Nogomet

Chelsea na uvodu v prvenstvo iz gostovanja s polnim izkupičkom

, 14. 09. 2020 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvo tekmo v novi sezoni Premier League je odigral tudi Chelsea, ki je gostoval pri Brightonu. Londončani so prvenstvo začeli uspešno, zmagali so s 3:1, za varovance trenerja Franka Lamparda sta v udarni postavi zaigrali tudi nemški okrepitvi, Kai Havertz in Timo Werner.

Timo Werner
Timo Werner FOTO: AP

Moštvo Brighton & Hove Albion je gostilo zasedbo Chelseaja na stadionu Arnex. Zadnjo sezono v Premier League so Londončani zasedli četrto mesto na lestvici, Brighton je bil 15. Londonsko moštvo se je pred sezono kar precej okrepilo, med najbolj odmevnimi imeni novincev so brez dvoma Kai Havertz, Timo Werner (28 golov v minuli sezoni v Bundesligi) in Hakim Ziyech. Oba nemška nogometaša sta tudi dobila priložnost v udarni enajsterici modrih, trener Frank Lampard je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Kepa Arrizabalaga, Reece James, Kurt Zouma, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Jorginho, N'Golo Kante, Kai Havertz, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Timo Werner. Kar se tiče Ziyecha,  še ni pripravljen za nastop, tako sta manjkala tudi novinca Ben Chilwell in Thiago Silva,  zaradi poškodbe tudi ni bilo Christiana Pulisica

Lampard je lahko zadovoljen po prvi tekmi, saj so njegovi varovanci zmagali. V 21. minuti je Matthew Ryan naredil prekršek nad Wernerjem v kazenskem prostoru Brightona in glavni sodnik je pokazal na belo točko, enajstmetrovko je zanesljivo izvedel kapetan Jorginho. To je bil tudi edini gol v prvem polčasu, bolj živahno je bilo v nadaljevanju. Gostitelji so izenačili v 54. minuti, ko je lep gol dosegel Belgijec Leandro Trossard. A veselje Brightona je bilo kratkotrajno, saj je le dve minuti zatem vodstvo Chelseaja povišal branilec Reece James. Londončani vodstva niso več izpustili iz rok in so zmago potrdili v 66. minuti, ko je končni izid 3:1 postavil Zouma, ko se je žoga po njegovem strelu odbila od Adama Websterja.

Na drugi današnji tekmi še 1. kroga angleškega prvenstva je Wolverhampton v gosteh premagal Sheffield Utd, strelca sta bila Raul Jimenez in Romain Saiss, oba sta zadela v prvem polčasu (v tretji in šesti minuti tekme).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida:
Sheffield Utd. – Wolverhampton 0:2 (0:2)
Jimenez 3., Saiss 6.

Brighton – Chelsea 1:3 (0:1)
Trossard 54.; Jorginho 23. (11-m), James 56., Zouma 66.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 09. 2020 09.58
+6
Derbi 2.kola bo chelsea-liverpool a zna bit goliada?
Iztok Draksler
15. 09. 2020 12.16
+0
da vidmo ce se jim je splacalo zapravljanje ..a ne...
Sisli288
15. 09. 2020 13.50
+11
Prvo pottebujejo cas za uigravanje, potem se bo videlo ce se je splacalo