Nogomet

Chelsea do težko priigrane zmage nad Fulhamom, City boljši na tekmi preobratov

London, 13. 01. 2024 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

20. krog angleškega prvenstva sta v soboto začela Chelsea in Fulham. Na Stamford Bridgeu ni bilo veliko dogajanja, smo pa videli en zadetek. V podaljšku prvega polčasa (45+4) je Cole Palmer uspešno izvedel 11-metrovko. Zvečer sta se pomerila še Newcastle in Manchester City, ki je pred tekmo znova ostal brez poškodovanega Erlinga Haalanda.

Statistika tekme Newcastle - Manchester City
Statistika tekme Newcastle - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Erling Haaland naj bi se na zelenice vrnil šele konec meseca. "Erlinga zelo pogrešamo," je še pred tekmo dejal Pep Guardiola. "Zelo ga potrebujemo. Le upamo lahko, da se bo kmalu vrnil in igral zadnje štiri ali pet mesecev brez novih težav. Ko se od konca novembra soočaš s poškodbami, izpustiš veliko tekem. To je najtežje obdobje." Lahko rečemo le, da se odsotnost Norvežana ni bistveno poznala, saj je Kevin De Bruyne z asistenco in zadetkom poskrbel, da so Meščani vpisali nove tri točke. Slednji so povedli že v 26. minuti, ko je mrežo zatresel Bernardo Silva. Igralci Newcastla so nato prevladovali na zelenici in z dvema hitrima zadetkoma v 35. in 37. minuti povedli. Najprej je bil uspešen Alexander Isak, nato še Anthony Gordon. Nato pa je na sceno vstopil De Bruyne in izenačil v 74. minuti tekme. Oscar Bobb pa je z njegovo osupljivo asistenco zabil odločilen zadetek v minuti sodniškega dodatka.

Statistika tekme Chelsea - Fulham
Statistika tekme Chelsea - Fulham FOTO: Sofascore.com

V nedeljo bomo lahko na angleških zelenicah spremljali še dve tekmi. Najprej se bosta udarila Everton in Aston Villa, nato pa sledi še poslastica med Manchester Unitedom in Tottenhamom. Preostale tekme kroga bodo odigrane 20., 21. in 22. januarja.

Cole Palmer je zabil zmagoviti zadetek za Chelsea.
Cole Palmer je zabil zmagoviti zadetek za Chelsea. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 20. krog:

- petek, 12. januar:

Burnley - Luton                                    1:1 (1:0)

- sobota, 13. januar:

Chelsea - Fulham                                1:0 (1:0)

Newcastle - Manchester City        2:3 (2:1)

- nedelja, 14. januar:

15.00 Everton - Aston Villa

17.30 Manchester United - Tottenham

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.