Nogomet

Chiellini popljuval zlato žogo: Lani so Ronalda zares oropali

Ljubljana, Torino, Pariz, 03. 12. 2019 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kapetan Juventusa Giorgio Chiellini je podelitev zlate žoge, ki je iz rok hrvaškega vezista Luka Modrića šestič v karieri romala v roke argentinskega zvezdnika Barcelone Lionela Messija, ocenil precej kritično. Italijanovega klubskega soigralca Cristiana Ronalda spet ni bilo na podelitvi, Chiellini pa opozarja, da si je Portugalec cenjeno priznanje še bolj kot letos zaslužil lani.

Chiellini (desno) se je na začetku sezone huje poškodoval in naj bi bil nared šele tik pred pomladjo.
Chiellini (desno) se je na začetku sezone huje poškodoval in naj bi bil nared šele tik pred pomladjo. FOTO: AP

Giorgio Chiellini s prstom kaže na Real Madrid, ki da se je lani "odločil", da Cristiano Ronaldo ne bo dobil zlate žoge. To so odmevno podelili vezistu hrvaške reprezentance in dolgoletnemu soigralcu Portugalca pri Realu Luku Modriću, ki je prekinil prevlado Ronalda in zvezdnika Barcelone ter argentinske reprezentance Lionela Messija. Messi je po letu 2015 letos osvojil svojo šesto zlato žogo in s tem postavil nov rekord: zdaj spet za eno zlato priznanje vodi pred velikim tekmecem Ronaldom.

CHIELLINI

"Pravi kavalir," je Modrića za njegovo potezo, ko je na podelitvi predal zlato žogo Messiju in mu nato čestital prek Twitterja, na družbenih omrežjih pohvalila tudi Realova večna tekmica Barcelona.

Razplet Ronaldovih privržencev tudi tokrat ni pustil ravnodušnih, na prireditvi Gran Gala del Calcio je njegov klubski soigralec pri Juventusu, italijanski reprezentančni branilec Chiellini, okrcal zadnji dve podelitvi zlate žoge. Predvsem na lansko je po njegovem mnenju vplival Ronaldov bivši delodajalec iz Madrida.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odločitev je bila Realova
"Slavje Messija? Pravi rop se je zgodil lani," je za Sky Sport povedal Chiellini. "Real Madrid se je odločil, da Cristiano ne sme zmagati in to je bilo čudno. Tega ne pravim jaz, bilo je očitno, sicer bi letos moral zmagati (Virgil) Van Dijk in leta 2018 (Antoine) Griezmann ali (Paul) Pogba."

Chiellini se ni ustavil in nadaljeval: "Modrić ni imel najboljše sezone, to je bilo leto Cristiana ali nekoga, ki je osvojil kaj pomembnega s Francijo. Šlo je za signal iz Madrida: niso želeli, da bi Cristiano zmagal, ker ni bil več njihov igralec."

MESSI

'Kot da bi izbiral med Nadalom in Federerjem'
Malce bolj spravljiv je bil v oceni letošnje podelitve. Messija, ki je poleg spektakularne osebne statistike z Barcelono osvojil državni naslov, je v polfinalu Lige prvakov navdušujoče ustavil Liverpool, čigar vidni člani Sadio Mane, Virgil van Dijk in Mohamed Salah so bili med udarnimi aduti premierligaških podprvakov, ki so v minuli sezoni osvojili evropski naslov, a ostali brez prestižne nagrade revije France Football.

"Za vsemi je izvrstna sezona, to je tako, kot da bi izbiral med Nadalom in Federerjem. Težko je, toda pri Juvetu imamo srečo, da imamo enega od teh (igralcev, op. a.)," je še dodal Chiellini. 

RONALDO

Ronaldov prijatelj provociral Messija
Kot je v zadnjih letih stalnica, Ronalda na podelitvi, na kateri na koncu ni osvojil nagrade, ni bilo. Skupaj s Chiellinijem in še nekaterimi asi italijanske Serie A se je udeležil podelitve v Milanu (dobil je nagrado za igralca leta v Serie A in bil uvrščen v najboljšo enajsterico), je pa bil Portugalec na nek način v Parizu prisoten v podobi enega svojih najboljših prijateljev v novinarskih vrstah, Španca Eduja Aguirreja. Ta se je želel po gala prireditvi na silo prebiti do Messija, čeprav mu je to večkrat skušal preprečiti predstavnik za stike z javnostjo pri Barceloni.

