20°C

Chiellini pred finalom z Angleži: Mislili smo, da je Mancini nor

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.V. /
KOMENTARJI
34
Kapetan italijanske nogometne izbrane vrste Giorgio Chiellini je dva dneva pred velikim finalom evropskega prvenstva spregovoril o občutkih, ki ga prevevajo. Večkrat je poudaril, da gre za izjemen uspeh, za katerega ima poleg reprezentantov največ zaslug "nori" selektor, nekoč pa vrhunski nogometaš, Roberto Mancini.

"Za nas je uvrstitev v finale izpolnitev najbolj norih sanj. Pred začetkom eura nismo niti pomislili na kaj takega, saj smo zaradi slabih iger v preteklosti ostali brez nastopa na zadnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Pred tremi leti pa je prišlo do zamenjave na selektorskem položaju, prišel je Roberto Mancini in obrnil stvari na glavo. Ko nam je govoril, da bi morali resno razmišljati o osvojitvi eura, smo mislili, da je nor," je Giorgio Chiellini uvodoma dejal v pogovoru za uradno spletno stran Uefe in italijanske nogometne zveze.

O tekmici v finalu, angleški reprezentanci, izkušeni osrednji branilec Juventusa govori z izbranimi besedami. "Gre za izjemno reprezentanco z vrhunskimi posamezniki, ki so v vsakem trenutku sposobni odločiti tekmo v svojo korist. Anglija ni le Harry Kane, ki ga izjemno spoštujem. Govorimo o nogometašu, ki konstantno napreduje, v vlogi kapetana pa je vzor svojim soigralcem. Proti Danski v polfinalu so na rezervni klopi na svojo priložnost čakali nogometaši, kot so Grealish, Sancho, Rashford, Calvert-Lewin, Foden ... To pove vse o njihovi moči. Kljub temu pa pričakujem izenačeno tekmo, spoštujemo tekmeca, a se ga ne bojimo," odločno sporoča Chiellini, ki se je pred izvajanjem enajstmetrovk v polfinalu s Španijo znašel v zelo zanimivi interakciji z Jordijem Albo in sodniško trojico.

Kapetan italijanske nogometne izbrane vrste Giorgio Chiellini spoštuje angleške nogometaše.
Kapetan italijanske nogometne izbrane vrste Giorgio Chiellini spoštuje angleške nogometaše. FOTO: AP

"Veliko je bilo zapisanega in povedanega na to temo, a dejstvo je, da je šlo za zelo pozitivno stvar. Z Jordijem sva morala izbrati stran, na kateri se bodo izvajale enajstmetrovke, in sodnik je rekel, da morajo rdeči na eno, modri pa na drugo stran. Ko je kovanec pristal na tleh, je Alba mislil, da je zmagal, jaz pa sem mu v šali odvrnil, da je lažnivec (po špansko "mentiroso", op. p.). To je bistvo celotne zgodbe, pri tem pa smo se vsi od srca nasmejali," je komično situacijo pred odločitvijo o potniku v finale eura pojasnil z vsemi žavbami namazani Chiellini.