Nogomet

Chelseajeve muke v drugem delu drugega polčasa odrešil Mount

London, 16. 01. 2021 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v 19. krogu angleške Premier League prišli do prigarane zmage na gostovanju pri mestnemu tekmecu Fulhamu (1:0), ki sicer domuje pri dnu razpredelnice angleške lige. Edini zadetek na tekmi je v 78. minuti zabil 22-letni vezist modrih Mason Mount.

Mason Mount (levo) je odrešil Chelseajeve muke ...
Mason Mount (levo) je odrešil Chelseajeve muke ... FOTO: AP

Vse prej kot blesteče so besede, s katerimi bi lahko opisali trenutno formo nekdanjih angleških prvakov, nogometašev Chelseaja. Ekipa, ki jo vodi nekdanji nogometaš Frank Lampard, več kot očitno še ni našla poti iz krize, potem ko se je v 19. krogu dolgo časa mučila z Fulhamom. Mestni tekmec modrih zaseda šele 18. mesto (12 točk), a je favoriziranim nogometašem Chelseaja nudil dostojen odpor. Treba je namreč poudariti, da so gostje od 44. minute dalje na Craven Cottagu igrali z igralcem več, potem ko je bil zaradi grobega prekrška z neposrednim rdečim kartonom izključen Antonee Robinson. Modri so terensko in številčno premoč le uspeli unovčiti, in sicer z golom Masona Mounta v 78. minuti tekme. Domačini so ostali brez strela v okvir vrat Chelseaja, Minimalna zmaga modrih (in 29. točka sezone) je prekinitev črnega niza treh tekem brez zmage, a vprašanje je koliko dobre volje bo – glede na bledo predstavo – pustila v garderobi londonske ekipe. 

Nova klofuta Wolverhamtponu
Slaba forma še vedno spremlja tudi nogometaše Wolverhamptona. Ti so v 19. krogu vpisali še deveti poraz sezone (usoden je bil West Brom), kar je za ekipo s tako dobrimi posamezniki zagotovo bistveno manj od pričakovanj. Za primerjavo: Wolves so v celotni pretekli sezoni, ki so jo zaključili na sedmem mestu, vpisali devet porazov, torej ravno toliko, kot jih imajo v tej sezoni že po 19. krogih. Jasno je, da je stolček portugalskega stratega Nuna Espirita Santa, ki je v preteklih sezonah dobro deloval v klubu, že precej razmajan. Tokrat je bil za poraz 'kriv' West Brom (2:3), ki je še poglobil rane volkov. Ti so brez ligaške zmage že vse od 15. decembra, da je bil poraz še bolj boleč pa pove podatek, da je West Brom na predzadnjem mestu ligaške lestvice. 

Premier League, 19. krog, sobotne tekme:

Fulham - Chelsea 0:1 (0:0)
Mount 78.
RK: Robinson 44./Fulham

Statistika tekme Fulham - Chelsea
Statistika tekme Fulham - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Wolves - West Brom 2:3 (2:1)
Silva 38., Boly 43.; Pereira 8./11-m, 56./11-m,  Ajayi 52.

Leeds - Brighton 0:1 (0:1)
Maupay 17.

West Ham - Burnley 1:0 (1:0)
Antonio 9. 

Leicester City - Southampton 2:0 (1:0)
Maddison 37., Barnes 90+5.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.