Po tem, ko je Aguirre poskušal vskočiti z vprašanjem glede upokojitve, na katero je Messi namignil med slavnostnim govorom, ga je Argentinec le pogledal in mu na kratko dejal: "Počakaj, da neham govoriti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Osvojil je en naslov od zadnjih osmih'
Tu se je "pogovor" z novinarjem televizije MEGA tudi končal, saj je Messi zaključil z zadnjim odgovorom in odšel proti izhodu. Aguirre je nedavno v oddaji El Chiringuito vnovič napadel dosežke Južnoameričana takoj po tem, ko je z odločilnim golom prinesel zmago Barceloni na gostovanju pri Atletico Madridu (1:0).

"Osvojil je en naslov v Ligi prvakov od zadnjih osmih. Z ekipo, s katero je 15 let v Barceloni počel, kar je hotel, je osvojil en naslov od zadnjih osmih. To je to. Tako je z Barcelono in z Argentino je enako," je bil oster Aguirre, ki ga je Ronaldo v zadnjih letih večkrat gostil tudi v družbi članov svoje družine. 

Aguirre in Ronaldo po finalu Lige prvakov v Kijevu leta 2018:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vsiljivi Aguirre je imel v Parizu 'bližnje srečanje' tudi z vedno umirjenim vratarjem Barcelone Marcom-Andrejem ter Stegnom, ki ga je potegnil za roko, Nemec pa mu je dejal, naj ga vendar izpusti: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
"Ko sem začel spremljati nogomet, je bil Franz Beckenbauer pojem za nogomet, zdaj so to Messi ali Ronaldo, vseeno pa je moje mnenje, da se je tedaj igral lepši nogomet. Če me vprašate, kdo so trije najboljši nogometaši vseh časov, vam bom odgovoril: Pele, Johan Cruyff in Franz Beckenbauer. Bili so nato še Maradona, Messi, Ronaldo, Del Piero, Baggio, mnogo je bilo dobrih nogometašev, vendar jaz sem predstavnik stare šole in tako bo ostalo," je pogovor za STA sklenil Andrej Stare.

Napaka v glasovanju: Andrej Stare je na 3. mesto postavil Messija
Med tistimi, ki so glasovali za argentinskega virtuoza, je bil tudi predstavnik Slovenije, novinar RTV Slovenije Andrej Stare. Stare je sicer v minulih letih praviloma glasoval za Ronalda in Messija večkrat ni uvrstil niti med najboljše tri nogometaše na svetu. Del zgodbe revije France Football je že od leta 1991 in kot je povedal v pogovoru za STA, je zanj to velika čast, predvsem pa povsem osebni pogled na nogomet. Pri njegovem letošnjem glasovanju je prišlo do napake. Kot je priznal, je Messija postavil na tretje mesto, v rezultatih glasovanja pa so pod njegovim imenom zapisani Kylian Mbappe, Ronaldo, Eden Hazard, Robert Lewandowski in Van Dijk.

"Vodji oddelka za zlato žogo pri France Football sem že sporočil, da je prišlo do napake. Na tretje mesto sem postavil Lionela Messija in ne Hazarda," je uvodoma dejal Stare in nadaljeval: "Mene je v letu 2019 navdušil predvsem Mbappe, seveda pa nikakor nisem mogel mimo dosežkov Cristiana Ronalda in Messija. Slednji je imel odličen jesenski del sezone, medtem ko spomladi ni blestel. Na južnoameriškem prvenstvu je edino, kar je naredil, velik škandal. Kar se tiče Ronalda, je moje mnenje, da se njegov čas počasi končuje. Resda je osvojil Ligo narodov, kaj več pa mu ni uspelo."

'Moč, tehnika, taktika in hitrost je tisto, kar daje čar tej igri'
"Mene zdaj navdušuje predvsem mladi rod nogometašev. Moč, tehnika, taktika in hitrost je tisto, kar daje čar tej igri, ki jo intenzivno spremljam od svetovnega prvenstva 1966 v Angliji. Od tedaj do danes se je spremenilo veliko stvari v nogometu, predvsem pa je moje osebno mnenje, da se je izrazito povečala razlika med dobrim in slabim nogometom. Hudo mi je, ko najprej gledam na primer tekmo Liverpool - Bayern, nato pa grem na slovenske stadione in opazujem ekipo X proti ekipi Y," še dodaja Stare.

