Nogomet

Topničarji po zmagi na mestnem derbiju točkovno pobegnili, Chelsea po dolgem času okusil slast zmage

London, 15. 01. 2023 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Nogometaši Arsenala v angleškem nogometnem ne popuščajo in izkoriščajo vsak spodrsljaj najbližjih zasledovalcev. V 20. krogu je vodilna ekipa lige z 2:0 dobila londonski derbi proti Tottenhamu, s tem pa je po porazu Cityja na manchesterskem derbiju razlika med njo in drugouvrščenim Cityjem narasla že na osem točk.

Tottenham Hotspur vs Arsenal
Tottenham Hotspur vs Arsenal FOTO: Sofascore.com

Topničarji so povedli v 14. minuti, vodstvo jim je z veliko napako podaril vratar Hugo Lloris, potem ko je z mrtvega kota streljal Bukayo Saka. V 36. minuti je vodstvo s strelom z 20 metrov povišal Norvežan Martin Odegaard. Arsenal, ki je bil z izjemo zadnjega dela tekme, ko so pritisnili gostitelji, boljši tekmec, je zasluženo še na 12. zaporedni tekmi ostal nepremagan, v tej seriji je desetkrat zmagal. Pred tekmo je prišlo do neredov na tribunah, ko so domači poskušali napasti gostujoče navijače, pri tem pa so se spopadli z redarji.

Kai Havertz
Kai Havertz FOTO: AP

Nogometaši Newcastla tudi po 20. krogu angleške lige ostajajo na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice. Tokrat so doma z 1:0 ugnali šestouvrščeni Fulham in se vrnili pred Manchester United, od katerega so boljši le zaradi razlike med danimi in prejetimi goli, imajo pa tudi tekmo več. Newcastlu je zmago v 89. minuti zagotovil povratnik po poškodbi in rezervist, švedski napadalec Alexander Isak, 20 minut pred tem pa je imel veliko priložnost za prehod v vodstvo Fulham. Aleksandar Mitrović je imel na voljo enajstmetrovko, a mu je pri izvedbi strela z bele pike spodrsnilo, žogo je sicer spravil v mrežo, a je sodnik gol zaradi dvojnega dotika razveljavil.

Londonski obračun med Chelseajem in Crystal Palaceom se je začel z minuto molka v spomin na umrlega nekdanjega igralca in trenerja Chelseaja Gianluco Viallija, na igrišču so se pojavili tudi nekateri nekdanji soigralci. Italijanu so se s transparenti poklonili tudi navijači. Ti so bili po tekmi bolj kot z igro zadovoljni z rezultatom, zmago je domači ekipi po kotu s strelom z glavo v 64. minuti zagotovil Kai Havertz.

Na Stamford Bridgeu med polčasom predstavili novo okrepitev

Chelsea je tudi v "živo" potrdil, da se je okrepil z 22-letnim ukrajinskim reprezentantom Mihajlom Mudrikom. Igralec, ki ga zaradi hitrosti primerjajo s Francozom Kylianom Mbappejem, je podpisal kar oseminpolletno pogodbo z londonskim klubom. Ta je zanj po podatkih Transfermarkta odštel 70 milijonov evrov. "Tako srečen sem, da sem podpisal za Chelsea. To je velik klub v odlični ligi in je zelo privlačen projekt za zdajšnje obdobje v moji karieri. Veselim se srečanja s soigralci in dela ter učenja pod vodstom trenerja Grahama Potterja," je za klubsko spletno stran dejal Mudrik. Mudrik velja za odličnega igralca v dvobojih ena na ena, svoje sposobnosti je kazal na obeh krilnih položajih pri Šahtarju iz Donecka, najboljše predstave pa je kazal, ko je z leve strani prodiral v desno na svojo priljubljeno nogo, so med drugim zapisali pri Chelseaju. V tej sezoni je bil na 18 tekmah vključen v prav toliko zadetkov, vključno s tremi goli n dvema podajama v ligi prvakov.

Mihajlo Mudrik
Mihajlo Mudrik FOTO: AP

Mudrik, ki je bil še pred kratkim pred vrati londonskega Arsenala, se je akademiji Šahtarja pridružil leta 2016 in potem kot posojen igral tudi za prvoligaša Arsenal Kijev in Desno Černigiv. Preboj v Šahatrju je naredil v sezoni 2021/22, ko je na 11 ligaških tekmah prispeval dva gola in sedem podaj.

Ukrajinec je po podatkih Transfermarkta peta najdražja okrepitev v zgodovini Chelseaja po Romelu Lukakuju (113 milijonov evrov), Wesleyju Fofanaju (80,4), Kaiju Havertzu in Kepi Arrizabalagi (oba po 80). Toda z dodatki bi lahko cena za Mudrika zrasla na 100 milijonov evrov.

Izidi, angleška liga, 20. krog:            
Chelsea – Crystal Palace   1:0 (0:0) 
Havertz 64. 

Newcastle United – Fulham    1:0 (0:0) 
Isak 89.      

Tottenham Hotspur – Arsenal 0:2 (0:2)
Lloris 15./ag, Odegaard 36.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kebbab
15. 01. 2023 20.14
+2
GO GO GUNNERS 💗