Nogomet

Sinjemodri marširajo proti naslovu prvaka, pomembna zmaga Chelseaja v boju za LP

London, 01. 05. 2021 23.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., A.V.
Komentarji
2

Nogometaši Manchester Cityja so le še korak od osvojitve naslova angleškega prvaka. V 34. krogu so z 2:0 v gosteh premagali londonski Crystal Palace, kar pomeni, da si lahko že v nedeljo zagotovijo naslov, če bo njegov najbližji zasledovalec Manchester United doma izgubil proti Liverpoolu. Sinjemodri so zmagovalca odločili z goloma v 57. in 59. minuti, ko sta zadela Sergio Aguero in Ferran Torres. Londonski Chelsea je v mestnem dvoboju proti Fulhamu slavil z 2:0 in se močno približal uvrstitvi v Ligo prvakov za naslednjo sezono, Everton pa je po domačem porazu proti Aston Villi (1:2) izgubil še zadnje upanje za preboj med elito.

Londonski Chelsea je zabeležil morda že odločilno zmago v boju za Ligo prvakov. Modri, ki jih prihodnji teden čaka povratni obračun polfinala Lige prvakov z Realom, ki ga bomo seveda prenašali na Kanalu A in VOYO, so v londonskem dvoboju ugnali Fulham, ki je z novim porazom bolj ali manj zapečatil usodo in ga čaka selitev v nižji rang tekmovanja. Skupaj s Sheffield Unitedom in West Bromwichem. Gostje so bili sicer zelo podjetni in večino časa enakovredni, toda niso bili pri strelu. Na Stamford Bridgeu je v 10. minuti zadel prebujeni Nemec Kai Havertz, ki je po podaji odličnega angleškega reprezentanta Masona Mounta prišel sam pred vratarja Alphonsa Areolo in ga tudi spretno premagal. Na začetku drugega dela sta bila v središču pozornosti Nemca Harvetz in Timo Werner. Slednji je v pravem trenutku poslal žogo v prazen prostor, reprezentančni kolega pa se je najprej izognil prepovedanemu položaju, nato pa iz bližine povišal na končnih 2:0.

Chelsea vs Fulham
Chelsea vs Fulham FOTO: Sofascore.com

Izidi, 33. krog:
Southampton - Leicester City   1:1 (0:0)
 Ward-Prowse 61./11-m; Evans 68. 
 RK: Vestergaard 10./Southampton

Crystal Palace - Manchester City 0:2 (0:0)
Aguero 57., Torres 59.

Chelsea - Fulham 2:0 (1:0)
Havertz 9., 49.

Brighton - Leeds  2:0 (1:0) 
Gross 14./11-m, Welbeck 79.

Everton - Aston Villa 1:2 (1:1)
Calvert-Lewin 19.; Watkins 13., El Hazi 80.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
01. 05. 2021 16.32
-12
''le še korak od osvojitve naslova angleškega prvaka" Avtor članka, a je s tabo vse OK? Pred prvim krogom lige prvakov in angleškega prvenstva se je že vedelo da bo Man City prvak v obeh tekmovanjih. Nobenega koraka stran ni od naslova ker si ga je že zagotovil preden se je sezona sploh začela. Enako velja za ligo prvakov.
nisde357
01. 05. 2021 17.28
+9
a je s tabo use ok? vsi vemo da bodo prvaki ampak matematično še niso nevem kaj se pametnega delas brez veze, ce tvoj United zgubi jutri bojo prvaki že jutri če pa drugi vikend, seveda če zmagajo...sam vazn da si ti brihtn za brezveze...