21°C

Chiellinijev agent: Želi si ostati pri Juvetu, a poročita se vedno dva, ne eden

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.B. /
KOMENTARJI
5
Eden najboljših posameznikov minulega evropskega prvenstva Giorgio Chiellini je trenutno prost nogometaš, potem ko mu je ob koncu lanske sezone pogodba z Juventusom pretekla, nove pa še ni podpisal. Kot je za Rai Sport razkril njegov agent, si Chiellini še naprej želi ostati v Torinu, a mu v klubu nove ponudbe še niso postavili na mizo.

Giorgio Chiellini je na EP dokazal, da je pri 36 letih še vedno med najboljšimi branilci na svetu.
Giorgio Chiellini je na EP dokazal, da je pri 36 letih še vedno med najboljšimi branilci na svetu. FOTO: AP

Davide Lippi, zastopnik Giorgia Chiellinija, je v izjavi za Rai potrdil, da si njegov varovanec želi nadaljevati v klubu, čigar član je že od leta 2004. Odločno pa je zanikal govorice, da se osrednji branilec pri 36 letih spogleduje celo s koncem kariere, na kar so namigovali nekateri mediji.

"Giorgio je zelo, zelo miren. Predstavljati si, da ga v prihodnji sezoni sploh ne bi gledali v nogometu, bi bilo absurdno. Prepričan sem, da bo nadaljeval kariero. Želi si ostati pri Juventusu, a saj veste. Poročita se vedno dva, ne samo eden," je povedal Lippi, ki je s tem namignil, da bo usoda njegovega varovanca odvisna od tega, ali mu bodo pri Juventusu ponudili novo pogodbo. 

Pred tem se je v italijanskih medijih poročalo, da so mu v Torinu pripravljeni ponuditi zgolj enoletno podaljšanje. Glede na predstave na zadnjem evropskem prvenstvu, kjer je Chiellini skupaj s klubskim kolegom Leonardom Bonuccijem v obrambi tvoril (skoraj) neprebojni zid, pa bi bilo zelo čudno, če bi se mu pri Juventusu kar tako odrekli. 

Pri stari dami je bilo v poletnem prestopnem roku doslej zelo mirno. Od Schalkeja so Torinčani dokončno odkupili le Američana Westona McKennieja, ki je bil iz Schalkeja posojen že lani, za 20,5 milijona evrov, tako da pravih okrepitev zaenkrat še ni bilo. Ni sicer skrivnost, da imajo pri Juvetu kar nekaj finančnih težav – zato je pod vprašajem še naprej tudi usoda Cristiana Ronalda –, a kljub temu pravih odhodov zaenkrat še nismo videli. Odšla sta le vratarja Gianluigi Buffon in Stefano Gori. Prvi se je pri 42 letih vrnil v Parmo, drugi pa je bil posojen v nižjeligaša Como.