Za nagrado zlata žoga glasujejo novinarji iz celega sveta. Letos se je glasovanja udeležilo 176 predstavnikov medijev, zanimivo pa, da le devet od teh Messija ni uvrstilo med pet najboljših. Gre za novinarje iz Butana, Cipra, Slonokoščene obale, Kameruna, Salvadorja, Gvatemale, Združenih arabskih emiratov, Hrvaške in Šrilanke. Prav slednja je najbolj izstopala z izborom. Njen novinar je na prvo mesto postavil člana Liverpoola Trenta Alexander-Arnolda, na drugo Arsenalovega napadalca Pierra-Emericka Aubameyanga, na tretje Antoina Griezmanna ter nato še Lewandowskega in vratarja Marca-Andreja ter Stegna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (173)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
05. 12. 2019 08.08
+0
Igra Chiellinija je vredna mastnega pljunka . Naj se sam zamisli nad svojo umazano igro in naprej pomete pred svojim pragom, potem naj kritizira in ne podcenjuje igralce ,ki so za njega nogometni "svetniki ". Nogometna igra ni grobost in izkazovanje moči in lomljenje kosti in igralce spravljati v zdravniški stalež. Ko bo to razumel , bo nosil sivo brado in pozabil celo to, da je sploh kdaj igral nogomet.
resnicaosvobaja
04. 12. 2019 15.49
Zlata žoga nikoli ni bila sporna, ko je zmagovalec tako izstopal, da ne bi bilo potrebno niti glasovati
Nanuk
04. 12. 2019 12.54
nogomet je zapletena stvar.... določiti najboljšega je problem... lažje je v atletiki... kdor najhitreje preteče 100m je najboljši.... če pogledamo kdo je osvojil ligo prvakov in podobna tekmovanja, potem ugotovimo, da je ligo prvakov osvojila ekipa, kar pa nima popolnoma nič s posameznikom... zlata žoga se podeljuje individualno igralcu.... lahko je njegova ekipa zadnja in je vseeno najboljši igralec.... jaz osebno tega ne bi niti podeljeval... osebno mislim...Messi, Ronaldo, Lewandovski in še bi lahko našteval .. to si vsi top of the top igralci in se mi zdi brezveze, da se te individualne nagrade sploh podeljujejo... moje mnenje pač
Kollerik
04. 12. 2019 11.06
+1
Chiellini & Cripsi,.... dva objokana, press...
Nimasmisla
04. 12. 2019 10.33
+3
ne maram tega chelinija vendar za lani mu dam prav sigurno si modrić ni zaslužil zlate žoge
Stevo Vidakovi?
04. 12. 2019 10.00
+2
MESSI NAJJACI ❤️
Stevo Vidakovi?
04. 12. 2019 09.58
+3
Kot je reku Ibrakadabra... Messiju bi morali dat zlato žogo usako leto. Kaj ta mož dela na na igriscu je iz drugega planeta
Kollerik
04. 12. 2019 09.33
+2
Zakaj na 24 ur ne napišete, kako se je van Dijk pošalil iz Ronalda?
Kollerik
04. 12. 2019 09.33
+2
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 19.47
+5
Griezmannu pa ni bilo dovolj Liga europa, superpokal, kjer so pospravili prvake lige prvakov Real in še ena mala malenkost kot je svetovni prvak...ampak Tončiju je vseeno on je zdaj pri Barceloni
cripstoned
03. 12. 2019 18.59
-11
tako kot je chiellini povedal...ronaldu ni bilo dovolj da je prvak lige prvakov in najboljsi strelec messiju je pa dovolj da je najboljsi strelec...tako modric kot messi lahko receta samo hvala uefa....
Johnny_J
03. 12. 2019 20.07
+0
Zakaj bi clovek 11m dobil nagrado za najboljsega, ce je pa nazadnje zadel v cetrtfinalu, finale pa odlocil bale. Hvalezen je lahko za vse naslove, ki mu jih je prinesla sodniska srenja. Po tvoji logiki bi nagrado moral dobiti perez, ker je najvec zrihtal realu s podkupovanjem
dugi159
03. 12. 2019 20.28
+7
To je nagrada za tekoce leto posameznika ne ekipe . In kaj je ronaldo letos dosegel vec od messija ?
dugi159
03. 12. 2019 20.31
+7
Sicer se pa svojemu realu zahvali za lansko sezono , da jo je dobil modric kar je najvecja prevara do sedaj
