Nogomet

Chelseajev preporod se nadaljuje: Tuchel vzel mero Ancelottiju na obračunu z Evertonom

London, 08. 03. 2021 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v zaostali tekmi 27. kroga Premier League premagali Everton (2:0) in tako vpisali še 50. točko sezone, s čimer so oddali resno kandidaturo za boj za (vsaj) drugo mesto ligaške lestvice.

Preporod Chelseaja, za katerega je poskrbel nemški trener Thomas Tuchel, se nadaljuje. Odkar je Nemec prevzel modre, ti v vseh tekmovanjih ne poznajo poraza, tokrat pa so pod vodstvom Tuchla ostali neporaženi še na enajsti zaporedni tekmi. V Premier League je Tuchel na devetih tekmah tako zbral šest zmag in tri remije (21 točk). 

Tokrat sta za pomembno zmago nad Evertonom, ki ga vodi sloviti trenerski maček Carlo Ancelotti, poskrbela Ben Godfrey z avtogolom in Jorginho z zadetkom iz enajstmetrovke v drugem polčasu – prekršek za najstrožjo kazen je storil vratar Jordan Pickford. Zmaga modrih bi lahko bila še višja, a je v 54. minuti VAR razveljavil gol Kaia Havertza zaradi igre z roko v akciji, ki je pripeljala do zadetka. 

Jorginho (levo) je skupaj s soigralcema proslavil zadetek na tekmi z Evertonom.
Jorginho (levo) je skupaj s soigralcema proslavil zadetek na tekmi z Evertonom. FOTO: AP

Pester bo boj za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov
Chelsea, ki je povsem prevladoval na zelenici – tako pri posesti žoge kot ustvarjenih priložnostih – se je s 50. osvojeno točko približal drugouvrščenemu Manchester Unitedu na vsega štiri točke, vodilni Manchester City pa bo ob (vsega) desetih preostalih tekmah najbrž predaleč, saj ima pred modrimi že 15 točk naskoka. Everton s tekmo manj ostaja peti, a tudi če bi zaostalo tekmo dobil, trenutno ne bi mogel pred zasedbo Chelseaja. V Premier League se obeta izjemen zaključek sezone za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, saj se bodo za drugo, tretje in četrto mesto udarili številni veliki klubi. Lanskoletni prvak Liverpool je ob zadnji rezultatski krizi zdrsnil šele na osmo mesto, za četrtim Chelseajem imajo redsi zdaj kar sedem točk zaostanka.  

Izid:
Chelsea 2:0 (1:0)
Godfrey 31./ag., Jorginho 65./11-m

Statistika tekme Chelsea - Everton
Statistika tekme Chelsea - Everton FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
09. 03. 2021 08.01
+2
Zanesljiva igra modrih, Tuchel odličen trener.