Nogomet

Tottenham nadigral City, Chelsea do polnega izkupička v dvoboju s 'srakami'

London, 21. 11. 2020 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., M.J.
Komentarji
2

Po reprezentančnem premoru se pozornost zopet usmerja h klubskemu nogometu. Deseti krog angleške Premier League sta odprla Newcastle United in Chelsea. Gostje iz Londona so upravičili vlogo favoritov in zmagali z 2:0. V derbiju tega kroga pa je Tottenham na domači zelenici z 2:0 ugnal Manchester City Pepa Guardiole, ki tako po osmih odigranih tekmah zaseda skromno 10. mesto na prvenstveni razpredelnici.

Prekaljeni strateg Tottenhama Jose Mourinho je očitno znal motivirati svoje varovance, ki so na domačem igrišču povsem zasluženo vzeli mero še zasedbi Manchester Cityja, ki po odigranih osmih tekmah (z dvema manj) zaseda skromno 10. mesto na ligaški lestvici. 

"Spursi" so že v 5. minuti prišli v vodstvo, potem ko je Ndombele z imenitno ostro podajo s strani našel Heung-min Sona, ki je lepo pobegnil počasnim gostujočim branilcem ter na koncu rutinirano premagal še vratarja "meščanov" Edersona. Domači so s taktično dovršeno in preudarno igro v polju zlahka zaustavljali napade gostov, ki se še enkrat več v dozdajšnjem delu sezone niso najbolje znašli proti organiziranemu tekmecu. 

Tudi v nadaljevanju so Mourinhovi varovanci nadzorovali potek tekme, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 65. minuti, ko je rezervist Lo Celso izkoristil izvrstno podajo Harryja Kana za postavitev končnega izida 2:0. Tottenham je s to zmago začasno skočil na sam vrh prvenstvene razpredelnice, sledita mu mestni rival Chelsea in Leicester City.

Jose Mourinho v objemu s Heung-min Sonom, enim od junakov zmage Tottenhama nad Manchester Cityjem.
Jose Mourinho v objemu s Heung-min Sonom, enim od junakov zmage Tottenhama nad Manchester Cityjem. FOTO: AP

Chelsea do pomembnih točk v Newcastlu
Srake iz Newcastla so dvoboj začele nadvse podjetno in gostje iz Londona so imeli kar nekaj težav v prizadevanju, da bi ubranili uvodni nalet gostiteljev. Po prvem naletu pa je terensko pobudo le pričakovano prevzel Chelsea in po krajšem obleganju vrat tudi hitro povedel. Prvi poskus Tammyja Abrahama je domači vratar še ukrotil, brez možnosti pa je bil že v naslednjem napadu, ko ga je premagal kar soigralec Federico Fernandez. Londončani so po hitrem vodstvu še bolj zagospodarili na travniku in po pol ure imeli novo "smrtno" priložnost, ki jo je zapravil Timo Werner. Nemec je iz idealne situacije zgrešil okvir vrat. Werner je tudi v nadaljevanju osrednja figura gostov. Najprej je zapravil novo priložnost, nato pa je sredi drugega polčasa po bliskovitem protinapadu, ko je žogo popeljal skoraj iz Chelseajevega kazenskega prostora, poskrbel za asistenco za gol Abrahama in gostje iz angleške prestolnice so le lahko malce bolj sproščeno zadihali (0:2). Tekmo so tudi uspešno pripeljali do konca ter vknjižili novo zmago, s katero so se utrdili na vrhu prvenstvene tabele.

"Rdeči vragi" s precej sreče do novih treh točk
Nogometaši Manchester Uniteda so v večerni tekmi na domačem igrišču stežka z 1:0 premagali moštvo West Bromwich Albion, ki mu s trenerske klopi poveljuje nekdanji selektor hrvaške izbrane vrste Slaven Bilić.

Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 56. minuti, ko najstrožjo kazen za "rdeče vrage" iz drugega poskusa uspešno izvedel Bruno Fernandes. Toda tudi gostje so imeli svoje priložnosti za izenačenje; še najbližje temu je bil Callum Robinsom, ki je v 65. minuti po močnem strelu z razdalje zatresel prečko domačih vrat. 

Čeprav trenutno stanje na prvenstveni razpredelnici angleške Premier league ne odraža dejanske kakovosti Bilićevega WBA-ja, ki s tremi točkami iz devetih tekem zaseda skromno 18. mesto, pa je že zdaj bolj ali manj jasno, da ga z varovanci v nadaljevanju sezone čaka krčevit boj za obstanek v elitni druščini. United na drugi strani se je s četrto zmago v sezoni priključil četverici moštev s 13 točkami med 7. in 10. mestom.

Izid, 10 krog: 
Newcastle United – Chelsea 0:2 (0:1)
Fernandez 10./ag, Abraham 65.

Tottenham - Manchester City 2:0 (1:0)
Son 5., Lo Celso 65.

Manchester United - West Bromwich Albion 1:0 (1:0)
Fernandes 56.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
22. 11. 2020 10.40
-2
Murijev Totnhem je letos izredno mocan. Lahko osvojijo PL ...
Brcavrit
22. 11. 2020 12.29
+0
Trenutno so močni, ker nimajo poškodb, pozitivnih na covid.