Nogomet

Chelsea v nadaljevanju strl Crystal Palace, Cityju (le) točka v Leedsu

London, 03. 10. 2020 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M. J., STA
Komentarji
3

Londonski Chelsea, ki nove sezone v angleški Premier League ni začel najbolje, kar je glede na številne nove obraze v ekipi Franka Lamparda dokaj razumljivo, je v 4. krogu prvenstva v mestnem derbiju premagal ekipo Crystal Palace. V prvem delu sta mreži mirovali, v nadaljevanju pa so modri gostom zabili kar štiri gole (4:0). Dva je iz enajstmetrovke dosegel Brazilec Jorginho. Aktualni angleški podprvaki, nogometaši Manchester Cityja, so na gostovanju pri novopečenem prvoligašu iz Leedsa osvojili (le) točko (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostitelji, ki na startu sezone v angleški Premier League ne blestijo, so se v prvem polčasu na mestnem derbiju proti ekipi Crystal Palace zelo mučili in so si v tem delu igre priigrali zelo malo možnosti za gol. Ekipa gostujočega trenerja Royja Hodgsona je bila najmanj enakovredna, tako da se je pred nadaljevanjem obetal nepredvidljiv rezultat, ki bi lahko šel v obe smeri. Nato pa je tekmo "presekal" prvi zadetek domačih, ki je bolj plod gostujoče napake. Izkoristil jo je novinec v ekipi Franka Lamparda Ben Chilwell, ki se je na travnik vrnil po hudi poškodbi in daljši prisilni odsotnosti, pred prihodom v London pa je igral za Leicester City. Uvodni zadetek je povsem prelomil tekmo na stran gostiteljev, ki so do konca tekme zabili še tri gole, dva izmed njih je dosegel Brazilec Jorginho iz enajstmetrovke in Chelsea je na koncu prišel na videz do lahke zmage, ki pa se po videnem v prvih 45 minutah ni napovedovala. Trener domačih Lampard je od prejšnjih tekem, na katerih Chelsea ni bil uspešen, v ekipi naredil kar precej sprememb. Svojo prvo tekmo v vratih je preživel Senegalec Edouard Mendy, v ekipo se je po poškodbi vrnil tudi Christian Pulisic. Menjave so se obrestovale, Chelsea je bil videti dobro, v prvem delu terenske premoči sicer še ni oplemenitil, v drugem pa je vendarle pokazal tudi učinkovitost (4:0). 

James Rodriguez
James Rodriguez FOTO: AP

Everton z Brightonom ni imel večjih težav. Povedel je z golom Dominica Calvert-Lewina v 16. minuti, gosti so v 41. po neposrečenem posredovanju angleškega vratarja Jordana Pickforda izenačili, a njihovo veselje ni trajalo dolgo, na sceno sta stopila kolumbijska nogometaša domače vrste. Tik pred odhodom na odmor je podajo Jamesa Rodrigueza iz prostega strela z glavo unovčil Yerry Mina, nato pa je Rodriguez, nekdanji nogometaš Reala in Bayerna, v drugem delu še sam dosegel dva gola. Gostom je v zadnji minuti uspelo le omiliti poraz.

Novinec v ligi Leeds se je pogumno postavil proti favoriziranemu Manchester Cityju. Presenetljivo je imel vsaj do končnice tudi več žogo v nogah in tudi precej več strelov v okvir vrat. Gosti so sicer v 17. minuti prek Raheema Sterlinga povedli, v 59. pa je Rodrigo izenačil. City je v končnici sicer pritiskal, veliko poskušal s streli, toda najlepšo priložnost so zapravili domači, v protinapadu je Patrick Bamford sam prišel pred vratarja Edersona, a je ta dobil medsebojni dvoboj, tako da se je odlična tekma z veliko priložnostmi končala brez zmagovalca. Za podprvake je to že drugi spodrsljaj v treh tekmah.

Izidi:
Chelsea - Crystal Palace 4:0 (0:0)
Chilwell 50., Zouma 66., Jorginho 77./11m, 82./11m

Everton - Brighton  4:2 (2:1) 
Calvert-Lewin 16., Mina 45., Rodriguez 52., 70.; Maupay 41., Bissouma 92.

Leeds - Manchester City 1:1 (0:1)
Rodrigo 59.; Sterling 17.

Newcastle - Burnley  3:1 (1:0)
Saint-Maximin 14., Wilson 65., 77.: Westwood 61.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 10. 2020 08.57
+1
Everton in leicester sta letos dobro zacela, tudi leeds je dobil tocko proti cityu
junij66
03. 10. 2020 19.30
+1
Saj bo šlo. Ko se fanti uigrajo bo vse skupaj zalaufalo. Zato pa je potreben čas
Sortegilio
03. 10. 2020 16.19
+3
Zelo prepričljiva zmaga Chelseaja. Chelsea kot dobro podmazan stroj.