, pa s tekmo manj zaostaja pet točk.

Statistika tekme: Chelsea vs. Crystal Palace
Statistika tekme: Chelsea vs. Crystal Palace FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/chelsea-crystal-palace/hN#id:11352557

Svoje navijače je po treh porazih na zadnjih štirih tekmah končno razveselil Chelsea, ki je dobil obračun z mestnim tekmecem Crystal Palaceom. A ne brez težav. V 13. minuti je z golom Mihaila Mudrika sicer povedel, Michael Olise je v sodnikovem dodatku prvega dela izenačil, nato pa so gostitelji na drugi gol čakali vse do 89. minute. Trinajst minut pred tem so se sicer že veselili, a je Var njihov gol razveljavil, sodniki v Var sobi pa so jim šli na roko ob koncu tekme, ko so potrdili enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Noni Madueke.

Do uspeha v gosteh je prišel Wolverhampton, s 4:1 je ugnal Brentford. Dva gola je k temu prispeval Južnokorejec Hee-chan Hwang.

Statistika tekme: Everton vs. Manchester City
Statistika tekme: Everton vs. Manchester City FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/everton-manchester-city/rY#id:11352559

Angleško prvenstvo, 19. krog, izidi sredinih tekem:
Brentford - Wolverhampton               1:4 (1:3)
Chelsea - Crystal Palace                2:1 (1:1)
Everton - Manchester City               1:3 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.