Nogomet

Chiellini: Gol proti Barceloni me je osrečil manj kot posredovanje proti Tottenhamu

Torino, 05. 02. 2021 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osrednji branilec Juventusa Giorgio Chiellini je v nadvse zanimivem intervjuju za So Foot skromno dejal, da nima kvalitet, ki jih denimo premoreta Sergio Ramos in Virgil van Dijk. Razkril je tudi, kakšen odnos ima z velikim tekmecem ter nekdanjim soigralcem Zlatanom Ibrahimovićem in kaj ga kot branilca osrečuje bolj kot vsi doseženi zadetki.

Giorgio Chiellini pravi, da mu več pomenijo dobra posredovanja kot doseženi zadetki.
Giorgio Chiellini pravi, da mu več pomenijo dobra posredovanja kot doseženi zadetki. FOTO: AP

"Že od nekdaj moram iskati prave nasprotnike, da me potisnejo na višjo raven. Zato Zlatana Ibrahimovića še kako spoštujem in mislim, da je to spoštovanje medsebojno. V moji prvi sezoni pri Juventusu sva bila soigralca, nikoli se ga nisem bal kot nekateri, vselej sem se rad meril z njim. Ko je prestopil v Inter, je postal naš največji sovražnik, v nadaljevanju  klubske in reprezentančne kariere pa je bil, vsaj zame, povsem običajen nasprotnik," je odnos z odličnim napadalcem Milana orisal Giorgio Chiellini

Izkušeni nogometaš Juventusa je nadaljeval s tem, kaj ga kot branilca najbolj osrečuje: "Zelo vesel sem, ko dobim dvoboj z napadalcem. Ko zaustavim strel ali rešim zadetek, čutim naval adrenalina. To je drugačen užitek od tistega, ki ga začutiš, ko meriš v polno. Posredovanja na pomembnih tekmah še vedno nosim v sebi, čeprav so ta srečanja morda oddaljena že leta."

"Zadetek, ki sem ga dosegel v četrtini finala Lige prvakov proti Barceloni, me niti približno ni tako osrečil, kot me je posredovanje po strelu Harryja Kana v 89. minuti. Obračun s Tottenhamom je bil zelo tesen, po mojem posredovanju pa je bilo zelo čustveno. Z Gianlugijem Buffonom in Andreo Barzaglijem smo se močno objeli. To so trenutki, ko se zavedaš, da si na pravi poti, da je uspeh blizu," je nadaljeval 36-letni Italijan, ki je skromno priznal, da z dolgoletnim kolegom v osrčju Juventusove obrambe Barzaglijem nikoli nista bila na nivoju Sergia Ramosa ali Virgila van Dijka

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Užitki dobljenih dvobojev z napadalci so prihranjeni za nas, "navadne" nogometaše. Ne me razumeti narobe, saj je bil Barzagli odličen branilec, ampak nikoli nisva imela Ramosove ali Van Dijkove kakovosti. Kar počneta, je zares neverjetno."

Chiellini je za konec spregovoril tudi o možnosti morebitne Superlige, ki bi zamenjala Ligo prvakov. "Pred petimi leti sem Andrei Agnelliju (predsedniku Juventusa, op. a.) dejal, da bi rad vsak konec tedna igral proti Barceloni, Realu, PSG-ju in Bayernu. Za nogometaše na najvišjem nivoju je to nekaj najboljšega. Upam, da bomo kmalu priča velikim spremembam. Morda celo novemu formatu Lige prvakov. Nogomet kot končni produkt za trženje bi se moral nenehno spreminjati," je še dejal Chiellini, ki s tem zagotovo ni navdušil vodilnih mož Fife in Uefe, ki so odločno proti nastanku morebitne Superlige. 

Pasica osmina finala Lige prvakov
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Augusto Pinochet
05. 02. 2021 16.16
+0
Zame osebno najboljsi branilec in zadnji iz podobnega testa kot so bilo Nesta, Canavaro in veliki Maldini...
Kollerik
05. 02. 2021 17.45
-5
Jp..... legendarna trojica. Maldini letinik 69, kot Khan in Batistuta.