Nogomet

Chelsea po visokem vodstvu trepetal za zmago, Nottingham po 30 letih ugnal vrage

London, 30. 12. 2023 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Izjemno natrpan praznični program v angleški Premier League se nadaljuje z nezmanjšanim tempom. Tekme 20. kroga sta odprla Luton in Chelsea. Gostje iz Londona so še deset minut pred koncem vodili s 3:0, nato pa celo trepetali za zmago. Luton je hitro zabil dva gola in imel še nekaj situacij za izenačenje. Londončani so vendarle ubežali novemu ligaškemu razočaranju in zabeležili drugo zaporedno prvenstveno zmago (3:2). Nottingham Forest je prvič po letu 1994 ugnal Manchester United (2:1).

Luton vs Chelsea
Luton vs Chelsea FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Manchester Cityja so po zmagi z 2:0 v 20. krogu angleškega prvenstva nad Sheffield Unitedom prišli na tretje mesto prvenstvene lestvice pred londonski Arsenal. Na drugem mestu je Aston Villa in ima dve točki več, danes pa se je doma za zmago zelo namučila proti predzadnjemu Burnleyju, a le slavila s 3:2.

Za meščane sta danes zadela Rodri (14.) in Julian Alvarez (61.). City je zdaj pri 40 točkah, tako kot Arsenal, ki bo tekmo tega kroga igral v nedeljo proti Fulhamu. Aston Villa ima na drugem mestu 42 točk, s tekmo manj jih ima 42 na vrhu tudi Liverpool. Ta bo v ponedeljek igral proti Newcastlu.

Manchester City vs Sheffield United
Manchester City vs Sheffield United FOTO: Sofascore.com

Aston Villa se je zelo namučila proti Burnleyju, ki je večino drugega polčasa igral z igralcem manj. Domači so dvakrat vodili v prvem polčasu, za 1:0 je zadel Leon Bailey in za 2:1 Moussa Diaby, vmes je izenačil Zeki Amdouni. Sredi drugega dela je izid spet poravnal Lyle Foster, tri točke domačim pa je v 89. minuti z enajstmetrovke le zagotovil Douglas Luiz.

Na uvodni tekmi 20. kroga je Chelsea v gosteh s 3:2 premagal Luton, junak je bil z dvema goloma Cole Palmer. Modri so varno vodili že s 3:0, nato pa so domači v zadnjih desetih minutah dosegli dva gola, a jim je za preobrat zmanjkalo časa.

Cole Palmer
Cole Palmer FOTO: AP

Crystal Palace je doma ugnal Brentford s 3:1, Wolverhampton pa s 3:0 Everton. Zadnji sobotni obračun je pripadel nogometašem Nottingham Foresta, ki so doma z 2:1 premagali še naprej zelo skromni Manchester United. Domače je po dobri uri igre v vodstvo popeljal Nicolas Dominguez, na 1:1 je v 78. minuti izenačil Marcus Rashford, zmago Forestu pa je štiri minute kasneje zagotovil Morgan Gibbs-White.

Morgan Gibbs-White
Morgan Gibbs-White FOTO: AP

Poleg tekme Arsenal - Fulham, bo v nedeljo na sporedu še dvoboj Tottenham - Bournemouth, krog bosta v torek sklenila West Ham in Brighton.

Nottingham Forest vs Manchester United
Nottingham Forest vs Manchester United FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Luton Town - Chelsea 2:3 (0:2)
Barkley 80., Adebayo 87.; Palmer 12., 70., Madueke 37.

Aston Villa - Burnley                      3:2 (2:1)
Bailey 28., Diaby 42., Luiz Douglas 89./11-m; Amdouni 30., Foster 71.
RK: Berge 56./Burnley

Crystal Palace - Brentford                 3:1 (2:1)
 Olise 14., 58., Eze 39.; Lewis-Potter 2.

Manchester City - Sheffield United         2:0 (1:0)
Rodri 14., Alvarez 61.

Wolverhampton Wanderers - Everton                    3:0 (1:0)
Kilman 25., Cunha 53., Dawson 61.

Nottingham Forest - Manchester United 2:1 (0:0)
Dominguez 64., Gibbs-White 82.; Rashford 78.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.