Stevo Vidakovi?
04. 12. 2019 09.56
+2
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 18.33
+5
Kako je že glasovala "Slovenija" ? 1.Mbappe 2. CR 3.Hazard 4. Lewandowski 5.Van Dijk....Andrej Stare RTV Slovenija
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 18.35
+8
Moje mnenje je , da pa se je tvoj čas vnaj zdaiztekel Dr. Andrej Stare
apodgra
05. 12. 2019 08.18
+2
Tega statistika Stareta je treba preprosto nagnati iz sveta portov. Kaj sploh dela v svetu športa ,ko pa je zdravnik . Če bi bil dober zdravnik, bi se delal samo svojo stroko in šport gledal preko TV ekrana . Ker pa je premetenec spoznal, da lahko lepo uživa na račun športa in to uživanje mu je omogočila RTV Ljubljana , ki se preživlja v glavnem z TV naročnino . Sprašujem se ali ta človek sploh kdaj gleda takšno tekmo Barce in če sploh ve ,kdo je to Messi. Kdo je tega novinarja postavil na to mesto , da odloča v imenu Slovenije. Kaj ima Slovenija samo Stareta , ki je anti propaganda nogometni igri.
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 17.08
+11
Messi popolnoma utišal zapirača včeraj en komentar , cripsi zmogel en komentar danes ...preveč čustveno doživljata vse skupaj
apodgra
05. 12. 2019 08.26
+1
Resnica Zapirača je nemogoče utišati, ker on ima računalniški program napravljen za celo leto naprej , ki se avtomatsko predvaja vsaki dan , samo da se njegov komentar vrti na izrabljeni gramofonski plošči. Ker pa sam ne zna zamenjati pokvarjene plošče , se pač vrti celo leto isto.
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 17.00
+12
Messi ima zdaj komplet 6 ZK + 6 ZŽ...komplet lahko ima tudi Ronaldo ampak bi moral eno Zlato žogo vrniti
stoj?kov
03. 12. 2019 16.43
+17
oropali so ga??Xavi in Iniesta ter Pirlo nikoli niso dobili zlate žoge...temu narcisoidu so jih podelil pet???zlata žoga je farsa saj vsak nogometni navdušenec ve kdo je že desetletje z naskokom najboljši ;)
resnicaosvobaja
03. 12. 2019 16.23
+3
Messi in Ronaldo sta kot Federer in Nadal. Messi je kralj zelenice, Ronaldo pa kralj peska
Umberto
03. 12. 2019 20.58
+1
Kollerik
04. 12. 2019 09.27
+1
RUBEŽ
03. 12. 2019 16.02
+8
CR7 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
DR.Fejsbuk
03. 12. 2019 15.13
+8
Nadlegovanje, podtikanje, takšen je pač vsakdan v novinarskem poklicu!
sportko47
03. 12. 2019 15.10
+28
Problem “ zlate žoge “ bo eskaliral drugo leto ... Ronaldo na igrišču ne kaže več nič , zna pa štet do 7 in on dons točno ve da ima Messi eno več in eno manj od njegovih željenih 7 ( CR7) ! Na evropskem iz grupe ne bojo pršli , Juve bo ispadu v četrt finalu LP , v Italiji bo drugi za Interjem , Ronči bo dal 15 golov od tega 10 iz 11 metrovk ! Bo pa hotu met zlato žogo ! To bo štala na kubik !
Umberto
03. 12. 2019 20.59
+2
Kollerik
04. 12. 2019 09.28
+++++, sportko ma rončija v malem prstu... :)
Johnny_J
03. 12. 2019 14.54
+12
Ali chiellini priznava, da ima real moznost odlocati o zmagovalcu zlate zoge? Torej se zdi, da so nase domneve popolnoma realne, da ima prste vmes, tudi pri sodnikih in tako pri vecini isvojenih naslovih! Ali je stare res rekel, da je clovek 11m osvojil lp letos? Alko mu je ze dodobra nacel spominske celice.
mariomandzukic
03. 12. 2019 14.47
-15
Brez dileme.. Messi Modric Ronaldo so razred zase.. Najboljsi trojec zadnjih 30 let..
Janezcesnik
03. 12. 2019 15.30
+10
Matematika ni tvoja vrlina... Tu sta samo dva modric pa vemo vsi samo ti ne da si je ni zasluzu
Diebaumaister
03. 12. 2019 17.03
+6
Manca Fink
03. 12. 2019 17.46
Najboljši v svemiru in okrog. Kaj ne veš